Het mooiste vertrekpunt voor een tevreden leven. Een leven waarin het jou ook lukt om je wensen te realiseren. Een punt waar je met minder moeite en ploeteren dan men je heeft doen geloven, kunt creëren en manifesteren. Een relaxter vertrekpunt waar je met een optimistische kijk op jouw leven aan je wensen of verlangens kunt werken. Wat is het mooiste vertrekpunt?

Het mooiste vertrekpunt: de relatie met jezelf

Het mooiste vertrekpunt om je dromen en verlangens te realiseren, komt vanuit een gezonde en goede relatie met jezelf. Vanuit deze relatie is het, dat je met een open, vreugde- en passievol hart, plezier kunt ervaren. Een vertrekpunt vanuit liefde. Liefde voor jezelf, voor het leven en voor alles wat er is. Zo kun je namelijk het beste je talenten en vaardigheden benutten. Het mooiste vertrekpunt; een goede relatie met jezelf, stelt jou in staat om in vrijheid te ontdekken, verkennen, groeien, bloeien en vooral te genieten. Genieten zoals je dit vroeger als kind moeiteloos deed vóór je gebrainwasht werd.

Tevreden in het huidige moment

Om nog meer moois en leuks in je leven te creëren, is tevredenheid een belangrijk ingrediënt. Heb je een goede relatie met jezelf, dan ben je ook vaker tevreden. Tevreden met wie jij bent in het ‘nu’, maar met de optie om verder te ontwikkelen wat jou leuk, interessant of spannend lijkt.

Wat het ook is waaraan je graag wilt werken, welke droom je ook koestert, bouw eerst aan de relatie met jezelf. Vanuit deze relatie vertrek je dan vanuit een belangrijk dieper weten dat jij goed bent zoals je bent. Het mooiste vertrekpunt om aan een leven te werken waar jij tevreden mee bent. Een goede relatie met jezelf stelt jou namelijk in staat om te zien wat er al is, wat er goed gaat en wat je al hebt bereikt. Vanuit dit weten kun je op een relaxte en tevreden manier verder werken aan andere dromen en verlangens die je op je lijst hebt staan.

Alle potentieel is aanwezig in jou

Verder ontwikkelen is leuk en spannend. Doe het vooral vanuit het volste vertrouwen en de wetenschap dat alle potentieel aanwezig is in jou. Creëer vanuit de wetenschap dat alles mogelijk is. Dit is een staat van ‘zijn’ waarin je in jouw flow zit. Een vertrekpunt zonder weerstand. Wat het allerbelangrijkst is, is dat jij het heel belangrijk vindt hoe je je voelt en er alles voor over hebt om dit op de eerste plaats te zetten in jouw leven. Misschien klinkt of voelt dit egoïstisch, maar dat is het niet. Wat wel egoïstisch is? Ik ga het je vertellen.

Juist de mensen die het belangrijk vinden hoe zij zich voelen en dit op de eerste plaats zetten, slagen erin om hun leven vorm te geven zoals bij ze past. Het zijn de mensen die 100% verantwoordelijkheid oppakken voor hun eigen leven. Zij weten en beseffen dat alleen zij de enige zijn die hun leven vorm kunnen geven. Dit omdat men dondersgoed weet wat men nodig heeft. Jij bent namelijk de expert over jouw leven.

Wanneer we vanuit de eigen kracht in het leven leert staan, stellen we anderen niet langer meer verantwoordelijk voor ons goede gevoel, ons geluk, leven of toekomst. Velen onder ons verkeren echter nog in het stadium waar men inderdaad anderen of het verleden verantwoordelijk stelt. Verantwoordelijk voor het ons wel of niet goed voelen en het wel of niet slagen van ons leven. Wanneer we het dan over egoïsme hebben, dan maken we ons hier nog bewust of onbewust schuldig aan.

Pas gelukkig als je alles al hebt?

Denk in termen van overvloed, want steeds bezig zijn met wat er allemaal nog niet is, is weerstand bieden. Weerstand is de afwezigheid van flow, van liefde. Wat ik wel vaker schrijf, is dat men de klemtoon op de verkeerde plek zet. Waar je weerstand tegen biedt, tegenaan schopt of een hekel aan hebt, dat is je punt van aandacht. Hier geef je onbewust al je energie aan. Zo zul je dus onbewust steeds opnieuw situaties, gebeurtenissen en mensen naar je toetrekken die jou bewijs leveren. Bewijs voor het ‘gebrek’ wat jij als ‘waarheid’ ervaart. Geen wonder dat je je misschien vaak doodmoe voelt en het leven als een zware last ervaart.

Heb je het idee en gevoel dat je pas gelukkig kunt zijn als je alles al hebt? Weet dan dat je in de afhankelijkheidszone zit en je de relatie met jezelf op een hoger plan mag trekken. Tevreden zijn laat je dan nog onbewust of bewust afhangen van externe factoren. Voordat je alles hebt, voel je je dan nog niet gelukkig, wat maakt dat je alsmaar aan het ploeteren bent en hard aan het werk om die externe factoren in je leven te halen. Je legt de lat zo hoog dat je er uiteindelijk zelf niet meer bij kunt.

Van binnen naar buiten

Je kunt je dan afvragen hoe de relatie met jezelf gesteld is en in hoeverre je afhankelijk bent van anderen. Van hun wensen, meningen, goedkeuren of andere grappen en grollen. Geluk, liefde en blijheid hebben niets te maken met de buitenkant of met alles om jou heen. Het heeft te maken met de binnenkant. Je leven veranderen doe je van binnen naar buiten en niet andersom. Mensen werken vaak als een malle aan de buitenkant, terwijl de binnenkant nog niet op orde is.

Hoe werk je aan de relatie met jezelf?

Om te werken aan de relatie met jezelf en rust te krijgen in je hoofd, is het goed om tijd vrij te maken. Tijd voor de relatie met jezelf. Tijd om jouw interne wereld met daarin al jouw overtuigingen, te onderzoeken. Overtuigingen die jou wellicht tegenwerken of je weerhouden van het realiseren van jouw wensen en verlangens. Het is luisteren naar wat er zich in jouw binnenste aankondigt. Het is de binnenkant opzoeken, zodat jouw ware kern tot jou kan spreken.

Om erachter te komen wat er nu werkelijk aan de binnenkant leeft, is de stilte opzoeken en deze toelaten, een manier die je dichter bij jezelf kan brengen. Het is bewust besluiten om de mond te snoeren van de buitenwereld die constant in je oren krijst en van alles van jou wil. Het gillen en het om aandacht vragen van de maatschappij die hierdoor steeds weer voor onnodige ‘ruis’ zorgt en jou op het verkeerde been zet. Het belet jou om naar je eigen radiozender te luisteren. Dit omdat de frequentie gehinderd wordt door de ruis van andere stations. Je kunt jouw zender afstemmen door onnodige stoorzenders uit te zetten.

Zoek de stilte op

Zoek de stilte op

Mediteren, de stilte opzoeken is een manier om dit te doen. Het is de tijd nemen om je brein tot rust te brengen. Het is iets wat in het begin oefening vereist, want juist in de stilte zul je geconfronteerd worden met zaken die je liever niet wilt weten of voelen. Zaken waar je misschien onbewust voor wegloopt. Stilte is eerlijk en soms heel eng, maar het brengt je daar waar je nog werk te doen hebt en misschien een handje begeleiding nodig hebt.

In de stilte krijg je inzichten over jouw overtuigingen. Door naar je innerlijke stem te luisteren leer je eerlijk te zijn over deze overtuigingen en je af te vragen of ze wel kloppen. Want zijn jouw overtuigingen wel de waarheid? Brengen ze jou waar je wilt zijn of blokkeren ze jou? Hoe vervelend het ook is om toe te geven, wanneer we het over eerlijk zijn hebben, is niemand van ons echt eerlijk. We zijn het meest oneerlijk tegen onszelf en hebben prachtige strategieën ontwikkeld om de waarheid te verdoezelen. 

Wie leeft jouw leven?

Het mooiste vertrekpunt, de relatie met jezelf, bouw je mede op door de constante herrie aan de buitenkant een halt toe te roepen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je er een gewoonte van maakt om je telefoon een time out te geven. Je social media geen vrijbrief meer geeft om de deur bij jou plat te lopen. Het is stoppen met het op elke minuut van de dag je mail, Linkedin, Instagram of Facebook te checken. Wat het vereist, is dat jij zicht krijg op alles wat jou afleidt zodat jij weer zeggenschap en overzicht krijgt over jouw leven.

Het is goed wanneer je je afvraagt:” Wie of wat heeft nu eigenlijk zeggenschap over mijn leven? Ben ik dit of zijn het externe factoren? Door wie of wat laat ik mij leiden of verleiden en wat levert dit mij op? Waarom ontwijk ik deze vragen?” Kom je tot de conclusie dat je geleefd wordt en externe factoren het inderdaad voor het zeggen hebben. Besef dan dat deze factoren dus ook zeggenschap hebben over jouw verlangens, wensen en dromen. Is dit wat je wilt? Geef je jouw leven zo gemakkelijk uit handen?

Natuurlijk is het voor iedereen soms een uitdaging om de teugels van je leven in handen te houden. Dit omdat we allemaal in mindere of meerdere mate gebrainwasht zijn. Het is een bewustwording en oefenen met het maken van keuzes. Bewuste keuzes zoals het verblijven in de stilte, met jezelf durven zijn en jezelf volledig toe te laten. Kiezen voor het vinden van rust in jezelf door bijvoorbeeld naar kalmerende muziek te luisteren of een vorm van meditatie te ontwikkelen die werkt voor jou.

Doe alles wat er nodig is

Misschien vind je creatief bezig zijn zoals schrijven, schilderen of wandelingen in de natuur maken prettig. Oefen met het stoppen van jouw innerlijk dialoog. Maak korte metten met het gevecht tegen jezelf en roep de ‘ruis’ om je heen een halt toe. Dan kom jij weer in je kracht te staan en gaat jouw creatieproces en het manifesteren steeds meer vanuit flow. Vanuit het mooiste vertrekpunt: een goede relatie met jezelf. Een vruchtbare relatie die verbonden is met het universum, waardoor je met een tevreden gevoel, met passie en plezier kunt werken aan je dromen en verlangens.

Doe alles wat er nodig is om jezelf op de eerste plaats te zetten. Laat het belangrijk voor je zijn hoe jij je voelt en wat er met je gebeurt. Wees de eerste persoon waarop je kunt bouwen en vertrouwen. Des te beter jij je voelt, des te meer kun je er op een gezonde manier ook voor anderen zijn. Je hebt dan waarlijk wat te bieden zonder jezelf of de ander afhankelijk te maken of verantwoordelijk te stellen.

Het is jouw leven, claim het en maak er jouw succesverhaal van, gewoon omdat het kan.

Met inspirerende groet,

Grace Louise

Coach Grace Louise

Afbeelding van Benjamin Balazs via Pixabay 

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *