Ontspannen yep. Hoe voelde dit ook weer? Heb jij wel eens van die dagen dat je gewoon echt heel iets anders wilt? Dagen dat je precies de tegenovergestelde dingen wilt doen, dan die je normaal gesproken doet? Gewoon schaamteloos gek doen en lekker totaal ontspannen? Zou je niet zo af en toe uit je comfortzone willen rennen en toegeven aan dat wat je van binnen voelt? Dat gevoel van vroeger, wat uit je tenen kwam en jou weer dat heerlijke, overweldigende, blij ei gevoel geeft, zoals je dit als kind ervoer?

Ik hoor je zeggen: “Ja maar Grace, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor en wat zullen de mensen wel niet van mij denken?” Whahha, ik weet het, uit je comfortzone stappen is lastig. Vooral wanneer je al zo lang in de verstikkende patronen van het dagelijkse leven meeloopt. Maar ik denk en eigenlijk weet ik het wel zeker, dat zo af en toe lekker uit je bekende leventje stappen, wonderen doet voor je persoonlijke groei. Af en toe even een ‘kind’ zijn, kan heel verfrissend werken.

Altijd een beetje kind

Ieder mens heeft een stukje in zich, dat eigenlijk altijd een kind blijft en dat is maar goed ook. Helaas durven velen niet meer aan dit gevoel gehoor te geven, wat je juist zo ontspannen kan werken. Zelf doe ik het met regelmaat. Het voelt heerlijk en het geeft mij weer nieuwe energie. Het houdt mij jong, creatief en zorgt ervoor dat ik zonder weerstand in het leven sta. Natuurlijk staan mensen wel eens te kijken van sommige acties die ik laat zien, maar om je eerlijk te zeggen, stoort mij dit al lang niet meer. Zolang ik er plezier aan beleef en er anderen geen kwaad mee doe, ga ik lekker mijn gang want dit ben ik soms ook: Een ontspannen ‘kind’.

Kun jij het je nog herinneren?

Wanneer heb jij de stoute schoenen aangedaan en bijvoorbeeld een totaal andere haarstijl laten knippen? Kun jij je nog herinneren, wanneer je voor het laatst je partner bij de hand hebt gepakt en jullie samen een dansje door de kamer hebben gemaakt? Heb je de laatste tijd nog in wat plassen water staan stampen of een kussengevecht met je kinderen gehouden? Ben je nog wel avontuurlijk en verzin je nog wel eens leuke ondeugende dingen op romantisch gebied?

Geef je iemand wel eens helemaal uit het niets een knuffel, gewoon omdat je de ander lief vindt? Lig je nog wel eens op je rug te kijken, wat voor figuren je in de wolkjes kunt ontdekken? Doe je nog wel eens dingen die je leuk vond toen je jong was of ben je daar nu te oud voor…Weet je nog hoe het voelt om schaamteloos ontspannen te zijn?

Je weer even ‘kind’ voelen, brengt je levenslust weer naar boven en je vreugde voor de kleine bijzondere dingen in het leven. Soms zijn we gewoon te serieus en dit zorgt ervoor dat de spontaniteit uit ons leven verdwijnt. Het leven kan een feestje zijn en jij de eregast. Het is namelijk de bedoeling dat je dagelijks een stukje plezier in je leven ervaart en dit deelt met anderen. Laat je spontaniteit ook wat meer op je werk toe. Zorg ook daar voor een stukje onvoorspelbaarheid. Het houdt de boel lekker levendig. Soms kan ik bijvoorbeeld zo intens blij zijn voor een cliënt wanneer deze een doorbraak heeft, dat ik met een sprong opsta, een rondje om mijn stoel dans en de ander een high five geef. Yep, deze dus.

Spontaniteit

Of ik nog spontaan ben? Jazeker, het is wie ik ben. Iedere dag doe ik iets ‘geks’ samen met mijn manlief die een pathologisch humorist is. Whaha, je moest ons samen eens zien. Wij zijn voorstanders van gekkigheid, een stukje onvoorspelbaarheid en het stukje kind kunnen zijn, dat zo nu en dan in ons bovenkomt. De geraniums kan ik altijd nog wel voor de ramen zetten. Dus ja, ik geef mensen waar ik spontaan mee in gesprek raak wel eens een knuffel. En ja, ik sta mezelf uit te lachen voor de spiegel, wanneer ik met een mijn onooglijke douchemuts onder de douche stap.

Op mijn werk sta ik ook nog wel eens op muziek te dansen en maakt het mij niet uit wie er kijkt. Nu het weer wat langer licht is, probeer ik nog steeds te ontdekken welke figuren ik in de wolken kan vinden. Af en toe stamp ik ook nog wel eens in de plassen en het voelt geweldig. De mensen staan mij dan wel gek aan te kijken, maar ik denk dat ze dit aan de andere kant ook best zelf zouden willen doen. Dansen is nu eenmaal mijn passie en ik dit doe ik regelmatig in mijn voorkamer. Wat ik doe, is mij koptelefoon opzetten, Motown Soul opzoeken en lekker aan de zwier. Dansen doe ik zelfs in de kledingwinkels wanneer ik een lekker nummer hoor. Dit ben ik soms ook en ik ben er reuze, reuze blij mee.

De ontspannen werking van een lach

Dus vandaag geen persoonlijk journaal en gooi je pen ook maar even ergens waar je hem later wel weer terug kunt vinden. Vandaag anders dan anders en lekker niet gewoon. Wees weer even als een kind en ervaar de ontspannende werking van een lach, een knuffel en een lolletje tussendoor. Ren door het huis achter je partner aan en vergeet het kussengevecht niet. Verzin eens iets dat niemand van jou zou verwachten. Doe eens gek en stoor je niet aan wat anderen van je denken of zeggen. Wees gerust nog even een kind. Bedenk dat je ontspannen voelen voortkomt, uit de wereld even loslaten. Uit het niet altijd alles willen weten, wat er in de wereld om je heen gebeurt.

Durf weer even te dromen, te fantaseren en erop te vertrouwen dat deze wereld een mooie plek is, vol met mensen die in hun hart de liefde en goedheid herbergen. Breng die goedheid, die liefde in anderen en in jezelf naar boven, door van tijd tot tijd gewoon weer even ‘kind’ te zijn.

Veel plezier vandaag en tot morgen.

Mocht je vandaag naar de tandarts moeten, dan hier nog even een hart onder de riem voor jou.

Vrolijke groet,

Grace Louise

ontspannen

Afbeelding van Alexandra ❤️A life without animals is not worth living❤️ via Pixabay 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *