Hoe krijg ik mijn innerlijke vrede terug? Een vraag die mij ook heel wat jaren heeft beziggehouden en waar maar één antwoord op is. Echter zal het antwoord op deze vraag bij menigeen onbewust weerstand en verzet van het ego opleveren. Het leverde bij mij vroeger namelijk ook verzet en weerstand op en soms roept het nog wel eens weerstand op. Die weerstand komt natuurlijk ergens vandaan en ook daar gaan we vandaag naar kijken.

Om onze innerlijke vrede terug te krijgen en authentiek in het leven te staan, moeten we beseffen wat deze vraag eigenlijk van ons vraagt. Wat mij uiteindelijk op het pad heeft gekregen waarbij ik de woorden:”Hoe krijg ik mijn innerlijke vrede terug” gestalte kon geven, was het moment dat ik mezelf de belofte deed, om eerlijk te zijn en te blijven. Ook al zou dit pijn en verlies met zich meebrengen. Uiteindelijk is dit ook gebeurd, maar heb ik er ook heel veel moois voor teruggekregen, met name innerlijke vrede.

Menen wat je vraagt

We willen wel innerlijke vrede, maar zijn ons er niet van bewust, wat deze vraag nu eigenlijk inhoudt. Kijk, deze woorden uitspreken is een, de vraag stellen is twee, maar of we menen wat we vragen, is een heel ander verhaal. De vraag: Hoe krijg ik mijn innerlijke vrede terug?”, is namelijk een vraag die beantwoord kan worden met een volgende vraag, namelijk:”Wat heb jij ervoor over, om je innerlijke vrede terug te krijgen? Waar het om gaat, is dat we bij het stellen van de vraag, “Hoe krijg ik mijn innerlijke vrede terug” beseffen, dat eerlijk zijn naar onszelf en vervolgens naar anderen, het enige juiste antwoord is, dat leidt naar innerlijke vrede.

Vrede komt voort uit bewustwording

Wanneer we om ons heenkijken en zien hoe de wereld eraan toe is, hoe weinig innerlijke vrede er te bespeuren valt, dan is dit het bewijs dat velen de vraag:”Hoe krijg ik mijn innerlijke vrede terug? niet bewust menen. Stel dat we de woorden en de vraag” Hoe krijg ik mijn innerlijke vrede terug?”echt zouden menen, dan zou de wereld er namelijk heel anders uitzien.

Om onze innerlijke vrede terug te krijgen, is er een gezamenlijk bewustzijn nodig. De bereidheid om deze rust niet alleen voor onszelf te wensen, maar ook voor ieder ander mens. Eerlijkheid, is hierin de belangrijkste factor. Hoe meer mensen beseffen dat innerlijke rust voortkomt uit één gezamenlijke wens, des te meer zal die innerlijke rust voor iedereen toenemen.

Eén basisdroom

Gisteren hebben we gekeken hoe we onze toekomst zien. We zijn immers allemaal op weg, om een gelukkig, gezond en tevreden leven te ervaren en onze verlangens en dromen gestalte te geven. Een leven waarin we kunnen delen, geven, ontvangen, groeien en bloeien. Hierdoor kunnen we de liefde in de breedste zin van het woord, optimaal ervaren. Hoe bevredigend en waardevol is het, wanneer we allemaal en in samenwerking met elkaar, onze kwaliteiten, talenten en vaardigheden kunnen inzetten. Niet alleen ten gunste van onszelf, maar ook ten gunste van elkaar en de wereld om ons heen. Als we dan de vraag:”Hoe krijg ik mijn innerlijke rust terug” in het kader van een gezamenlijk bewustzijn plaatsen, dan krijgen we innerlijke rust door alle onze ‘schatten’ te bundelen in één basisdroom, namelijk:” Innerlijke rust voor iedereen”.

Deze basisdroom hebben we nodig, zodat we ook al onze persoonlijke dromen en verlangens kunnen realiseren. Hoewel innerlijke vrede voor iedereen een gezamenlijke droom kan zijn, begint deze droom uiteraard bij onszelf. In de stilte en eerlijkheid van ons eigen hart. Het begint met de vraag, of we menen wat we vragen wanneer we de vraag stellen:”Hoe krijg ik mijn innerlijke rust terug?” Wens ik dit alleen voor mijzelf of wens ik dit ook voor een ander? Is mijn verlangen voor innerlijke vrede echt? Meen ik wat ik vraag? Sta ik open voor alle middelen en levenslessen die leiden naar oplossingen, waardoor ik mijn innerlijke vrede kan hervinden? Wil ik nu aanvaarden, dat ik met het vinden van mijn persoonlijke vrede, ook een bijdrage lever aan de innerlijke vrede van anderen?

Laat je je ego aan het woord of je hart?

Wat ik met vallen en opstaan heb mogen leren en iedere dag oefen, is dat mijn innerlijke vrede begint bij mij, wat ik over mezelf denk, maar ook hoe ik over anderen en de wereld denk. Of ik mijn ego aan het woord laat, of mijn hart. Het is namelijk zo, dat wanneer we niet oprecht en eerlijk zijn over wat we vragen, waarom we willen wat we vragen, voor wie we het vragen én of we echt menen wat we vragen, wij hierdoor die felbegeerde innerlijke vrede blokkeren. Als we niet menen wat we vragen, zullen we geen enkele levensles of mogelijkheid die naar innerlijke vrede leidt herkennen, noch zullen we het aanvaarden of als gelegenheid zien, om te leren hoe we de basisdroom:” Innerlijke vrede voor iedereen”, steeds meer gestalte kunnen geven.

Ieder mens die zich bewust is wat de vraag:” Hoe krijg ik mijn innerlijke rust terug?” van de persoon in kwestie vraagt. Zal iedere levensles welkom heten, er het positieve uithalen en een zuiver innerlijk weten ervaren dat vertelt, dat de les er met een reden is en leidt tot innerlijke rust. Je volledig bewust zijn van jouw eigen aandeel in de gezamenlijk droom:”Innerlijke vrede voor iedereen”, brengt voor een ieder die dit oprecht wenst, de juiste oplossingen, kansen en mogelijkheden.

Intentie

Meer energie en flow in ons leven ervaren, is onze intenties nader bekijken. Het is iedere dag oefenen, met ons werkelijk bewust te worden wat deze vraag van ons vraagt. Of we werkelijk bereid zijn om te kijken naar onze intentie. Geen enkel compromis, geen enkele andere droom die we eroverheen proberen te plaatsen, zal ons 100% innerlijke rust geven, voor we erkennen dat onze innerlijke rust mede en samen met anderen kan worden bereikt. Innerlijke vrede staat voorop, wil je alle andere dromen en verlangens in je leven voortkomende uit liefde realiseren. Vraag jezelf eens af:” Zou ik eerst al mijn andere dromen willen realiseren zonder innerlijke vrede, of zou ik eerst innerlijke vrede willen en vanuit deze plek al mijn andere dromen realiseren? Wie oprecht innerlijke vrede wens, zal nooit ‘falen’, want innerlijke vrede is je originele blauwdruk.

Alles wat je maar zou willen is er al

De wereld is gelukkig aan het wakker worden. Langzaamaan worden we ons bewust, dat we al heel lang onze innerlijke vrede zijn misgelopen of hebben opgegeven door allerlei aangeleerde ‘programmeringen’, zeg ik maar. Wat we hebben geleerd, is dat we altijd moeten vechten en ploeteren. We zoeken liefde op alle verkeerde plekken, maar vergeten dat de liefde in ons hart woont en verbonden is met alles en iedereen om ons heen. Alle liefde, voorspoed en overvloed in het universum, is ook een deel van jou en van mij, omdat jij en ik een deel zijn van het universum, van het gehele leven.

Hoe krijg ik mijn innerlijke vrede terug?

“Hoe krijg ik mijn innerlijke vrede terug?”, is beseffen dat ieder hart verbonden is met een ander hart. We samen vanuit vertrouwen de wanhoop of machteloosheid kunnen stoppen en dat alleen liefde, haat, angst en ziekte kan genezen. Dat het universum alles wil doen om jou en mij die innerlijke vrede weer te laten herinneren. Het enige wat we hiervoor hoeven doen, is leven vanuit ons hart en te onthouden dat we nooit waren of zijn afgescheiden van elkaar, van de liefde of van het leven.

Het is elkaar de ruimte geven, er voor elkaar zijn, elkaar innerlijke vrede gunnen en samen te werken aan de meest belangrijke droom:” Innerlijke vrede voor iedereen’. Zorg je voor jezelf, voor je eigen innerlijke vrede, dan zorg je eigenlijk ook voor een ander. Zorgen we op een gezonde manier voor anderen, dan zorgen we ook voor onszelf. Hoe krom het soms ook allemaal lijkt, het leven, het universum, werkt in ons voordeel. Vaak realiseren we ons dit pas achteraf, nadat we een levensles hebben geleerd. Voor wie hierop durft te vertrouwen, die kan zijn innerlijke vrede ook vinden te midden van de chaos, in het oog van de storm en is een baken van innerlijke rust voor iedereen die nog onrustig is.

Ik wens jou, mooi en bijzonder medemens aan de andere kant, een zondag vol innerlijke vrede.

Een groet vanuit mijn hart en geniet van deze rustige zondag.

Grace Louise.

Hoe krijg ik mijn innerlijke vrede terug

Hierbij nog even de link naar dag 13, mocht je gisteren lekker hebben zitten brainstormen over je dromen en verlangens. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *