Conditionering

Conditionering en wat het met ons ego en de liefde doet. Hier ga ik vandaag met jou verder over in gesprek. Gezellig dat je er weer bent. Kom je net op mijn site, dan van harte welkom. Vandaag mijn tweede gesprek over de liefde. Heb je het eerste gesprek gemist, maar zou je dit alsnog willen lezen. Dan kun je hier het eerste gesprek lezen. Gisteren vertelde ik jou dat de eerlijkheid aan mijn deur klopte, waardoor ik uiteindelijk de liefde heb hervonden. De eerlijkheid die ik heb leren liefhebben en ben gaan zien als mijn beste maatje dat onvoorwaardelijk van mij houdt.

Steeds meer liefde

Al heel wat jaren ervaar ik gelukkig heel veel van deze hervonden liefde. Het liefst zou ik er altijd in willen zwemmen. Echter fluistert mijn liefhebbende ego soms nog wel eens tegen mij. Hierdoor zijn er momenten dat ik aan het watertrappelen ben, in plaats van baantjes trekken in mijn hervonden liefde. Op de momenten dat mijn lieftallige ego fluistert, voelt het zich vaak onzeker of angstig. Om mijn ego niet in de kou te laten staan, luister ik naar het gefluister en pas dan bewust de eerlijkheid toe. Dan opeens, is er door die eerlijkheid nog meer liefde, waardoor mijn ego kalmeert omdat het zich gehoord voelt. Ons ego laat namelijk alleen maar van zich horen, omdat het een onvervulde behoefte heeft aan liefde in de breedste zin van het woord.

Waar leeft de liefde?

De universele liefde leeft in ons allemaal. Wij zijn gemaakt uit liefde en dan bedoel ik niet alleen de liefde van onze ouders. Wat we echt zijn, is oneindige, liefdevolle energie in fysieke vorm. Om deze liefde te ervaren, is het cruciaal dat ons ego het feit dat het ook een deel van deze liefde is, durft te geloven en erop leert te vertrouwen. Hierdoor kan ons ego zich weer 100% verbinden met onze kern en de liefde ofwel het universum. Onze ware kern en het universum, zijn namelijk nooit gescheiden geweest. Wij waren altijd al één energie. Echter kunnen we dit tijdelijk vergeten zijn. Dit gebeurde, omdat we vanaf het moment dat we hier op aarde kwamen, middenin de conditionering vielen en een verdeelde energie werden.

Hoe zijn we gaan geloven in die conditionering?

Als kinderen komen we op deze mooie aardbol en beginnen we ons leven met een open vizier. Wij zijn een deel van het universum, van de energie, van de liefde. Gretig wilden we deze liefde ontvangen, maar het ook delen. Heb je wel eens gekeken hoe kleine kinderen zich dan gedragen? Zij zijn zich van geen kwaad bewust. Zij zijn één met alles om zich heen, totdat ze gevoed worden met angsten en onzekerheden. Angsten die ouders, verzorgers en de maatschappij vanuit hun eigen pijnlichamen overdragen op het kind. We hebben namelijk allemaal door ervaringen een pijnlichaam opgedaan. Dit pijnlichaam zorgt ervoor, dat we onszelf steeds verder verwijderen van de liefde. We durven er niet meer in te geloven, door de angsten en pijnen die conditioneringen met zich meebrengen. Toch herkennen we op de goede momenten in ons leven, vlagen van de liefde. Op die momenten ontstaat er tevens een innerlijke strijd, waarbij ons pijnlichaam, ons ego er alles voor over heeft, om deze liefde niet meer te verliezen. We hebben er alles voor over, al moeten we er rollen voor spelen of voor liegen.

De leugens en het rollenspel

Vanuit ons pijnlichaam raken we verstrikt in leugens en rollenspellen. We strijden om de liefde op welke manier dan ook. Dit omdat we denken dat er niet genoeg van deze liefde is. Dit is de manier waarop ons ego van zich laat horen. We hebben niet meer onvoorwaardelijk lief, maar worden aasgieren in het bemachtigen van dat wat het ego wil. Wat we onbewust doen, is de liefde op alle verkeerde en externe plekken zoeken. Echter is er één plek waar we niet zoeken en dat is in ons eigen hart. Bedrog en het spelen van bepaalde ‘rollen’, zijn ons in onze zoektocht naar de liefde niet onbekend. Uiteindelijk vinden we het normaal om met leugens, ‘rollen’ en schijnliefde door het leven te gaan. De wortels van de leugens groeien dieper op het moment dat we onbewust hebben besloten, om niet meer van onszelf te houden. Dit omdat alles om ons heen ons heeft overtuigd van de leugen, dat ons ego het niet waard is, om liefde te mogen ontvangen. Dus pakt ons ego gretig de conditionering en schijnliefde aan en verandert het in een product. Een product wat de wereld als wenselijk en aanvaardbaar beschouwt.

Hoe laat je de conditionering los?

Misschien vraag je je af of je een ‘product’ bent geworden van deze conditionering en hoe je erachter kunt komen hoe dit zich laat zien. Daar is een goede en betrouwbare oplossing voor. Laat eerlijkheid ook jouw beste maatje worden. Pas de eerlijkheid op alle gebieden in je leven toe. Laat het veelvuldig aan het woord. Zorg ervoor dat niks of niemand meer tussen jullie in kan komen staan. Dit is de enige manier waardoor je conditionering leert herkennen, je het uiteindelijk kunt loslaten en terugkomt in je hart bij de ware liefde. Laat de eerlijkheid je vertellen, dat je deze conditionering, de leugens en het spelen van ‘rollen’ niet nodig hebt. Er hoeven geen angsten, onzekerheden, haat, wrok of boosheid te bestaan. Laat de eerlijkheid je terugbrengen naar je de ziel die je altijd al was. Naar het moment dat je je van geen kwaad bewust was en mocht zijn wie je werkelijk bent: universele liefdevolle energie in fysieke vorm.

“Het is nogal wat dit gesprek Grace”

Ik kan mij zo voorstellen dat het je grondvesten ietwat van zijn plek doet komen. Het gebeurde mij ook, maar het moment waarop ik en de eerlijkheid beste maatjes werden, is het moment geweest waar ik mezelf weer heb gevonden. De liefde in mij zich weer durfde te laten zien en ik deze zonder mezelf te verliezen of te verloochenen, kon delen.

Morgen kom ik weer met je kletsen en hoop ik je hier weer te zien. Dan gaan we samen in gesprek en geef ik je tips hoe jij  jezelf kunt terugvinden. Tips die naar ‘huis’ kunnen leiden, naar de liefde waar ons ego zo naarstig naar op zoek is. Weet dat het ego een deel is van wie wij zijn. Een deel zoals licht en donker, hoog en laag, wit en zwart, boven en onder, dag en nacht, bij elkaar horen. Het een kan zich niet ervaren zonder het ander. Ons ego wegdrukken, is een deel van wie we zijn laten vechten en lijden. Ons ego helen van de conditionering, van de pijn, is het terugbrengen in de liefde. Morgen ga ik je vertellen hoe je weer kunt leven vanuit de liefde en je ego kunt helen.

Tot morgen en geniet van je dag.

Met oprechte en liefdevolle groet,

Grace Louise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *