Meer energie en flow in 28 dagen. Kan het? Yes, het kan. Nu we in Nederland geconfronteerd worden met het Corona verhaal, is dit de perfecte tijd om juist te werken aan jezelf. De lente en de zomer staan voor de deur en we laten ons er natuurlijk niet van weerhouden om ervan te genieten. Dit gaat uiteraard veel beter wanneer we sterk, energievol en met vertrouwen in het leven staan.

Tijdens deze 28 dagen zul je jezelf, jouw authentieke kern weer terugvinden. Vanaf vandaag kun je de komende 28 dagen een nieuwe oefening op mijn blog vinden. Samen gaan wij aan de slag, zodat je weer meer energie krijgt, een betere focus en kunt genieten van je persoonlijke flow.

De ‘rommel’ in je hoofd

Kijken jullie ook zo uit naar de lente? Ik wel, want ik vind het de mooiste tijd van het jaar. Alles komt weer tot bloei en overal zie je nieuw leven verschijnen, heerlijk. Voordat het lente is, heb ik al de kriebels om in mijn huis van alles op te ruimen, te veranderen of een ander plekje te geven. Dit gevoel begint bij mij eigenlijk al wanneer de kerstboom en oud en nieuw de deur weer uit zijn.

Vaak maak ik dan al een begin met overtollige zaken op te ruimen. Heb ik iets meer dan een jaar niet gebruikt, dan heb ik het vaak ook niet meer nodig. Alles moet er dan een beetje aan geloven. Het is een soort van interne en externe voorjaarsschoonmaak waarmee ik mezelf een update geef. Het geeft mij het gevoel dat ik op deze manier ook een start heb gemaakt met het opruimen van de ‘rommel’ in mijn hoofd.

Reflecteren

Om meer energie te genereren waardoor ik in mijn flow blijf, reflecteer ik graag en stel mezelf de juiste vragen. Op deze manier kom ik uiteindelijk terecht bij mijn eventuele blokkades en ontdek wat ik zelf kan doen, om deze zoveel mogelijk op te ruimen. Het is wel eens een uitdaging, want werken aan de nieuwste update van jezelf, vereist dat je ook eerlijk bent naar jezelf en de confrontaties met jezelf niet uit de weg gaat. Deze zijn immers nodig zijn om te groeien.

Geen schuldgevoel en vriendelijk zijn voor jezelf

Wat heel belangrijk is, is dat je niet vanuit een schuldgevoel of een veroordelende visie vertrekt, maar vanuit vriendelijk zijn voor jezelf. Je bent immers mens en wij mensen mogen van ons gekozen ‘lesmateriaal’ leren.

Iedere aankomende lente, maar eigenlijk ook de rest van het jaar, neem ik iedere dag wel eventjes de tijd om te werken aan de nieuwste update van mijn ‘ik’. Wat ik merk, is dat dit mij zo veel goeds doet en hierdoor veel meer energie krijg. Ondanks Corona kon en kan ik toch genieten van wat er wel is en hier tevens waardering voor hebben. Tijd maken voor jezelf, voor je eigen stukje persoonlijke ontwikkeling, is geen onnodige luxe.

Uiteindelijk is dit de beste investering in jezelf, waarmee je onbewust ook investeert in de mensen die je dierbaar zijn. Het is altijd een win- win situatie.

Frisse wind

Het afgelopen jaar was voor mij en waarschijnlijk ook voor jou, een tijd van bezinning en groei. Corona heeft mij op een aantal vlakken echt uitgedaagd. Echter houd ik van uitdagingen en ben ze dus aangegaan. Vorig jaar ben ik begonnen met een mooie verdiepingscursus over traumaverwerking. Echter deze cursus tijdens Corona doen, vond ik soms best wel even aanpoten. Dit omdat er ook een aantal andere belangrijke zaken waren, die mijn volle aandacht vroegen.

Maar goed, het is gelukt, mede door heel goed mijn tijd en energie in banen te leiden en mijn grenzen aan te geven. Met deze cursus ben ik super blij, want het is een mooie aanvulling op mijn werk. Traumaverwerking is namelijk één van mijn specialiteiten. Nog zes lessen en de cursus is afgerond. Een verse nieuwe koers en volle kracht vooruit. Ik ben er helemaal klaar voor, yeahh!

Zou jij het leuk vinden om te ervaren hoe je ook in 28 dagen meer energie kunt krijgen? Hoe het voelt wanneer je lekkerder in je flow zit? Dit zodat je met positieve energie volop van de lente en de zomer kunt genieten? Dan nodig ik je hierbij uit, om gezellig mee te doen. Welkom bij de minireis: ‘Meer energie en flow in 28 dagen’.

Dag 1: Verandering

Je kent het vast wel: een hoofd vol met allerlei gedachten en denkbeelden, waardoor je soms maar weinig innerlijke rust krijgt. Het lastige van al onze gedachten en denkbeelden, is dat we deze niet alleen over onszelf vormen, maar ook over het leven, de wereld en anderen, maar 95% niet berust op de waarheid. Wanneer we al deze onwaarheden laagje voor laagje naar boven laten komen, kritisch bekijken en onszelf afvragen of het allemaal wel waar is, dan kunnen heel veel van ze loslaten.

Zo komen we uit bij onze ware ‘ik’, wat rust brengt en meer energie. Besef je bijvoorbeeld eens, waar je je dagelijks druk om maakt? Vraag jezelf eens af:” Wat is er nu echt belangrijk in mijn leven en voor wie en wat doe ik wat ik doe? Wat hoort bij mij en krijg ik er meer energie door?”

De balans opmaken

Met de volgende vragen kom je erachter waar je op dit moment in je leven staat.

Ben je echt gelukkig met het even wat  je nu hebt?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 ?

Heb je het gevoel dat je je beste leven ooit leeft?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 ?

Wel cijfer geef je jezelf als het gaat om de balans in jouw levensgebieden?

1 – 2 – 3 – 4 – 5

Maak je vaak opofferingen in je privé en andere levensgebieden?

1 – 2 – 3 – 4 – 5

Hoe gepassioneerd ben je over dat wat je in jouw leven doet?

1 – 2 –  3 – 4 – 5

Hoeveel vervulling ervaar je op dit moment in je leven? Heb je het gevoel dat het beter kan en je meer zou willen en kunnen doen?

1 -2 – 3 – 4 – 5

Geef voor elk onderdeel een cijfer tussen de één en de vijf. Eén is een score die vraagt om jouw actie en bij 5 zit je helemaal op het juiste spoor.

Is je leven een fotokopie van wat anderen denken, zeggen en willen?

Omdat mensen gewend zijn om over het algemeen altijd om zich heen te kijken naar de levens van anderen waar iedereen hetzelfde doet, vergeet men vaak dat er nog veel meer mogelijk is, dan de levens die je om je heen ziet. Het maatschappelijk systeem, is er ook op gemaakt dat we allemaal een beetje hetzelfde doet. Misschien maakt het je een beetje blij, maar leef je werkelijk je beste, maar vooral leukste leven ooit? Hoe voelt dit voor jou?

Schrijf je bevindingen op in een persoonlijk journaal.

Affirmatie: Ik sta open voor veranderingen.

Tot morgen voor de tweede dag van de minireis: ‘Meer energie en flow in 28 dagen’. Ik wens je veel plezier.

Tot dan en een vrolijke groet,

Grace Louise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *