Waarom het oké is waar je bent. Misschien denk je: nou Grace, de plek waar ik nu ben, is absoluut niet de plek waar ik wil zijn. Het voelt helemaal niet goed en verreweg van oké. Dit zou zomaar kunnen. Sterker nog: ik ga je vertellen dat ik dit zelf ook nog wel eens ervaar. We zijn namelijk allemaal wel eens op een plek waar we zo snel mogelijk vandaan willen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je nu op een plek in je relatie bent, waar je tegen zeer irritante zaken aanloopt. Gedragingen van jezelf of je partner waar je je werkelijk rot aan ergert.

Wat ook zou kunnen, is dat je elke dag baalt wanneer je naar je werk gaat. Baalt omdat je iets anders zou willen doen en van binnen voelt dat je niet op de juiste plek zit. Misschien tob je met je gewicht of gezondheid en maak je je hier zorgen om. Maar lukt het je nu nog niet om naar de oorzaak te kijken die jou op dit punt heeft gebracht.

Zo zijn er nog veel meer redenen waarom je misschien niet blij bent op de plek waar je nu bent. Waarom het oké is waar je nu bent, kan dan onzinnig bij jou overkomen. Ik begrijp dit. Als iemand mij dit vijfentwintig jaar geleden had verteld, dan had ik waarschijnlijk met die persoon een aardige woordenwisseling gehad. Ik had het complete onzin gevonden en gevraagd of die ander toevallig hoge koorts had. Waarom? Nou, omdat ik vaak op plekken heb gezeten waar ik niet wilde zijn. Niemand had toen met de zin: waarom het oké is waar je bent, moeten komen aandraven.

Waar je nu bent is een springplank

Toch ga ik je vertellen wat ik geleerd heb. Wat de reden is, waarom het oké is waar je nu bent. Waarom het oké is, is omdat waar je nu bent als springplank dient naar de plek waar je echt wilt zijn. Waar je nu bent, ook al baal je hier stevig van, dwingt jou om alles uit de kast te halen. Hierdoor ga je uiteindelijk die brug slaan tussen waar je nu bent en je ware verlangens en dromen.

Waar je nu bent is de perfecte plek om je te bedenken wat nu eigenlijk je doel is in dit leven. Dit omdat je door op dit punt te zijn, je ware verlangens en intenties leert zien. Door te ervaren wat je niet wilt, zul je eerlijk naar jezelf worden. Zo beland je vanzelf op het punt waar je weet wat je wel wilt. Je permitteert het jezelf om de afstand tussen wie je bent geworden en wie je jezelf toestaat om te zijn, te dichten. Al jouw levenservaringen laten je zien waar je bent ten opzichte van wie je echt bent. Hier kwam ik achter en ik kan je vertellen dat het mega confronterend was.

Je angst in de ogen kijken

Voor mij betekende dit, dat door in ongewenste situaties terecht te komen, bewust leerde kijken naar mijn intenties, verlangens en angsten. Zo kwam ik erachter dat een aantal van mijn dromen niet eens voortkwamen uit mijn eigen verlangens. Wat ik probeerde, was de verlangens en dromen van anderen realiseren. Er waren ook dingen die ik deed omdat ik het gevoel had niet goed genoeg te zijn. Waar ik mij bewust van werd, is dat ik toen nog steeds onbewust op zoek was naar goedkeuring van mijn moeder.

Door dit besef, heb ik bijvoorbeeld eerst mijn baan in de sportwereld opgezegd. Later volgde mijn baan in het het onderwijs. Het feit dat ik stagneerde in mijn groei omdat ik niet de vrijheid had om bepaalde dingen anders te doen. Dwong mij ertoe dat ik mijn angst in de ogen keek. Eindelijk ging ik stappen maken om mijn hartsverlangen te realiseren: een businessplan maken, naar de KVK en mijn coachbedrijf opzetten. In één minuut besloot ik om mijn koers 100 graden te draaien. Het was nog net niet dat ik kapseisde.

De ochtend nadat ik de avond ervoor een ouderraadsvergadering had bijgewoond. Bood ik mijn ontslag aan en zei gedag tegen mijn maandelijkse financiële zekerheid. Wat ik toen echt doodeng vond, maar wat mij wel heeft gebracht bij mijn ware ‘ik’. Naar mijn allergrootste passie en de reden waarom ik hier ben. Het was heftig, want ik vind het heerlijk om met kinderen samen te werken. Maar door de volgende stap in mijn toekomst te zetten, kon ik kinderen en ouders nog veel beter van dienst zijn.

Stappen die je bij je ware verlangen brengen.

Dus stel dat jij nu nog niet die baan hebt die je graag zou willen hebben en je hiervan baalt. Dan zul je door het balen stappen gaan maken die je dichter bij die droombaan brengen. Dichter bij je ware verlangen. Doordat je dit doet, breng je je energiefrequentie op één lijn met wat je echt wilt en wie je bent. Hier is waar je dan ineens mogelijkheden vindt die je brengen op de plek waar je wilt zijn. Vaak is het zo dat wat jij graag zou willen jou vindt, in plaats dat jij aan het balen, zoeken en ploeteren bent. Plots besef je wat jou in de weg heeft gestaan, om een andere keuze te maken.

De ergernissen die je ervaart in je relatie? Die gaan ervoor zorgen dat je met die ergernissen iets gaat doen. Waar je naar op zoek gaat, is de reden waarom die ergernissen er zijn. Hoe ze er in eerste instantie zijn gekomen en wat je kunt doen om ze op te lossen. Heb je de reden uiteindelijk ontdekt en opgelost. Dan breng je jezelf, je partner en je relatie op de frequentie die aansluit op jullie beider verlangen.

Wat je ontdekt, is dat je misschien onduidelijk bent geweest in je communicatie. Het kan zijn dat je verwachtingen had die niet realistisch waren. Misschien kom je tot de ontdekking dat je niet uit liefde hebt gehandeld, maar uit angst. Je realiseert je misschien dat je de relatie niet om de juiste redenen bent aangegaan. Dit kan resulteren in de beslissing de relatie te beëindigen en elkaar de vrijheid te gunnen.

Waar ben je jezelf voorbijgelopen?

Worstel je met je gewicht of gezondheid? Dan is jouw ware verlangen misschien om je sterk, energiek en fit te voelen. Blij te zijn met het lijf dat je hebt en van jezelf te houden zoals je bent. Ook hier ga je zien, waarom je nog niet op dit punt bent. Hoe het komt dat je je nog niet energiek en fit voelt. Welke belemmerende gedachten en overgenomen waarheden van anderen, jou belemmeren om jezelf en je lijf te aanvaarden.

Het wordt helder wat er met je is gebeurd. Hoe het komt dat je bent waar je nu bent. Heb je de reden gevonden, dan blijkt dat het gebied gewicht en gezondheid je vertelt hoe vaak jij jezelf voorbij bent gelopen. Hoe vaak je je eigen geluk onbewust hebt gesaboteerd door jezelf niet serieus te nemen en je eigen grenzen niet te respecteren. Jij voor jouw ware verlangens, gevoelens en emoties geen ruimte hebt gemaakt of er eerlijk voor bent uitgekomen.

Je ‘radio’ afstemmen

Waarom het oké is waar je bent, is omdat het jou helpt om te groeien. Het inspireert jou tot het scherp stellen van je energiefrequentie. Dit zodat jij vanuit je hart in het leven gaat staan en geen dingen doet die absoluut geen match vormen met jouw hartsverlangen. Met wie je jezelf toestaat om te zijn.

Alles wat er is mag er zijn, inclusief je positieve en ‘negatieve’ gevoelens en emoties. De oplossing die leidt naar wie je echt bent en naar jouw passie. Is oefenen met jouw energiefrequentie op een rechte lijn brengen met je ware verlangen. Dit doe je door waardering te hebben voor wat er wel aanwezig is. Door keuzes en beslissingen te maken die een match vormen met wie je echt wilt zijn. Wat je gaat leren, is dat het niet de omstandigheden zijn die je moet ontwijken of bevechten. Maar dat je je ‘radio’ afstemt op de juiste frequentie. Hierdoor ga je de ‘muziek’ ontvangen en beluisteren die jij leuk vindt en waar je uren van kunt genieten.

Waar je ook achter komt, is dat jij de belangrijkste rol speelt in de film die heet: ‘Dit is mijn leven’. Jij bent zowel de producent, de regisseur als ook de acteur of actrice in jouw film. Jij schrijft je eigen script wat zich ontwikkelt op weg naar wie je wilt zijn. Je hebt hier de vrije hand in. Dit betekent dat je het script altijd kunt veranderen en aanpassen aan jouw verlangens. Vind je bepaalde delen van je film niet leuk. Dan haal je ze eruit en past ze aan. Wij mensen hebben zoveel mogelijkheden, vindingrijkheid en kracht, alleen beseffen we dit onvoldoende.

Waarom het oké is waar je bent: omdat je zo je passie ontdekt

Waarom het oké is waar je nu in je leven bent, is omdat waar je nu bent jouw verlangen en passie aan het licht brengt. Het maakt alles wat niet bij jou past, wat je niets met je passie heeft te maken of je verder brengt, zichtbaar. Alles wat er in je leven wel of niet gebeurt brengt jou naar je passie. De reden dat je hier bent, is je passie vinden. Te doen waarvoor je hier bent gekomen om te doen. Iets moois maken van jouw verlangen, van jouw passie en er met liefde gestalte aan geven. Jij bent hier om jouw verlangen, jouw passie, vanuit betekenis met anderen te delen. Leef je je passie, dan gaan kwalen, stress en ongemak tot het verleden gaan behoren. Volg je je hart, dan doe je wat je bedoeld bent om te doen en ben je blij met wat je doet.

Natuurlijk zul je super blij zijn als je relatie lekker loopt. Toch zul je ook al loopt je relatie weer op rolletjes, al snel een nieuw verlangen hebben. Misschien ga je je vaderrol bewuster inzetten. Bemachtig je die leuke baan. Er komt een moment dat je nog verder wilt groeien, waardoor je besluit een nieuwe studie of cursus op te pakken. Zit je lekker in je vel, voel je je fit, energiek en heb je geleerd om van jezelf te houden. Dan zal er zeker een tijdstip komen waarop je een nieuw verlangen hebt voor je lijf en leden. Voor jouw kan je volgende verlangen zijn: trainen voor de marathon van Rotterdam op 24 oktober. :p

Weet dat je liefde bent

Coach Grace Louise

In dit leven zullen we nooit stoppen met creëren. Er zal altijd wel iets zijn wat wij mensen leuk en belangrijk vinden om te realiseren. Zo is het leven. Ons leven zal nooit compleet af zijn. Altijd is er iets waar we naar streven en dit is ook waar het in het leven om draait. Om ieder dag weer een stukje dichter bij onszelf en de liefde te komen. Waarom het oké is waar je nu bent. Is omdat dit je leert, je niet te verzetten tegen wat er zich aankondigt, maar dit liefdevol te aanvaarden. Waar je nu bent als een tijdelijke setback te zien, waar je een reset kunt maken voor een waanzinnige comeback.

Goed lieve jij aan de andere kant, ik hoop dat ik jou heb kunnen inspireren om oké te zijn met waar je nu bent. Zie het als een kans om je kracht te ontdekken en jouw connectie met jezelf en de bron van het leven verder op te bouwen. Weet dat je liefde bent en dat wat je uit liefde en passie doet een positief effect heeft op jou en op de wereld om jou heen. Go with the flow.

Tot de volgende keer.

Lieve groet,

Grace Louise.

Thanks voor de mooie foto wereldwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *