Dromen, hoe maak je ze zichtbaarder?

Creatief bezig zijn, ik vind het heerlijk. Zo ben ik bijvoorbeeld al meerdere keren aan de slag gegaan met een vision board, bullet journal of een collage, om mijn dromen zichtbaarder en ‘levend’ te maken. Dit zodat het een dagelijkse reminder werd en ik mij bewust bleef van de stappen die ik wilde inzetten om te komen waar ik wilde zijn. Iets voor je zien, iets kunnen vastpakken, ernaar kunnen kijken, is een goede manier om nog meer positieve energie te genereren. Je maakt het nog leuker, door alvast in de stemming te komen, vóórdat je droom is uitgekomen.

Het werkt net als het boeken van een vakantie. Je boekt je vakantie al in januari, terwijl je pas in juli op vakantie gaat. Hoewel je niet echt van te voren weet hoe het precies zal gaan, maak je je alvast een voorstelling. Dit doe je door een aantal zaken in werking te stellen , die jou het vertrouwen geven dat je een heerlijke vakantie tegemoet gaat. Je bladert door allerlei reisgidsen, bekijkt landen, reismogelijkheden en accomodaties. Terwijl je hiermee bezig bent, ervaar je al de blijheid, de voorpret van het op vakantie gaan, terwijl het eigenlijk pas januari is.

Het werkt zo heerlijk motiverend, want je kijkt reikhalzend ergens naar uit. Je komt alvast in de stemming. Zo werkt het ook voor jouw dromen en verlangens. Het maken van een vision board, bullet journal of een collage, geeft je de kans om een extra zetje positieve energie aan jouw creatieproces te geven. Vind jij het ook leuk om creatief aan de slag te gaan met jouw dromen? Dan is deze dag, jouw dag. Vandaag gaan we op een creatieve manier onze dromen visualiseren en maken we ze nog een stukje realistischer.

By the way, hoe ging het gisteren?

En…Heb je gisteren de stoute schoenen aangetrokken? Ben je uit je comfortzone gestapt? Ik ben heel nieuwsgierig naar wat jij gisteren hebt ondernomen. So if you care to share: laat ons delen in de stappen van jouw ‘stoute schoenen’ en schrijf je reactie onderaan de pagina. Of ik iets heb gedaan? Nou, wel de aanloop, maar de rest moet nog volgen, aangezien het nu met het Coronaverhaal heel druk bij de net geopende kappers is. Waar ik zin in had, was een ander kapsel. Maar goed, ik wacht nog even, tot de meeste mensen weer even een fris geknipt koppie hebben.

De boemerang filosofie

‘De boemerang filosofie’, is een term die ik gebruik voor gedachten en wensen die mensen het universum insturen en die worden gehoord. In de vorm die jij ‘wenst’ komen ze ook weer retour naar jou. Hoewel dit misschien wat onzinnig in je oren klink, is het grotendeels waar en hebben velen voor jou en ook ik, dit al ervaren.Wat we aan gedachten en wensen koesteren, zowel positief als negatief, kan als een boemerang terugkomen op ons levenspad. We creëren door onze gedachten onze eigen realiteit.

Het is te vergelijken met de wet van positief denken, waarbij ook wordt uitgegaan van de kracht of de energie van bewuste gedachten in combinatie met gerichte stappen richting jouw doel of droom. Nee, het is geen wondermiddel en het is absoluut niet waar, dat je zomaar alles krijgt waar je om vraagt. Het is meer dan alleen maar in een stoel gaan zitten en wachten tot je wens in je schoot valt. Ik kan jou naar alle eerlijkheid vertellen dat 80% van mijn dromen zijn uitgekomen, maar daar heb ik wel wat voor gedaan.

Misschien heb jij de vraag wanneer jij dit leest en waar veel mensen mee aankomen: ‘Ja, maar hoe zit het dan met de minder leuke zaken in het leven? Daar vragen mensen toch niet om?’ Een heel interessant onderwerp, waar ik graag nog een keer op terug zou willen komen. Vandaag echter, gaan we kijken hoe we jouw positieve doelen en dromen creatief een stem kunnen geven en de benodigde positieve energie. Dit zodat jouw hartewensen ook de kans krijgen om werkelijkheid te worden. Heb je er zin in? Neem dan in ieder geval je persoonlijk journaal bij de hand en die pen die je gisteren ergens hebt neergelegd.

creatief

Beschrijf gedetailleerd je droom of doel

  1. Beslis wat jouw hartenwensen zijn en wees hier heel specifiek in. Wat zou jij willen dat werkelijkheid wordt? Een nieuwe vriend of vriendin? Een andere baan of wat nieuwe klanten voor je bedrijf? Wat is het dat jij precies wenst? Misschien is het niets materieels, maar wens jij je bijvoorbeeld goed te voelen of blij te zijn met jezelf.
  2. Wat je wenst of verlangt, moet zo’n diep overtuigend verlangen zijn, dat jij dit in je hart en ziel voelt. Hoe sterker jouw verlangen, des te meer jij positieve energie genereert. Hoe meer jouw positieve energie groeit, hoe groter jouw motivatie zal zijn, om de stappen te nemen richting het creëren van jouw werkelijkheid. Schrijf in je journaal in ieder geval de vijf belangrijkste redenen op, waarom jij jouw droom zou willen realiseren.
  3. Voel letterlijk de blijheid in je lijf, wanneer je denk aan het feit dat jouw wens realiteit is geworden. Niet alleen je geloof is belangrijk, maar ook het plezier en de blijheid staan in dit creatieproces op nummer één. Creatief manifesteren doe je vanuit een oprechte verlangen en plezier en niet uit angst of een ‘gebrek hebben aan’.
  4. Voel je optimistisch, blij en enthousiast, want het creatief manifesteren gaat gepaard met positieve energieën. Je vult als het ware een ballonnetje vol met jouw oprechte positieve energie en laat dit los, zodat het zijn weg kan vinden en aankomt op de plaats van bestemming.
  5. Heb vertrouwen en geloof 100% in het creëren van jouw werkelijkheid. Jouw vertrouwen moet natuurlijk aanvoelen. Net zoals een kind ‘gelooft’ in Sinterklaas en het feit dat het de gevraagde cadeautjes krijgt of zoals het vertrouwen wat jij hebt dat de vakantie die je hebt geboekt, heerlijk zal zijn. Er zullen misschien dagen zijn dat je motivatie wat aan de lage kant is, maar ga dan gewoon door. Jouw vision board of collage geeft je steeds opnieuw de visuele input die je nodig hebt om door de minder geïnspireerde dagen heen te komen. Blijf vertrouwen hebben in dat wat jij wenst te creëren.
  6. Visualiseer je doel of droom voor je gaat slapen. Wat je wenst te realiseren, moet als een film op je netvlies geprint staan. Elke avond visualiseer jij het moment dat je verlangen er al is. Hoe jij je dan zult voelen en wat je dan doet. Zie jezelf in de situatie en ervaar de blije gevoelens die erbij horen. Laat je droom lekker marineren in je droomfase en laat het onderbewustzijn zijn gang. Jij gaat in de tussentijd gewoon verder met lekker slapen.
  7. Blijf volharden en weet dat er voor alle manifestaties een tijd staat, waar alle benodigde condities aanwezig zijn en elkaar vinden. De juiste mensen, plaatsen, tijden of situaties. Het is dus heel belangrijk dat jij volhardt in dat wat je wilt bereiken. Wees geduldig en pak de dingen op die jij zelf kunt ondernemen om je werkelijkheid te creëren.

Tastbaar creatief

creatief

Om al jouw hartenwensen, dromen of doelen beter te kunnen visualiseren, gieten we stap 5 in een zichtbare en tastbare vorm en gaan we creatief aan de slag met het maken van een vision board, collage, een bullet journal of misschien wel een schilderij. Het is een opdracht die ook heel leuk is, om met het hele gezin te doen. Je mag er de komende weken de tijd voor nemen en haast je niet. Verzamel tijdschriften met plaatjes, foto’s, teksten of quotes, die jou herinneren aan de hartenwens die jij wilt realiseren. Rangschik de vondsten die het dichts jouw wens benaderen. Knip alles uit en plak deze vondsten op een stuk papier van het formaat A3 of A4. Je kunt je vision board eventueel lamineren, zodat jij jouw kunstwerk netjes en mooi kunt houden en er elke dag op een productieve manier mee bezig kunt zijn.

Ik hoop dat ik je een leuke manier met wat praktische tips heb kunnen geven, waarmee jij een frisse start kunt maken met het creëren en realiseren van jouw hartenwensen, dromen of doelen. Veel plezier met knutselen en doe het vooral samen.

Met een creatieve groet van mij en tot morgen voor dag 18.

creatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *