Een nieuwe start, een vers begin, elke dag opnieuw. Dit is al jarenlang mijn dagelijks ochtendritueel. Ik zeg nu wel ochtendritueel, maar wanneer ik eerlijk ben, heb ik wel meerdere momenten op een dag dat ik een nieuwe start maak. Van nature ben ik een optimistisch mens, toch heb ik ook wel eens mijn momenten dat ik verdrietig kan zijn. Het is niet vaak, maar als ik zo’n moment heb, komt het voort uit het feit dat ik besef dat er niets is wat je als mens onder controle hebt. Echt helemaal niets en hoewel dit aan één kant rustgevend is, kan het aan de andere kant ook confronterend zijn.

Controle loslaten, is iets wat ik heb moeten en willen leren. Ik vond het een lastige, zowel privé als op werkvlak. Een “possibility wizard” zoals ik mezelf wel eens noem, wil namelijk graag dat iedereen kan genieten van het geluk en de overvloed. Het kan namelijk echt. Nu is het niet zo, dat omdat iemand anders wel of niet gelukkig is, dit mijn geluk in de weg staat. Nop, ook hier had het universum mijn lessen al klaargelegd. Het is namelijk zo, dat je jezelf altijd geluksmomenten kunt toebedelen en deze ook kunt ervaren. 

Lekker hoor die levenslessen!

Ik hoor je nu denken en waarschijnlijk heel hard roepen:” Ja Grace, dan kan ik nog wel wat situaties voor jou opnoemen waar jij ook niet gelukkig van zou worden.” Toch ga ik je dan ook vertellen dat ik al vanaf mijn geboorte door van alles heen ben gegaan en diezelfde woorden heb geroepen die jij nu waarschijnlijk denkt of hardop zegt. Frustratie, boosheid, onmacht, verdriet, pijn en zo nog wat van deze kreten, hebben zich vaak genoeg in mijn leven gemanifesteerd. Ik heb mezelf opgevoed en ben in het leven van helemaal links naar helemaal rechts gegaan. Thans vertoef ik geweldig in het midden.

Ik heb op straat gestaan, zonder huis met alleen een koffertje in mijn handen en twee kinderen aan mijn zijde. Ik was verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden en uiteindelijk gelukkig hertrouwd (met de liefde van mijn leven). Moeder van zes kinderen, waarvan ik er drie heb mogen opvoeden en er drie vanuit de hemel naar mij kijken. Ik heb het leven omarmt en ervaren dat het ook zo weer voorbij kan zijn. Een kleine greep uit mijn levenslessen doos. Voor de rest van het verhaal moet je even wachten tot mijn boek klaar is. 

Jarenlange levenslessen die zich herhaalden en die ervoor gezorgd hebben dat het antwoord op mijn vraag aan het universum:”Help mij te begrijpen hoe het werkt!” steeds duidelijker werd. Tussen gelukkig en blij zijn zit namelijk een verschil. Je kunt altijd wel je geluk ervaren, maar je hoeft niet altijd blij te zijn. Er zit magie in de wetenschap dat je van alles met je gedachten kunt bewerkstelligen. Ik heb het ervaren, zowel positief en negatief.

Hoogsensitief

Het is een ware uitdaging wanneer je als hoogsensitief mens op deze aardbol komt en blijkt dat je alles en iedereen aanvoelt. Dingen ziet die anderen om mij heen niet zien of opmerken. Lichamelijk en geestelijk de energie van anderen kan lezen en vaak al de oplossingen weet om de ander op het ‘goede pad’ te zetten. Hier begonnen mijn lessen in loslaten al. Terwijl ik jeukende handen had om aan de slag te gaan, ging mijn leerproces over vertrouwen hebben. Over het aanvaarden dat alles gebeurt met een reden en op het juiste tijdstip. 

Het was vroeger een last om te weten wanneer mensen niet oprecht en eerlijk waren. Ik zag het aan hun energie en energie liegt niet. Ik heb mezelf  heel alleen gevoeld. Dit omdat ik ‘anders’ was en niet in een hokje paste. Op mijn gezicht gaan was soms nodig om te leren wat ik moest leren. Gelukkig ben ik zeer leergierig, dus maakte ik altijd wel op een of andere manier een come back, een nieuwe start. Ook al ging dit soms met veel stuntelen, heel veel stuntelen kan ik je naar alle eerlijkheid vertellen. 

Alles komt van pas

Maar goed, nu op 56 jarige leeftijd komen al mijn stommiteiten, levenservaringen, blunders, zeges, goede tijden en slechte tijden zo enorm van pas. Er is niet veel wat ik niet heb meegemaakt, mij niet kan voorstellen of begrip voor op kan brengen. Ook heb ik geleerd om bepaalde knoppen aan en uit te kunnen zetten, op de momenten dat ik er zelf voor kies. Dit scheelt gigantisch mag ik wel zeggen. Mijn gave zet ik in om mensen een andere weg te laten zien. Een weg die ik ‘de weg van de liefde’ noem in de breedste zin van het woord. Dankbaar ben ik dan ook voor alles in mijn leven, goed en minder goed, want het heeft mij gebracht waar ik nu ben.

Werken? Wie ik? Ik werk niet, ik geniet!

Nu voel ik mij verre van alleen, maar eerder heerlijk verbonden met alles en iedereen. Ik hoef niet met anderen samen te zijn om verbinding te hebben. Sluit ik je in mijn hart, dan blijf je daar, ook al ben je niet meer in mijn leven. Mijn ‘anders’ zijn zet ik in om oplossingen te zoeken en antwoorden te produceren die mensen verder helpen. Ik vind het zalig om strategieën te bedenken die werken en vruchten dragen. Yep, that’s my kind a thing. Ik doe het dan ook met heel veel plezier, lol, passie, humor en liefde.

Het besef dat ik één van die mensen ben die werkt, maar eigenlijk niet werkt is heel groot. Ik ga naar bed met een blij gevoel, wetende dat ik de volgende dag weer mag doen waar ik dolgelukkig van word. Ik mag mijn gaven en talenten gebruiken en deze delen met anderen. Mijn hoogsensitiviteit blijkt uiteindelijk een zege voor mij te zijn en voor het ‘werk’ wat ik graag doe, dus wat wil ik nog meer? 

Jep, ik wil gevonden worden

Dwaal ik af? Waarschijnlijk wel, maar wat ik vandaag schrijf, is uit de losse pols. Lekker intuïtief, just me being me. Alle andere blogs die ik schrijf komen uiteraard ook vanuit mijn kern, maar omdat ik weet dat het volgens de SEO van Google moet gebeuren, ben ik korter van stof geworden. Bloggen moet namelijk aan een aantal criteria voldoen, wil je gevonden worden op Google. “Wil je dan gevonden worden Grace?” Ja en nee, ga ik je vertellen. Reclame maken vind ik vreselijk omdat het voor mij niet ‘echt’ voelt, niet Grace om het maar zo te zeggen. Dan is het ook nog zo dat mensen in hun leven gaan werken aan hun groei op het moment dat ze hier voor klaar zijn. Dit is uiteraard voor iedereen op een ander tijdstip.

Dus wil ik wel gevonden worden op het moment dat er mensen klaar zijn en zoeken naar een manier om hun persoonlijke groei aan te gaan. That’s the moment I hope they find me, whaha! Dus ja, gezien worden is dan wel van belang denk ik. Toch aan de andere kant, laat ik hierin ook bijna alles los. Ik vertrouw erop dat het proces van groei zijn weg vindt. Niet alleen voor mij, maar ook voor anderen. Ik weet dat er altijd mensen zullen zijn die precies op het profiel aansluiten wat ik als coach te bieden heb. 

De roep van je kern

Tot nu toe werkt het voortreffelijk en ik krijg dan ook alleen clienten die uiterst gemotiveerd zijn en die liefde en passie voor het leven hebben en hier het beste uit willen halen. Mensen die niet alleen iets aan zichzelf beloven, maar hier ook daadwerkelijk een beslissing in maken. Ze wijken niet meer af van hun besluit. Het maakt ze niet uit wat ze er voor moeten doen of laten. Of het nu geld of tijd kost of dat men van ver moet komen, ze gaan ervoor. Ze vinden een manier om gehoor te geven aan de roep van binnenin. De roep van hun kern, hun ziel. Ze zijn er volledig klaar mee om een leven te leiden met allerlei beperkingen. Zelf opgelegd of aangeleerd, dat maakt niet uit. Schoon schip is het voor deze mensen. Gewoon een nieuwe start, een vers begin, elke dag opnieuw.

Dit gaat natuurlijk niet altijd over een bedje van rozen, maar deze groep mensen is bereid om ook de doornen mee te nemen in hun verhaal. Soms zijn het namelijk juist die doornen die een oplossing bieden. Uiteindelijk is het mijn missie om mensen te laten ervaren dat gelukkig zijn niet een kwestie hoeft te zijn van alleen maar hard werken, zwoegen, verdriet en zorgen hebben. Het kan anders, echt waar en ook ik heb dit mogen ontdekken. Mijn wens is dat iedereen dit ontdekt en wanneer iemand de beslissing heeft gemaakt om er helemaal voor te gaan, maar tegen een obstakel aanloopt zoals financiën. Dan ben ik die ‘possibility wizard’ die je dan een belletje mag geven. Everything is possible, keep this in your mind.

Moeiteloos creëren

Het geloof dat je overal voor moet ploeteren heb ik ingeruild voor moeiteloos creëren wat ik zou willen ervaren in mijn leven. Ik ga er een seminar over geven, want zo uit de losse pols ben jij nog wel een tijdje aan het lezen. Veel mensen houden niet van lezen, dus wanneer je nu nog aan het lezen bent, getuigt dit van het feit dat er een zaadje in jou aan het ontkiemen is.

Maar goed, alles wat dus niet aansluit op mijn profiel, passeert ook bijna niet de revue. Het selecteert zich als vanzelf. Voor mij een geweldig gegeven, want zolang ik mezelf ben, trouw blijf aan mijn kern als mens en als coach, ‘werk’ en leef vanuit de liefde, komt alles zoals het bedoeld is op mijn pad. Hoe rustgevend is dit? Just being me all the way, is the answer to my questions in life. 

Over die verse start en dat nieuwe begin

Goed, dus een nieuwe start, elke dag opnieuw en wellicht wel meerdere keren op een dag, zoals ik dit wel eens doe. Heb jij niet dat wanneer je de woorden ‘een nieuwe start’ hoort, je ineens een ander gevoel krijgt? Grappig toch, dat enkel de woorden ‘een nieuwe start’ dit kunnen bewerkstelligen? Het gevoel dat je alles wat gisteren, eergisteren, vorig jaar en weet ik het wanneer, allemaal gewoon mag loslaten. Een verse start, een nieuwe kans en jij mag bepalen hoe je hierin gaat staan. Bye bye oude koeien! Met welke levenshouding jij die verse start, jouw nieuwe begin maakt, is geheel aan jou. Een nieuwe start vol enthousiasme of een met twijfel. Alles mag en niets moet.

De mooiste manier om een nieuwe start te maken, een vers begin, is te beseffen dat je alles weer anders kan en mag doen.  Gewoon alsof gisteren nooit heeft bestaan en je heerlijk beland bent in het nu. Je mag weer meedoen in dit prachtige leven en er iets moois van maken. Er is zoveel te ontdekken en te ervaren en is dit niet geweldig? Het enige wat je hoeft te doen is één positieve gedachte te koesteren bij elke nieuwe start. Ook al doe je dit meerdere keren op een dag, het maakt niet uit. Jouw positieve houding in het leven, bij iedere nieuwe start, elk vers begin, bepaald de uitkomst van dat wat jij wenst in dit leven.

Een stukje van mijn leven

Ik heb jou vandaag een klein stukje van mijn persoonlijke verhaal verteld. Een verkorte aflevering uit mijn “Goede en slechte tijden” serie. Waarom? Omdat ik 100% geloof dat alles mogelijk is voor wie open staat voor de universele energie. Een energie, een liefde die toegankelijk is voor iedereen. Een energie die overal inzetbaar is. Vandaag dus over een nieuwe start die begint met één positieve gedachte.

Ik toost op iedere nieuwe start die jij maakt, want ik gun het jou.

Onthoud dat het leven mooi is en dat alles kan.”

Maak er weer een feestje van, maak een nieuwe start, maar er zoveel als je wilt en blijf vooral in het nu.

Met welke positieve gedachte maak jij een nieuwe start?

Warme groet,

Grace Louise, the possibility wizard coach.

See you next time! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *