Beren op de weg, oeps…

Beren op de weg, oeps… Net op het moment dat jij eindelijk weet waar je wens ligt en lekker aan de slag bent gegaan. Balen, want je dacht dat je goed op weg was en ineens lijkt het alsof  je terug bij af bent. Je enthousiasme was niet te stuiten en hoewel er mensen waren die je voor gek verklaarde, stoorde jij je nergens aan. Je ging er gewoon voor en dat was dat. Nu krijg je bijna spijt dat je eraan begonnen bent en vraag jij je af hoe je in hemelsnaam op het idee bent gekomen? Plots lijkt jouw wens verre van realiseerbaar en met pijn in je hart kijk je naar je moodboard en je persoonlijk journaal. Dan maar alles bij het oude laten en accepteren wat er is of ga je toch wat met die beren op de weg doen?

De reality check beer

De ‘reality check’ beer, kan je soms van je stuk brengen. Weet dat dit bij de meeste mensen die hun wens willen realiseren soms meerdere malen gebeurt. Het is niet meer dan logisch dat je in het proces van creëren deze beer op je weg zult tegenkomen. Het punt waarop jij je afvraagt of jouw wens wel realistisch is of uitvoerbaar, is alleen maar goed. Nogmaals kritisch kijken kan geen kwaad. In de meeste gevallen is deze beer er een die jou aan het twijfelen brengt en je uitdaagt. Hij laat jou goed nadenken over je standvastigheid, geloof en vertrouwen. Op deze momenten is het verstandig je af te vragen waar je nu bang of onzeker over bent. Is het de angst om te falen of ben je bang wat anderen van je zullen zeggen of denken? Ontbreekt het jou aan zelfvertrouwen of blijkt je wens bij nader inzien toch niet realiseerbaar te zijn? Vragen die jij jezelf kunt stellen om een goed beeld te krijgen van jouw realiteit.

Van het vierkantje dat comfort zone heet naar een cirkeltje

Ben je bang om fouten te maken, weet dan dat je altijd weer opnieuw kunt beginnen. Dan is er het commentaar of de bedenkingen van mensen om je heen. Dit kan ervoor zorgen dat jij aan je wens gaat twijfelen. Probeer je niet te storen aan pessimistische mensen en weet dat ook dit kan gebeuren. Omdat jij uit het bekende vierkante hokje stapt dat ‘comfort zone’ heet, zet je mensen aan het denken en herinner jij hen aan de wensen die zij wellicht zelf ook hebben. Wensen die zij om welke reden dan ook niet willen, kunnen of durven realiseren. Mensen die buiten het bekende hokje stappen en een cirkeltje willen worden, wakkeren verandering aan. Iets waar niet iedereen op zit te wachten. Is het je zelfvertrouwen dat aan de wandel gaat met jou, ga dan in gesprek met iemand die in jou en je wens gelooft en achter je staat. Je angsten bespreekbaar maken helpt jou om weer een duidelijk beeld te krijgen van dat wat jij wilt bereiken. Het lucht op en je krijgt er weer positieve energie van.

Anderen beren op de weg

Buiten de beren uit het bovenstaande stukje zijn er ook andere beren die een uitdaging kunnen zijn. Je kunt bijvoorbeeld een negatieve mindset hebben die ervoor zorgt dat je geen actie onderneemt. Op weg naar het realiseren van jouw wens kun jij je focus verliezen omdat jij je laat afleiden door externe zaken. Een andere veel gemaakte fout is dat je juist teveel in één keer wilt doen en oververmoeid raakt. Zelf had ik last van mijn zelfvertrouwen omdat mijn leeftijd vaak het onderwerp van gesprek was. Het zorgde ervoor dat ik de dingen die ik eigenlijk wilde doen ging uitstellen. Kijk dus goed naar dat wat maakt dat jij uitstelgedrag gaat vertonen en zorg dat het jouw groeiproces niet in de weg gaat staan. Als laatste een beer die ‘excuses verzinnen’ heet. Soms verzinnen we allerlei excuses die ons ervan weerhouden om onze hartewens te realiseren. We leggen de verantwoordelijkheid bij anderen of bij externe gebeurtenissen uit het heden of verleden. Zelf 100% verantwoordelijkheid nemen is iets waar jouw wens mee valt of staat en weet dat anderen niet verantwoordelijk voor jouw geluk.

Zo dit waren wat beren en we gaan ze wegjagen, want in het bos is waar ze thuis horen!

P.S. Hoe is je moodboard geworden?

Ik zie je morgen!

Warme groet,

Grace Louise

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *