Een nieuwe positieve start. Zo voelt deze eerste dag van de lente voor mij aan. Ook al zitten we in een hele bijzonder uitdagende tijd. Toen ik vanochtend wakker werd, realiseerde ik me dat vandaag de lente officieel is begonnen. Ondanks Corona, heb ik zo reikhalzend uitgekeken naar deze dag. Naar de eerste zonnestralen en wat dit met ons mensenvolkje doet. Wat ik ervan krijg, zijn lentekriebels, nieuwe inspiratie en vertrouwen in het feit dat het allemaal goed gaat komen. Waar ik zin in heb, is een nieuwe positieve start en die ga ik maken ook.

Wanneer we de magie van de lente toestaan in ons leven, dan kunnen we genieten van dit prachtige seizoen. Van de energie en het frisse, vernieuwende gevoel die de lente ons geeft. Alles staat straks weer in volle bloeit en overal duikt het groen weer op. Mensen komen, voor zover het nu mogelijk is, toch weer hun huis uit. Achter de mondkapjes zie ik weer wat meer lachende ogen. De eerste zonnestralen geven ons weer dat geluksgevoel wat we juist nu zo nodig hebben. Ondanks alles, ondanks deze hele pittige uitdaging, kunnen we wanneer we er bewust voor kiezen, om een nieuwe, positieve start maken. Een optimistische start, waarbij we moedig onze aandacht toch blijven geven, aan alles wat er wel is. Aan alles wat we samen kunnen delen, zoals liefde, compassie, begrip en verbondenheid.

Een welverdiend schouderklopje

Vandaag zijn we dan aangekomen bij de laatste dag van deze mini reis. Ben jij een van de lezers die deze introductiereis naar jouw ware kern heeft gemaakt? Dan mag jezelf een schouderklopje geven. 28 dagen heb je aan jezelf gewerkt. Ondanks het Coronaverhaal heb je er bewust voor gekozen, om jezelf op nummer één te plaatsen en deze introductiereis af te ronden. Het mooie van dit verhaal, is dat jij dan eigenlijk 28 dagen geleden al begonnen bent, met een nieuwe, positieve start. Een start waar jij op weg naar jouw ware kern, meer inzichten over jezelf en jouw leven hebt gekregen. Inzichten en weetjes die je nu gaat inzetten en gebruiken, om te groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling. Je bent dan ook niet zomaar aan deze reis begonnen. Wat jij wilde, is een verandering in je leven. Een verandering die bijdraagt aan het realiseren van jouw verlangens en dromen. Ik wil je dan ook mijn complimenten geven, voor het aangaan van deze persoonlijke ‘voorjaarsschoonmaak’. Super gedaan, je hebt karakter mag ik wel zeggen.

Jouw grote voorjaarsschoonmaak

De afgelopen vier weken was jouw grote voorjaarsschoonmaak en heb je je hart opengesteld voor verandering. Je hebt niet alleen goede voornemens gemaakt, maar je hebt ook daadwerkelijk stappen gemaakt om deze voornemens gestalte te geven. We zijn met de bezem door je huis gegaan, om te kijken waar jij nu eigenlijk onnodig lang aan vast hebt gehouden. Waar je achter bent gekomen is wat er wel bij jou hoort en wat niet. Wat je ook is gelukt, is zaken kunnen loslaten die jou hebben belemmerd in je groei. Het verleden is niet je toekomst en dit besef is gaan groeien. Door de wetenschap dat je verleden niet je toekomst bepaalt, besluit je nu om al het oude wat jou niets meer oplevert in het heden, los te laten. Het is aan jou om een andere weg in te slaan, om een nieuwe positieve start te maken.

Een andere weg

Om een andere weg in te slaan, ga je vanaf nu al je tijd wijs blijft inzetten en gebruiken. Waar je ook geen genoegen mee neemt, is het nutteloos verspillen van je energie en tijd aan zaken waar je geen controle over hebt. Blijf de nieuwe inzichten over je lijf gestalte geven, door je lichaam elke dag de waardering te geven die het verdient. Geef jouw lijf al je oprechte aandacht en liefde. Jouw lichaam, dat jou elke dag weer van dienst is. Een lichaam dat je accepteert en waar je goed voor zorgt, omdat het dit verdient. Neem ieder dag de rust die je nodig hebt, om je lichaam en geest te voorzien van nieuwe energie. Dit zodat al je lichaamscellen zich kunnen blijven vernieuwen. Maak bewegen op een manier die bij jou past en je plezier geeft, tot een deel van je dagelijkse bezigheden. Zet jezelf zo nu en dan in het zonnetje, gewoon omdat het zo lekker is.

Levenslessen

Bekijk de levenslessen die op je pad zijn gekomen niet langer meer als iets negatiefs. Intussen heb je tijdens deze introductiereis ontdekt, dat deze lessen juist hebben bijgedragen tot wie je nu bent. Herinner jezelf er elke dag aan, om op een liefdevolle manier naar jezelf te blijven kijken, zodat je dit ook meer kunt doen naar anderen. Meer en meer begrijp jij nu, dat waardering voor alles in je leven ervoor zorgt, dat al wat je nodig hebt naar je toe zal komen. In het nu leven is belangrijker geworden dan leven in het verleden. Leven in het nu heeft ervoor gezorgd, dat je kunt genieten van alles wat er op dit moment is. De toekomst is nooit zeker, maar dit is ook niet langer meer je doel. Nu leven en  nu genieten is wat telt en wat er echt toe doet.

Loslaten

Heb je in deze 28 dagen bepaalde zaken kunnen loslaten? Dan is dit jou mede gelukt, omdat je je bewust bent geworden van alles waar je uit angst aan hebt vastgehouden. Relaties die niet langer meer een gedeelde energie genereerden en je hebben beroofd van je positieve inzet, heb je op een liefdevolle manier gedag gezegd. Ook oude angsten die je zijn aangepraat of aangeleerd, heb je achter je kunnen laten omdat jij ze in het licht hebt gezet. Jij bent je angsten onder ogen gekomen en hebt ze vrijgelaten. Jij bent weer vrij. Eigenlijk was je dit al en ben je dit altijd al geweest. Je wist het alleen niet meer.

Jij bent goed zoals je bent

Omdat je nu weet dat je goed bent zoals je bent. Kun jij nu met alle vertrouwen aan het creëren van jouw wensen en dromen beginnen. Alle facetten waaruit jij bestaat mogen er zijn. Alles zal bijdragen aan jouw fijnste leven ooit. Blij zijn met jezelf was altijd al een van je wensen. Nu weet jij dat je 100% blij mag zijn met jezelf, omdat je goed bent zoals je bent. Het mag er allemaal zijn want wat je met liefde omringt, kan zich alleen maar gewenst voelen.

In de 28 dagen heb je leren geven en delen, omdat je daar nu de voordelen van hebt ontdekt. Jij en de ander kunnen er samen de vruchten van plukken. Geven en delen zonder angst, omdat je weet dat er genoeg is voor iedereen. Jouw werkelijkheid creëren, is een plezierige uitdaging geworden. Een mooie uitdaging waar jij met alle liefde aan verder wilt bouwen.

Mensen ontwikkelen op hun eigen manier en in hun eigen tempo en dat is oké. Er zullen wellicht dagen komen waarbij je weer even een dipje ervaart, dat mag. Op de eerste plaats zijn we gelukkig allemaal mens en mogen we aandacht geven aan onze emoties. We kiezen er alleen voor, om er niet eeuwig te blijven ‘wonen’. Wat we doen, is gewoon opnieuw beginnen. Iedere dag brengt weer nieuwe kansen en mogelijkheden die je kunt benutten. Iedere dag zorgt voor zichzelf. Durf erop te vertrouwen dat dit echt zo is. Het leven gebeurt voor jou en is nooit tegen jou.

Alles is mogelijk

28 dagen zijn voorbij en dit was een introductiereis, waarin ik jou wilde laten proeven dat het ook anders kan in jouw leven. Een leven met veel meer liefde en plezier behoort echt tot de mogelijkheden. Wij kunnen ons eigen leven creëren, mits we ons bewust worden van de connectie met onszelf en de bron van het leven. Alles is mogelijk voor wie kiest voor de liefde in de breedste zin van het woord. Zelf ben ik hier een voorbeeld van. Ooit was ik een bijna zestienjarig meisje, dat in een meisjestehuis werd geplaatst. Dit omdat de omstandigheden dit vereisten.

Veel is er in mijn leven gebeurd, veel heb ik gezien, gehoord, gevoeld, meegemaakt, geleerd en ook weer afgeleerd. Had ik het anders willen doen? Nee, want uiteindelijk hebben al mijn ervaringen ertoe geleid, dat ik mijn droom kon realiseren. Een eigen coachbedrijf, waarin ik mensen mag begeleiden naar een leven waar liefde, plezier en verbinding op de eerste plaats staan. Hier had ik alle levenslessen voor nodig die er tot nu toe waren. Waarschijnlijk komen er nog wel meer en zal ik nooit echt uitgeleerd zijn. Ik kijk ernaar uit.

Mocht je nu na deze 28 dagen zoiets hebben van: nou ik zou nog veel meer willen leren, ontdekken en oplossen. Zijn er dingen waar je in je uppie nog niet helemaal uitkomt? Weet dan dat ik je graag zou willen begeleiden en dat er veel meer mogelijk is, dan jij denkt.

Voor nu dank ik jou voor je tijd, aandacht en inzet. Mocht je nu vandaag toevallig op deze pagina zijn beland en ben je benieuwd waar dag 1 mee begon, dan hierbij de link. Deze reis naar jezelf kun je op ieder moment in je leven oppakken.

Veel plezier met deze nieuwe positieve start en geniet van de lente.

Ik gun jou alle goeds.

Liefdevolle groet,

Grace Louise.

Een nieuwe, positieve start

Thanks for the blogpfoto Raimond Klavins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *