Voelt je leven als een hit of als ‘shit’?

Goed, op naar mijn blog van vandaag: “Hoe maak je van de ‘shit’ in je leven een hit? Door vandaag eerlijke antwoorden te geven op de volgende vragen: Ben je gelukkig met het leven wat je nu hebt? Heb je het gevoel dat jij jouw beste leven ooit leeft? Is je leven in balans, of maak je opofferingen die jouw leven en algemene gezondheid benadelen? Hoe gepassioneerd ben je eigenlijk over dat wat je in je leven doet? Hoeveel levensplezier en vreugde ervaar je op dit moment in je leven? Heb je het gevoel dat het beter kan? Zou je meer kunnen en willen doen?

Kun je jezelf op alle vragen een 9 geven? Dat zit je helemaal goed. Natuurlijk vind ik het leuk als je verder zou lezen, want misschien kun je de inhoud delen met anderen wiens leven nog niet een hit is.

Hoe maak je van de ‘shit’ in je leven een hit? Focus!

Goed, hoe maak je van de ‘shit’ in je leven een hit? Focus mijn beste, focus is een van de belangrijkste sleutels. Waar ligt jouw focus? Waar stem jij jezelf op af? Kun je jezelf een antwoord geven op de vraag, wat het nut is van dat waar jij je op afstemt? Lijkt het jou logisch om je af te stemmen op dat wat je niet hebt, wat je mist, wat je niet leuk vindt, of wat er ‘fout’ gaat in je leven, om je heen en in de wereld?

Denk je dat het logisch is, of überhaupt helpt, wanneer je al je aandacht en tijd steeds opnieuw plaatst op wat er niet wenselijk is? Al je energie geeft aan wat er verkeerd gaat of mankeert in jouw leven en dat van anderen? Al je aandacht voor zaken die je niet leuk vindt of zelfs maar voor een seconde voor jezelf of een ander zou wensen? Zet het zoden aan de dijk?

Heb je voor jezelf geen ander beeld voor hoe je het graag voor jezelf en anderen zou willen zien? Heb je geen mooiere en wenselijkere versie voor je eigen leven? Geen betere versie voor de mensen waar jij van houdt? Nou? Of blijf je hangen en aandacht geven aan alles wat er op dit moment in jouw beleving niet werkt? Verbeteren dingen vanuit een focus die vertrekt vanuit gebrek? Ga je mee in de drama?

Zet de puntjes recht boven de i

Om vanuit de juiste focus te vertrekken waarbij je eigenlijk wel weet dat er genoeg overvloed is voor iedereen, moet je de puntjes weer op de i plaatsen. Kalibreer je leven opnieuw, zodat het gemakkelijk wordt om het pad in jouw leven te volgen. Het pad wat leidt naar een leven waar je echt achter kunt gaan staan in plaats van een bestemming waar je niet wilt zijn.

Een bestemming waar je ver vandaan wilt blijven, omdat het je niets dan alleen maar gedachten, gevoelens, emoties en reacties oplevert die haaks staan op jouw ware wensen en verlangens. Daarnaast kun je vanuit deze plek er nooit op een goede en gezonde manier voor anderen zijn en iets voor hen betekenen.

Maak een nieuw pad, zet de puntjes weer op de i. Stap uit het door iedereen al uitgegraven en doodgelopen pad wat ervoor kan zorgen dat jij op dezelfde bestemming als anderen aankomt. Kom weer op één lijn met wie jij bent. In balans met jouw ware wensen en verlangens. Maak je verlangens helder en dan volgen de doelen vanzelf.

Wat gaat er mis bij het helder maken van verlangens?

Om te komen waar jij wilt zijn in het leven, heb je maar één ding nodig en dat is jouw ware verlangen. Weet je wat er mis gaat in het helder maken van jouw ware verlangen?

Het is het feit dat je het niet durft om jouw verlangens er voor de volle 100% te laten zijn. Je staat het jezelf niet volledig toe, om een verlangen of droom te hebben, zonder er voor jezelf eerst een beer, valkuil of hindernis voor te plaatsen. Je schiet jezelf bij voorbaat al in je voet, waardoor je niet verder kunt lopen en jouw verlangen zich niet kan ontvouwen. 

Zolang je meer aandacht geeft aan de beren, valkuilen en hindernissen, zo lang jij jezelf maar in je voet blijft schieten, zullen inderdaad dezelfde situaties op je pad verschijnen. Hierdoor zul je op den duur niet langer meer in jouw verlangen of droom geloven en geef je al je kracht uit handen. Terug in de kudde en op het al voor jou uitgesleten pad.

Wat jouw ware kern allang weet

Stel dat je nu eens jouw pure en eerlijke verlangen, vanuit jouw ware kern laat spreken. Jouw ware kern weet namelijk allang en heel goed wat er voor jou belangrijk is. Wat jouw ware wensen zijn. Wanneer je jouw angstige ego bij de hand zou nemen en zou laten zien welke relatie er mogelijk is met de verlangens die jij zou willen creëren. Dan stel je jouw ego, je gekwetste en bange kindsdeel gerust.

Het is het besef dat jij jouw verlangens of dromen nooit hoeft te rechtvaardigen, noch aan anderen hoeft uit te leggen. Je hoeft het niet te bewijzen of er zelfs maar voor te zorgen dat iemand het met je eens is.

Het enige wat je hoeft te doen en dit heb je al vaker gedaan, is in jouw innerlijke kracht te gaan staan. Ga eens terug naar de momenten waar je iets wat je heel graag wilde, wat je echt verlangde voor elkaar hebt gekregen. Herinner je je het moment nog waar je waanzinnig genoot van het gevoel wat jij ervoer toen jouw verlangen realiteit werd? Dat was zo’n moment waar je vanuit je diepste, eerlijkste verlangen, vergezeld van de liefde voor dat wat je verlangde, het naar je toe hebt getrokken. Weet je het nog? 

Dus ga in je kracht staan zoals je het toen ook deed. Vertrek uit je innerlijk weten. Laat jouw innerlijke kracht en niet je angst, het uitgangspunt zijn waaruit jij wat je verlangt zonder anderen te benadelen realiseert.

Verlangens zijn zaken waarin jij vertrouwen hebt.

Wanneer ik het over verlangens en wensen spreek, dan heb ik het over zaken waar jij gelukkig van wordt. Over alle verlangens en wensen waarin jij als mens vertrouwen hebt. Het is waanzinnig om te zien, wanneer mensen hun verlangen en het vertrouwen in hun verlangen op één lijn krijgen en wat men wens de realiteit wordt.

Want vraag jezelf eens af, hoe het voelt wanneer je uitgangspunten dat waarvan je denkt overtuigd te zijn, niet in overeenstemming is met wat je echt verlangt? Nou? Ik vermoed dat het verre van prettig of aangenaam voelt. Sterker nog: ik denk het vreselijk voelt.

Dus wanneer jij beseft dat je niet op één lijn zit met jouw overtuigingen. Als wat je waarlijk gelooft niet overeenkomt met wat je echt zou willen. Zie dit dan als een teken aan de wand. Wanneer je iets in je leven wilt, een sterk verlangen hebt voor iets, maar anderen of bepaalde situaties de reden zijn dat jij je eigen wensen en verlangen niet serieus neemt. Weet dan dat dit ervoor kan zorgen dat je jouw verlangens en wensen uiteindelijk laat vallen.

Kijk eens wat er gebeurt op het moment dat je meegaat in wat de rest van de wereld wel of niet gelooft? In het gebrek aan vertrouwen en liefde? Op het moment dat jij jouw verlangens en dromen inruilt voor wat anderen denken, willen en geloven, kalibreer jij jezelf op één lijn met omstandigheden en gebeurtenissen die je niet eens wilt.

Zaken waar je helemaal niet op zat te wachten, waar jij niet achter stond of in wilde geloven. Het was niet eens jouw waarheid. Buiten het feit dat je dan het leven realiseert wat anderen graag zien. Voel je wat ik bedoel?

Waarom doe ik het?

Hoe maak je van de ‘shit in je leven een hit? Vraag jezelf eens af waarom je doet wat je doet? Waarom loop je met de kudde mee? Wat is de reden dat je iedereen om je heen gelooft en niet durft te vertrouwen op je eigen kompas?

Ik ga het je vertellen, aangezien ook ik in mijn leven vaak genoeg in deze valkuil ben gestapt en het heel soms nog wel eens doe. Je doet het omdat iedereen om jou heen het doet.

Omdat je gewend bent geraakt, om met minder genoegen te nemen en men je heeft doen geloven dat wat jij verlangt niet mogelijk is of kan. Omdat je niet buiten de boot wilt vallen en onbewust zo gebrainwasht en gemanipuleerd bent, om in de waarheden van anderen te geloven en deze op nummer één te plaatsen.

Je doet het om erbij te horen, zodat anderen je niet raar, dom of gek vinden. Stel je voor dat je je geweldig zou voelen in jouw eigen waarheid, in jouw eigen kern met al jouw eigen verlangens, dromen en wensen en het ook nog voor elkaar krijgt dat je ze realiseert.

Nah, dat zou wat zijn. Geloof mij dat anderen je waarschijnlijk inderdaad strontvervelend, irritant en wellicht raar vinden. En nu? Geloof mij als ik je vertel dat ik ditzelfde heb ervaren, maar nu zo goed weet waar ik in het leven wil staan. Hoe ik mijn leven wil vormgeven. Als dit betekent dat anderen mij raar en irritant vinden? So be it. Zie het verschil. Zit je liever in de ‘shit’ of sta je er liever heel ver vandaan? Kijk eens om je heen, hoe is het met de wereld gesteld?

Geef je tijd en aandacht aan wat werkt

Weet dat als je je innerlijke kracht, jouw ware kern waarmee jij tevens verbonden bent met het universum, de energie die alle mogelijkheden bevat wilt ervaren. Dat jij al jouw liefdevolle aandacht geeft aan jouw ware verlangens, wensen en dromen. Ongeacht wat wie dan ook denkt of vindt.

Geef aandacht aan dat wat werkt voor jou. Het gevolg van het feit dat jij achter jouw verlangens blijft staan, achter jouw waarheid en niet achter alle aangeleerde overtuigingen en gedragingen, is dat jouw ware kern, wie jij echt bent jou zal begeleiden naar elke oplossing, manier of mogelijkheid die jij nodig hebt om jouw verlangen te realiseren. 

Wat als ik negatieve gedachten heb?

Oké, dan heb je soms een vervelende of negatieve gedachte met een minder gewenste emotie. Wat moet je daar dan mee? Is dit erg?

Welnee, want jouw vervelende of minder positieve gedachte, is niet meer dan een bord aan jouw wegwijzer die jou vertelt of je de juiste richting pakt. Er zitten namelijk nog veel meer borden aan jouw wegwijzer en jij bepaalt welke richting je wilt nemen.

Soms lopen we inderdaad even op een zijpad. Echter vertellen jouw gevoelens en emoties, of dit zijpad wel het pad is wat je écht wilt volgen. Je leert van de ‘shit’ zeg ik maar. Weten wat je niet wilt, is ook weten wat je wel wilt. Dus alles waar je niet blij mee bent, wat er in je leven gebeurt waar je niet achter staat, dwingt jou te kijken naar dat wat je wel wilt. Wees je hiervan bewust en je zult in staat zijn om je leven opnieuw te kalibreren. De puntjes weer netjes boven de i te plaatsen.

Kijk, door wat er gebeurt wat je niet wilt, wat niet bij jou past en wat niet goed voelt, ontstaan nieuwe verlangens. Verlangens die beter aansluiten op wie jij echt bent en wat je werkelijk wilt. Omdat dit gebeurt, zul je hoe dan ook richtingen en mogelijkheden, zowel bewust als onbewust gaan opzoeken, onderzoeken, ontdekken en op je pad krijgen wat een betere match vormt.

Wat je doet is je oude niet werkende overtuigingen en aangeleerde patronen vervangen met nieuwe overtuigingen en uitgangspunten die jouw ware kern en verlangens ondersteunen. Je leert leven naar je eigen waarden. 

Waarmee start je?

Hoe maak je van de ‘shit’ in je leven een hit? Definieer je leven niet aan de hand van wat je niet hebt, maar vanuit wat je al wel hebt. Verwijder je uit groepsnegativiteit op alle vlakken. Stem je af op jouw innerlijke kracht en laat je kompas, jouw ware kern spreken. Stem je af op wat jou plezier brengt en liefde in de breedste zin van het woord.

Ontdek wat voor jou belangrijk is en wat werkt, zonder anderen te benadelen. Zoek je eigen waarden op en laat waarden die je van anderen hebt overgenomen en die niet voor jou werken, los. Neem de tijd om eens te gaan zitten en je af te vragen wat jouw levensvisie is. Jouw visie op de levensgebieden die voor jou belangrijk zijn. Schrijf het op en maak het visueel.

Ontdek wie je bent, wat jij in dit leven wilt uitdragen. Kies wie je wilt zijn. Kom erachter wat jou tegenhoudt om je beste leven ooit te leven en laat jouw gegeven leven geen fotokopie zijn van de levens van anderen.

Hoe breng je je leven van ‘shit’ naar een hit? Door je leven te claimen, te stoppen met pleasen en het leven niet te laten liggen. Durf je open te staan voor het feit dat er veel meer mogelijk is dan je denkt?

Met geïnspireerde en liefdevolle groet,

Grace Louise.

coach Grace Louise

PS.“Onderzoek alles en behoudt het goede” en mocht je meer tips, tools en andere bruikbare ideeën willen, dan kun je mij ook hier vinden.

Afbeelding 1 van PIRO4D via Pixabay Afbeelding 2 van Comfreak via Pixabay Afbeelding 3 van Sophie Janotta via Pixabay 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *