Vrienden met je lichaam worden. Welkom op deze negende dag van de cursus ‘In 28 dagen meer energie en flow’.

Het is bijna lente, iets waar ik echt heel blij mee ben en reikhalzend naar heb uitgekeken. Dit aangezien ik een mens ben dat houdt van licht, warmte, gezelligheid, lachen, de liefde en het gevoel van vrijheid. Geen dikke jassen meer aan, geen voeten die in dikke sokken zitten verpakt, maar lekker met je blote voeten op je slippers genieten van alles wat de lente en straks ook de zomer te bieden heeft. Heb jij er ook zo’n zin in?

Wanneer je de titel van deze dag leest, gaan je gedachten dan een bepaalde richting op? Waar denk jij aan als je deze woorden leest? Voel je dan waardering voor je lichaam of gaan je gedachten naar delen waar jij moeite mee hebt? Delen die je het liefst geen aandacht geeft? Ben jij bevriend met je lichaam of hebben jullie een haat- liefdeverhouding? Vergelijk jij jouw lichaam met dat van een ander of streef je het ‘media’ lijf na? Ben je regelmatig in gevecht met dat waar ontevreden over bent? Een confronterend onderwerp, maar vandaag gaan we het hebben over ons lijf of we nu man of vrouw zijn. Over vrienden met je lichaam worden.

Het wonder van je lichaam

Ons lichaam is een wonder, echt een wonder. Helaas beseffen we dit maar zelden. We hebben eerder kritiek op ons lichaam dan dat we het de waardering geven die het toekomt. De kritiek die we uiten gaat vaak over ons uiterlijk plaatje. Het is maar goed dat we niet aan de binnenkant van ons lichaam kunnen kijken, want waarschijnlijk zouden we daar ook kritiek over hebben. Maar goed, tweederde van de vrouwen, is ontevreden met het lichaam dat zij hebben. Mannen daarentegen zijn over het algemeen een stuk tevredener. Wanneer de jaren echter gaan tellen, krijgen ook zij soms te maken met een bepaalde ontevredenheid. ‘Vrienden worden met mijn lichaam’, zijn woorden die dan voor velen als een droom klinken.

Is slank zijn de oplossing?

Slank zijn lijkt de oplossing voor een aantal problemen, maar is dit nu wel zo? Veel mensen denken dat wanneer men slanker is, de kans op geluk, een betere baan of een relatie groter zal zijn. Helaas is het slanke, strakke mannen- of vrouwenlichaam niet altijd het antwoord op alle bovengenoemde wensen. Er zijn namelijk zat slanke mensen die jou kunnen vertellen dat slanker en strakker zijn niet altijd per se gelukkiger maakt. Slanker zijn zorgt er niet voor dat je persoonlijkheid, je zelfvertrouwen of je gedachten en gedragingen optimaal worden. De hekel die je misschien aan sommige delen van je lichaam hebt, is er echt niet een – twee – drie door verdwenen.

De reden dat we vaak deze slanke en strakke lichamen nastreven, is het gevoel dat we nooit goed genoeg zijn. We zijn bang om niet mee te tellen, niet gezien te worden of om buiten de boot te vallen. De enige manier om meer van ons lichaam te houden, of we nu wel of niet het gewenste ‘media’ lijf hebben, is het leren accepteren van ons lichaam zoals het is. Vrienden met je lichaam worden, betekent dat je je lichaam accepteert en open wilt staan voor een liefdevolle aanpak, waar jouw lijf je heel dankbaar voor zal zijn. Je zult zien dat je algemene gezondheid hierdoor zal toenemen, waardoor jij gelukkiger zult worden en meer gaat genieten. Positieve gebeurtenissen, kansen en mensen zullen weer jouw kant opkomen.

De uitdagingen

Om meer energie in je leven te kunnen verwelkomen, is het belangrijk dat je je energie niet verliest aan de gevoelens die body-shame met zich meebrengen. Gevoelens van schaamte of afkeer van je lichaam, kunnen je ervan weerhouden om echt volop in het leven te staan en te genieten van jouw lichaam. Vrienden met je lichaam worden, is best een uitdaging, maar die gaan we samen de komende tijd aan. Jij verdient het om je vrij en blij in jouw eigen, unieke lichaam te voelen.

Investeer in je lichaam

Liefdevolle communicatie

Sexualiteit doet je stralen!

Jij bent uniek

Die vreselijke enge spiegel

Als je vandaag voor de spiegel gaat staan, schrijf dan in je persoonlijk journaal waar je waardering voor hebt, waar je wel blij, dankbaar en tevreden mee bent. Zeg elke dag minstens één keer: “Ik waardeer mijn unieke lijf”, zodat het zich alleen maar prettiger zal gaan voelen. Wees goed voor jezelf, wees vriendelijk en heb jezelf lief. Werk aan de acceptatie van jouw lijf, zodat jij uiteindelijk ook kunt zeggen: “Ik ben blij met mijn lichaam.”

Een uitdaging vandaag lieve jij aan de ander kant die ik ook ben aangegaan en waar ik veel van geleerd heb. Mijn lijf heb ik lief tot op het bot en ben zo dankbaar dat ik heelhuids en gezond uit bepaalde situaties ben gekomen. Dat mijn lichaam er voor mij is, voor mij heeft gevochten, mij drie gezonde kinderen heeft geschonken en nog steeds voor mij elke dag het beste van het beste geeft.  Het enige wat ik ervoor hoef te doen, is er onvoorwaardelijk van te houden en er waardering voor te hebben. Aan de woorden:”Vrienden worden met je lichaam” heb ik hard moeten werken, maar ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Ik hou van mij, van alles erop en eraan.

Jouw post-it memo reminder voor vandaag:

Tot morgen voor de tiende dag van “In 28 dagen meer energie en flow”

Gisteren gemist dan heb ik hier nog even de link. 

Zonnige groet,

Grace Louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *