Een gezonder lichaam met blije cellen. Onze gezondheid hebben we immers nodig om maximaal van het leven te kunnen genieten. Wat kunnen we zelf, behalve bewegen, rust en bewuste voedingskeuzes, nog meer doen voor een gezonder lichaam?

Een gezonder lichaam door een gezond netwerk van cellen

Ons lichaam is een geniaal netwerk van ontelbare cellen. Het is in staat om ons tot op hoge leeftijd gezond en vitaal te houden. Ontelbare, unieke cellen zijn in ons lichaam vertegenwoordigd. Cellen die ieder hun eigen intelligentie, intentie en functie hebben. Iedere cel heeft een reden om te doen wat het doet en geen cel doet hetzelfde.

Elke cel heeft een schat aan mogelijkheden, die het in staat stelt om zich aan te passen aan veranderingen in ons bestaan. Zeer bereidwillige cellen die onderling communiceren en met liefde en in teamverband werken aan een gezonder lichaam. Daarnaast zijn zij niet alleen verbonden met elkaar, maar ook met de universele levensenergie om ons heen.

Voor ons mensen is het onmogelijk, om de werking van al onze cellen in de gaten te houden en te controleren. Gelukkig hoeft dit ook niet, maar kunnen we wel ons deel bijdragen door de volgende inzichten in te zetten.

Jezelf en je lijf liefhebben voor een gezonder lichaam

Om onze gezondheid te behouden, is het belangrijk dat je jezelf en je lichaam leert respecteren en liefhebben. Tegen jezelf en je lichaam vechten zorgt voor stress. Je staat dan met weerstand in het leven en vanuit weerstand in het leven staan, is chronische stress creëren. Je put je lichaam uit.

Nu zal ik niet ontkennen dat we allemaal wel iets aan ons lichaam minder aantrekkelijk vinden. We willen aan dat wat we als minder aantrekkelijk ervaren, vaak wat doen. Wat minder gewicht, iets stevigere spieren of misschien een betere conditie en meer flexibiliteit. Heel menselijk en zolang je vanuit liefde met je lijf bezig bent, is dit denk ik prima.

Helaas vertrekken veel mensen meestal niet vanuit respect en liefde voor zichzelf en hun lichaam. Het uitgangspunt, is vaak een beeld waaraan men denkt te moeten voldoen. Een beeld wat vanuit de maatschappij en het bedrijfsleven wordt aangemoedigd, door slimme marketing trucjes. Duizenden verleidende advertenties, beelden, foto’s, slogans, voedingsadviezen, aanbevelingen, diëten, het nieuwste modebeeld etc, waarmee we ongemerkt gebrainwasht worden.

Ben ik goed genoeg?

We worden niet alleen gebrainwasht en gemanipuleerd, maar er wordt ons vooral verteld dat we niet goed zijn zoals we zijn. De boodschap die we met de paplepel krijgen ingegoten, is dat we van alles nodig hebben, aan allerlei criteria moeten voldoen, om goed te worden bevonden. Dit zodat we het waard zijn om van te houden.

Omdat we graag van waarde zijn en hunkeren naar liefde en goedkeuring, zijn onze woorden, gedragingen en interacties met andere mensen, vaak onbewust bedoeld, om te bewijzen dat we waardevol zijn. Dat we het verdienen om van gehouden te worden. Vele mensen hebben hierdoor het gevoel dat zij verwikkeld zijn in een gevecht met zichzelf, met anderen en de wereld om hen heen.

Omdat we ons focussen op het onszelf bewijzen, ons vertrouwen plaatsen in anderen en hun mening eerder geloven dan te luisteren naar onze eigen kompas, gaan we steeds meer leven voor de buitenwereld en verliezen we het contact met onszelf.

Wanneer we een hekel hebben aan, onvrede hebben met, of vanuit angst en manipulatie met ons lijf bezig zijn, dan zorgen we voor stress. Het maakt onze gezondheid er niet beter op en onze weerstand daalt.

Wanneer je wilt oefenen om je beter te voelen over jezelf en je lichaam en meer blijheid wilt ervaren. Begin dan eens met aandacht te geven aan alles wat wel goed werkt, wat je allemaal al aan gezondheid hebt en te kijken naar de delen waar je blij mee bent.

Zo groeit het positieve gevoel over jou en je unieke lijf. Daarnaast is het goed, om wanneer je pijnstukken in je leven hebt opgedaan, je eigen persoonlijke ontwikkeling op te pakken. Het oplossen van ‘wonden’ en pijn die je in het leven hebt opgelopen, brengt je weer terug bij wie je bent.

Je lichaam weet wat het moet doen.

Ons lichaam weet gelukkig wat het moet doen en kan aangeven wat het nodig heeft. Door de taal van ons lichaam te leren verstaan en te luisteren naar wat het ons vertelt, komen we in de ontvangende staat.

Een staat van zijn, waarin we vanuit liefde en intuïtie beter begrijpen wat goed is en wat wel of niet voor ons werkt. Wanneer we dit leren, ervaren we, dat wat we denken nodig te hebben, slechts gebaseerd is, op wat ons is aangeleerd om te geloven.

Het is goed wanneer we ons lichaam met al die intelligente cellen de gelegenheid  geven, om hun missie uit te voeren. Wat niet handig is, is ons lichaam bombarderen met zaken die het natuurlijke proces blokkeren. Ons gehele lichaam zal tot op de laatste adem zijn best doen, maar daar heeft het wel onze medewerking voor nodig.

Vanuit liefde leven is een gezonder lichaam

Je gezondheid optimaal ervaren lukt beter wanneer je vanuit liefde in het leven staat. Hierdoor sta je open om alle overvloed in ontvangst te nemen. Het is leven in vrijheid en in flow. Vanuit jezelf zijn, leer je te vertrouwen op het levens- en creatieproces. Hierdoor ga je merken dat wat je wilt ervaren, zijn weg naar jou met minder moeite zal vinden. Het ploeteren en zwoegen verdwijnt en tevredenheid verschijnt.

Leven in vrijheid is voor je lichaam elke dag een feestje. Elk moment gaat je gezondheid hierdoor met sprongen omhoog. Jezelf zijn en van jezelf houden, is een belangrijke sleutel. Het is de bedoeling dat jij hoe je je voelt, je eerste en meest belangrijkste prioriteit maakt.

Door dit te oefenen, leer je de taal van je lichaam verstaan. Versta je de taal van je lichaam en luister je ernaar, dan volgt hierop dat je intuïtief de juiste keuzes en beslissingen maakt. Keuzes en beslissingen die aansluiten op de werking van al jouw unieke cellen en op wie jij bent. Hierdoor zal jouw leven steeds aangenamer en ontspannen gaan aanvoelen.

Waarom worstelen we met onze gezondheid?

Mensen worstelen met hun gezondheid, omdat velen leven vanuit weerstand. We leven met keuzes en beslissingen die haaks staan op wie we werkelijk zijn.

Vaak kiezen we om onjuiste redenen voor relaties, banen, vrienden, een huis, auto, voeding, studies en allerlei andere zaken. Dit doen we omdat we denken dat het ons gelukkig zal maken. Daarnaast is het jezelf voorbij lopen, voor veel mensen normaal geworden. We geven voorrang aan sociaal wenselijk gedrag, wat ervoor zorgt dat we ons laten meeslepen in de bangmakerij van de maatschappij. We worden waar we bij staan tot op het bot gemanipuleerd.

Wat doet dit met onze gezondheid?

Kun je je een voorstelling maken, wat al deze handelingen en gedachten over zaken in ons leven waarmee we niet gelukkig zijn, doet met onze gezondheid? Hoeveel weerstand en stress we creëren wat zorgt voor disbalans in ons lichaam? Deze disbalans maakt dat we onze toevlucht gaan zoeken in allerlei externe zaken die ons verreweg van gezond houden.

Externe zaken waarmee we onszelf proberen beter te voelen. Dit beter voelen vaak van korte duur is en op de lange termijn zelfs schadelijk kan zijn voor niet alleen onze gezondheid, maar ook die van anderen?

Je gevoelens zijn boodschappers

Gevoelens met een boodschap

Wat een belangrijk is om te weten, is dat we gelukkig op ieder moment kunnen besluiten om het roer te draaien. Onze gevoelens serieus te nemen, omdat deze ons laten weten of we dicht bij onszelf of juist ver van onszelf verwijderd zijn. Weet dat je gevoelens met een boodschap komen.

Ze laten ons weten of we wel of niet op één lijn zitten met wie wij werkelijk zijn. Gevoelens laten je voelen wanneer je dingen doet die tegen je natuur en vrijheid ingaan. Al je zorgen, angsten en onzekerheden, zorgen dat niet alleen de onderlinge verbinding van je lichaamscellen verbroken wordt, maar dat je cellen ook geen goede verbinding meer hebben met de levensenergie.

Wanneer ons lichaam langere tijd onder dergelijke omstandigheden wordt geplaatst, ontstaat ziekte. Ziekte is in feite een energieblokkade in je lijf. Een gestagneerde energie die een vaste vorm heeft aangenomen. Gelukkig is dit proces vaak ook omkeerbaar.

Hier hebben we dat geniale netwerk van cellen voor nodig, die barstensvol mogelijkheden en aanpassingsvermogen zitten. Weet dat jouw cellen exact weten wat goed is voor jou en je altijd zullen laten weten middels gevoel, wanneer je van je pad af bent.

8. Hoe voel je je?

Goed, wat kun je kort samengevat oefenen zodat jouw lichaam een gezonder lichaam wordt? Kijk eens hoe je over het algemeen voelt. Hoe vaak ervaar je dat je ontspannen bent. Kun je dit een cijfer geven? Ben je regelmatig aan het klagen of mopperen, of ben je vaker blij? Waar leg je in je leven de focus op? Op wat er al is of op wat je mist? Hoe gedraag je je op een dag? Waar ben je het meest mee bezig?

Een gezonder lichaam ontwikkelen, doe je door je bewust te worden van je dagelijks humeur, hoe je voelt en gedraagt naar aanleiding van je bui en je gevoel. Dit alles heeft een negatieve of positieve werking op het functioneren van je lichaam.

Je dagelijks gevoelens zijn boodschappers die je vertellen of je in flow bent of leeft in weerstand. Boodschappers die jou laten voelen hoeveel beren je op de weg plaatst, in welke valkuilen je dreigt te stappen en of je wel of geen medewerking verleent aan je lichaam. Jouw lichaam wat weet wat het moet doen, wat het nodig heeft en vraagt het jou. Ons lichaam met al die ontelbare, geniale cellen heeft een bewustzijn. Een bewustzijn waardoor het kan vragen en ontvangen, wat het ons laat merken middels gevoel.

Geven we medewerking of blokkeren we?

Ons unieke lijf met al die intelligente cellen, kan met kleine aanpassingen veel moois bewerkstelligen. Echter is het een goede vraag of we dit proces blokkeren, of dat we er medewerking aan verlenen. Het antwoord op deze vragen vinden we, door ons bewust te worden van onze dagelijkse gevoelens. We hebben ze namelijk niet voor niets.

Ondanks we niet altijd in balans zijn omdat we in een wereld leven die niet altijd in de meest optimale condities verkeer, is het goed te weten dat ons lichaam flexibel en intelligent is. Onze cellen kunnen zich kunnen aanpassen, maar we moeten het niet te gek maken. Wanneer ons lijf en cellen niet flexibel waren geweest, dan waren wij al heel lang geleden uitgestorven.

Waarom zijn we hier?

Wij zijn hier om te leven vanuit liefde in de breedste zin van het woord en verder te evolueren. Het is de bedoeling dat we met open armen liefde ontvangen, geven en delen. Dit in samenwerking met een gezond lichaam vol met blije cellen. Wij mogen genieten van ons leven. Het is de bedoeling dat we ons leven met twee handen oppakken en op ontdekkingsreis gaan. Ontdekken wie we zijn en ons niet langer laten manipuleren en brainwashen. Leef mijn beste, leef in plaats van te overleven.

PS. Wees altijd kritisch, onderzoek alles, behoud het goede en wat je niet nodig hebt gooi je in de prullenmand. Mocht je meer leuke, tips, tools en weetjes willen meenemen op jouw pad? Dan kun je mij ook hier vinden.

Lieve groet,

Grace Louise.

coach Grace Louise

Thanks for the pfoto  Tomislav Jakupec via Pixabay 

Gerd Altmann via Pixabay 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *