Geluk maak je samen met anderen, ook al denken we misschien wel eens dat we dit helemaal zelf of alleen doen. De mensen in ons leven en eigenlijk alle mensen, dus ook de mensen die je kunt missen als kiespijn, dragen bij aan ons geluk. Dit klinkt misschien vreemd, maar kijk achteraf maar eens, welke bewustwordingen deze mensen jou hebben gebracht. Bewustwordingen die jou dichter naar jouw ware kern en doel hebben geleid. Die je hebben geleerd om meer van jezelf te houden, keuzes te maken die in overeenstemming zijn met je ware kern en authentiek te worden. Ze hebben jou uitgedaagd om te groeien.

Wanneer je iemand bent die het leven vanuit zijn hartenergie leeft, dan ben je in staat om ook het goede te zien. De meerwaarde te bevestigen van al je ervaringen en relaties. Geluk maak je samen en het is goed wanneer we deze gedachte op ons levenspad meenemen. Vandaag gaan we waardering geven aan de mensen die een bijdrage leveren of hebben geleverd aan ons geluk.

‘Ik ben blij dat je in mijn leven bent’

‘Ik ben blij dat je in mijn leven bent’. Vertel jij dit wel eens tegen iemand die belangrijk of dierbaar is in je leven? Waardering hebben voor de mensen in ons leven, is iets waar we vaker bij mogen stilstaan.

Gisteren hebben we het over onze relaties gehad. Misschien heb je daar een zucht bij gelaten. Het kan zijn dat het jou boos of verdrietig heeft gemaakt. Ik moet je zeggen dat ik ook zelf gevoelens heb ervaren, toen ik dit stuk aan het schrijven was. Waar ik mee geconfronteerd werd, is dat ik sommige mensen in mijn leven mis. Op zich is het ook wel goed om weer te beseffen waar je nu binnen bepaalde relaties staat. Wie er waardevol en belangrijk voor je zijn, maar ook waren. Mensen die je niet gemist zou willen hebben.

Soms staan we te weinig stil, bij alles wat er wel goed in ons leven en in onze relaties is. We leggen vaker de klemtoon op dat wat irritatie, boosheid of frustratie oplevert. Daarom gaan we vandaag waardering geven aan het goede in de mensen in ons leven. Het is belangrijk om niet alleen waardering te laten zien, maar deze ook echt van binnen te voelen vanuit je hartenergie. Hierdoor creëer je een liefdevolle verbinding die jou en de ander ten goede komt.

Geluk maak je samen met je ouders

Laten we beginnen bij je ouders, ook al is je relatie met hen misschien niet altijd vlekkeloos geweest of optimaal verlopen. Er zullen ongetwijfeld dingen zijn waar je hen wel dankbaar voor bent. Schrijf eens op wat jou trots maakt of waar je goede herinneringen aan hebt overgehouden. Waar ben jij ze dankbaar voor? Wat zou je graag nog eens over willen doen? Ik ben mijn ouders dankbaar voor het feit dat ze mij op deze aardbol hebben neergezet. Het leven op deze aardbol had ik voor geen goud willen missen, ook al waren mijn levensomstandigheden verre van ideaal. Mijn ouders hebben met de kennis en de ontwikkeling die zij toen hadden, het beste gedaan binnen hun vermogen en hier heb ik waardering voor.

Het feit dat mijn leven vol met ‘uitdagingen’ zat, heeft ervoor gezorgd dat ik heel veel vaardigheden heb geleerd. Vaardigheden die mij nu van pas komen. Het was juist mijn pittige jeugd, waarin ik heb geleerd om eerst van mezelf te houden. Het heeft mijn verlangens aangewakkerd, mijn passie, hartstocht, wilskracht en mijn doorzettingsvermogen. Dit alles bracht mij naar het moment waarop ik zo’n 27 jaar geleden, besloot om ook anderen te gaan begeleiden in het realiseren van hun verlangens en dromen.

Je kunt je focus blijven plaatsen op de nare ervaringen, maar je kunt er ook bewust voor kiezen om de meerwaarde te ontdekken die deze ervaringen en mensen jou hebben gebracht. Gebruik je ervaringen om je leven te verrijken. Wees je bewust van het feit dat je hierin altijd een keuze hebt. Waar wil je aandacht aan schenken? Helpt dat waar je aandacht aangeeft jou, om je ware liefdevolle kern aan het woord te laten? Brengt jouw keuze het beste in jou en anderen naar boven?

Broers en zussen

Geluk maak je ook samen met je eventuele broers en zussen. Ja ik weet het, soms kun je ze de nek wel omdraaien. Maar ook in de relatie met je broers of zussen, zijn er vast dingen te vinden waar je wel blij om bent. Broers die puntje bij paaltje toch aan je zijde zullen staan, ook al hebben ze jou in je jeugd wel eens het vuur aan de schenen gelegd. Je zus, waarmee je waarschijnlijk wel het een en ander aan meningsverschillen hebt gehad, maar die uiteindelijk een goede vriendin voor je zal zijn, wanneer jij in nood zit.

Je partner

Dan je partner waar je soms gillend gek van wordt, maar die zeker weten ook een heleboel goede kwaliteiten heeft. Misschien is je partner wel een harde werker of een mens met veel humor. Een partner die jou in minder goede tijden, toch een glimlach op je gezicht tovert. Wellicht is hij of zij een attent persoon. Iemand die jou op een unieke manier laat blijken, hoezeer hij of zij om jou geeft. Wat te denken van creatieve partners die altijd overal een oplossing voor hebben?

Partners die door wind en regen met de hond gaan lopen en jou lekker languit op de bank laten liggen. Ik kan dan ook met oprechtheid tegen mijn partner zeggen:”Ik ben blij dat jij in mijn leven bent, ook al kunnen we elkaar heel soms wel eens achter het behang plakken”. Voor geen goud in de wereld zou ik mijn lieverd willen missen. Niet alleen om wat mijn partner voor mij doet, maar meer om wie mijn partner als mens is.

Kijk dus eens wat vaker door de ogen van de liefde naar je partner en realiseer je eens wat je partner aan mooie dingen heeft die ook jij niet zou willen missen. Het is maar waar je de focus op wilt plaatsen.

Geluk maak je samen met collega’s

Collega’s, ja, daar hebben we ook relaties mee en ook in de relaties met collega’s, zijn er dingen te vinden waar je waardering voor kunt hebben. Misschien heb je wel een collega die altijd geïnteresseerd is, in hoe het met je gaat. Die je elke ochtend weer met een glimlach of een grapje begroet, zodat jij met plezier aan je werkdag kunt beginnen. Collega’s die je kunt vertrouwen en waar je op kunt bouwen, wanneer jij het even niet meer trekt. Wat te denken van collega’s die je inspiratiebron zijn en die je helpen om nog meer plezier in je werk te ervaren. Je ziet, er is veel waar je waardering voor kunt hebben in alle relaties die je hebt in jouw leven.

Bekrachtig je waardering

Maak een lijst met dingen waar jij waardering voor hebt in de mensen om je heen. Realiseer je dat het ook anders had kunnen zijn. Geniet van het feit dat er veel positieve elementen zijn in de relaties die jij in je leven hebt. Om je waardering te bekrachtigen, is het altijd leuk om dat waar je blij om bent bij de ander, gewoon eens te zeggen of te laten zien. Schroom niet om een compliment te geven, een knuffel of een ander gebaar aan iemand waar jij waardering voor hebt. Waardering voor wie die ander is, voor wat je hebt ontvangen en wat het leven van jullie beiden nog waardevoller maakt.

De woorden:’Ik ben blij dat je in mijn leven bent’, kan zoveel betekenen voor de persoon waarmee jij een relatie hebt. Ouders, broers, zussen, familie, partners of bijvoorbeeld collega’s. Zet ze eens in het zonnetje. Je zult zien dat ze het jou in liefde en dank zullen afnemen. Misschien zijn niet alle vruchtbare relaties die hierboven staan vermeld een deel van jouw leven. Kijk dan in ieder geval naar de relaties die je wel hebt en haal daar het goede uit.

Geluk maak je samen met alle mensen in je leven. Tot morgen bijzonder mens aan de andere kant. Ik waardeer je aanwezigheid en dank jou voor het vertrouwen in mij als mens en coach en uiteraard voor je aandacht op mijn site. In september starten we weer met het delen van nieuwe inspiratie in onze community op Facebook. Je bent van harte welkom.

Tot morgen voor dag 12.

En uiteraard ook vandaag een nieuwe post-it memo reminder:

geluk maak je samen met

Photo by Yan Ming on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *