Je niet blij en gelukkig voelen; soms kun je dit hebben. Soms heb je gewoon van die dagen dat je niet blij en gelukkig bent en dit is helemaal oké. Laat je hierin niet gek maken door je omgeving, aangezien de druk om altijd maar blij en gelukkig te moeten zijn, iets is dat heel averechts kan werken.

Dit zie je bij heel veel mensen en met name bij de generatie van nu. Ze worden gepusht door hun ouders, het onderwijs, social media, ‘vrienden’ en de maatschappij om maar vooral succesvol te zijn. Je niet blij en gelukkig voelen, lijkt iets wat niet geaccepteerd wordt. Mensen schamen zich ervoor en schuiven dit het liefst onder het tapijt. Iedereen moet en zal het grote geluk najagen, ook al breekt dit je op en heb je geen clou wat het grote ‘geluk’ dan is. Wat er kan gebeuren, is dat je dan je toevlucht gaat zoeken in externe ongezonde en nadelige zaken die misschien even de druk van de ketel halen en de stress verlichten, maar je uiteindelijk niets dan ellende opleveren. Het lost het ‘probleem’ niet op, maar het maakt het erger.

Je juist ellendiger voelen

Door de wensen van alle belanghebbenden om jou heen proberen in te willigen, ga je je niet beter voelen. Nee, je krijgt eerder het gevoel dat je faalt en niets waard bent. Daarom is het zo belangrijk dat je je eigen persoonlijke waarden ontdekt. Maar ook dat jij je bewust wordt van je gevoelens en emoties en wat deze je vertellen. Gevoelens en emoties mogen er zijn en dienen als jouw kompas. Leven naar de waarden die voor jou belangrijk zijn, levert je vaker een tevreden en een voor jou betekenisvol leven op.

Dit in plaats van een leeg en door anderen gecontroleerd leven, waar je 24/7 je ambitie aan het najagen bent. Alsmaar meedoen aan competitie en de wensen van de maatschappij en andere belanghebbenden volgen, is doodvermoeiend. Het zorgt ervoor dat je juist ellendiger gaat voelen.

Obsessie

Het blij en gelukkig zijn en succesvol zijn wordt een obsessie. Natuurlijk zijn er dingen in je leven te vinden waar je blij en gelukkig om kunt zijn. Dit weet je vaak zelf ook wel. Toch kun je ondanks dit gegeven, wel degelijk dagen en zelfs weken hebben dat je je niet blij en gelukkig voelt. Soms heb je deze tijden nodig om iets te verwerken, het een plekje te geven een een nieuwe koers in te slaan.

Merk je echter aan jezelf dat het langer duurt dan een paar weken, zet dan hulp voor jezelf in. Blijf er niet in je uppie mee worstelen. Juist het gevoel er alleen voor te staan en het niet te mogen uiten, maakt het zwaarder. Zorg voor jezelf en weet dat het normaal is, om tijd en ruimte te nemen voor dat wat verwerk mag en moet worden. Hierdoor lukt het je beter om jouw persoonlijke weg van blijheid en geluk weer te bewandelen.

Er is niets mis met gezonde liefdevolle aandacht

Coach Grace Louise

Weet dat er niets, maar dan ook niets mis is met het gezond en liefdevol aandacht geven, verzorgen en helen van je verdriet, boosheid en pijnen. Het is een deel van je persoonlijke ontwikkeling die jou leidt naar jouw originele blauwdruk. Maak schoon schip met alles wat je naar beneden trekt en niet bijdraagt aan jouw authenticiteit. Het is altijd beter dan je kop in het zand te steken en net te doen of het allemaal wel goed gaat.

See you next time en vind je het leuk om meer tips en tools te ontdekken, dan kun je mij hier ook vinden.

Thanks for the blogpfoto Phan Minh Cuong and  Pexels via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *