Je hart luchten en zo min mogelijk geheimen hebben. Waarom is het zo belangrijk? Omdat niets vervelender is, dan altijd voorzichtig te moeten zijn met wat je zegt en niet per ongeluk uit de school klapt. Althans dit is mijn oprechte mening. Geheimen kunnen je belemmeren relaxt te leven. In het ergste geval, zorgen ze voor schuldgevoelens die je wakker houden. Toch denk ik dat iedereen wel een geheim heeft, waar men liever niet over praat.

Persoonlijk vind ik het heel vervelend om geheimen te hebben. Mijn nachtrust is mij heilig en ik wil de mensen recht in de ogen kunnen aankijken. Waar ik voor zorg, is dat ik zo min mogelijk geheimen koester. Eigenlijk liever geen enkel geheim. Wat ik van binnen voel uit ik zo goed en zo kwaad als het gaat. Op deze manier maak ik van mijn hart geen moordkuil en weten de mensen om mij heen waar ze met mij aan toe zijn.

Geheimen belemmeren je gezondheid

Of het nu geheimen zijn van jezelf of die anderen jou in vertrouwen hebben verteld. Ze zorgen ervoor, dat wanneer jij denkt aan deze geheimen, je stresshormonen omhoog schieten. Je moet namelijk steeds op je woorden passen en onthouden wat het was, dat jij de vorige keer hebt gezegd of beloofd. Heel vermoeiend. Daarnaast is het verstandiger, om tegen anderen die jou iets willen toevertrouwen, de boodschap mee te geven dat het beter is, om gewoon open en eerlijk te zijn over wat hen dwars zit. Je hart luchten werkt uiteindelijk probleemoplossend en in je voordeel.

Hoe groter het geheim, des te meer je brein namelijk moeite moet doen om het geheim te beschermen. Je vecht en vluchtreacties worden in opperste staat van paraatheid gebracht. Doordat je meer adrenaline aanmaakt, stijgt je bloeddruk. Je krijgt last van je spijsvertering, je spieren spannen zich aan en het zweet breek je uit. Dan nog maar niet te spreken over de schuldgevoelens die je te pas en te onpas komen kwellen. Wat te denken van het feit dat je anderen niet recht in de ogen kunt kijken en jij je hier heel naar over kunt voelen. Al met al redenen genoeg, om zo min mogelijk geheimen te koesteren, jezelf niet onder hoge druk te zetten en gewoon je hart luchten.

Je hart luchten over jouw eigen geheimen

Je hart luchten is waar we het vandaag over hebben. Kijk eens naar jouw geheimen. Hoe lang loop je al rond met bepaalde geheimen die je het liefst kwijt zou willen? Wat doen geheimen met jouw gevoel, met je oprechtheid? Is er iets wat je van binnen voelt en wat je heel graag hardop zou willen zeggen? Waar ben je bang voor en wat weerhoudt jou om te luisteren naar wat jouw geheimen je vertellen? Zou je hart luchten door je geheimen eens lekker uit je systeem te gooien, niet enorm opluchten? Hoe zou het voelen wanneer je gewoon eerlijk kon zijn, al was het maar naar jezelf?

Schrijf het van je af

Schrijf vandaag je geheimen eens op en kijk welke gevoelens ze bij jou teweeg brengen. Wat kost het jou aan energie en zou jij deze niet liever voor iets positievers willen gebruiken? Misschien is het tijd dat jij je geheimen prijs geeft. Je hart luchten en op deze manier meer rust in je leven krijgen. Schaam je in ieder geval niet voor je geheimen en besef dat ze jou vertellen waar jij wellicht nog behoefte aan hebt of waar je afstand van kunt nemen.

Het kan zijn dat jij jezelf nog niet volledig hebt geaccepteerd of dat jij bang bent dat anderen jou niet accepteren. Misschien heb jij behoefte aan meer zekerheid, vertrouwen en liefde in je leven. Vertrouwen in jezelf, wat jou doet beseffen, dat je goed bent zoals je bent met alles erop en eraan.

Gelukkig is niemand van ons perfect en dat is maar goed ook. Misschien lukt het jou nu nog niet om je geheim te delen, dan is het opschrijven van je geheim ook een manier. Lees je geheim een aantal keren en verbrandt dan het papier waarop je het hebt geschreven. Wellicht komt er een ander moment dat het jou wel lukt om je geheim te delen. Wees geduldig en begripvol voor jezelf en vertrouw erop dat de waarheid door de liefde altijd zichtbaar wordt.

Geheimen vrijlaten en je hart luchten. Het helpt jou om je gezondheid te behouden. Spreek vrijuit, zodat jij weer opgelucht kunt ademen en je je nergens meer zorgen over hoeft te maken. Heel veel succes met deze opdracht.

Tot morgen voor dag 23. We schieten op, want het bijna lente, yeah!!!

Oh ja, nog even de link naar gisteren.

Toedels,

Grace Louise.

Jouw post-it memo reminder voor vandaag, is een heel mooi filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *