Bewegen voor een goede conditie is belangrijk en dit weten we ook eigenlijk wel. Ik ga je vandaag waarschijnlijk dan ook helemaal niets nieuws vertellen. Het enige wat ik ga doen, is jou en mezelf er weer aan herinneren dat bewegen echt veel voordelen heeft. Ook ik heb wel eens van die dagen dat mijn hoofd namelijk heel hard roept:”Nu even niet!” Misschien herken jij dit ook wel en kost het jou ook wat doorzettingsvermogen om te gaan sporten of bewegen.

De reden dat ik mezelf toch even over die drempel help, is het feit dat ik weet dat bewegen voor mij echt voordelen heeft. Wanneer ik na het sporten weer naar huis ga, voel ik me altijd heerlijk en voldaan. Een belangrijke reden voor mij om in ieder geval drie keer per week de sportschool op te zoeken en mezelf lekker in het zweet te werken.

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid is een onmisbare schakel in je leven. Wanneer het ook jouw wens is om je lijf en leden gezond en sterk te houden, kom je er niet onderuit om te bewegen of te sporten. Lichaam en geest behoren een team te zijn, waardoor je als mens optimaal kan functioneren. Verantwoorde voeding, een goede nachtrust, plezier, ontspanning en tijd voor jezelf. Het zijn belangrijke onderdelen die het beste uit jou kunnen halen en bewegen behoort ook zeker in dit rijtje thuis. Mensen zijn niet gemaakt om stil te zitten en bewegen heeft een aantal gezondheidsvoordelen die voor zich spreken.

Om al je dromen en wensen te kunnen realiseren is het een stuk gemakkelijker wanneer je lichaam gezond, krachtig en flexibel is. Laten we eens kijken naar de voordelen van een goede conditie en waarom bewegen een onmisbare schakel is in het behalen van jouw doelen.

Wat zijn de voordelen van bewegen?

12 redenen om te bewegen

 1. Door te bewegen krijg je een beter humeur en lach je meer.
 2. Je liefdesleven krijgt er een booster door. Nou als dit geen goede reden is!
 3. Bewegen en sporten kan ook gewoon heel leuk en ontspannend zijn.
 4. Je geniet meer van de natuur.
 5. Je sociale contacten kunnen zich verbeteren.
 6. Wil je een goede nachtrust? Nou, dan is bewegen of sporten ook hier de oplossing.
 7. Niet geheel onbelangrijk: shoppen voor sportkleding is super leuk en heel motiverend!
 8. Je krijgt meer zelfvertrouwen en respect voor je lichaam.
 9. Bewegen en sporten kunnen ook bijdragen tot een betere balans van je hormonen.
 10. Je ziet er niet alleen jonger uit, maar het maakt je ook jonger.
 11. Een doel stellen gaat je gemakkelijker af.
 12. Je intrensieke motivatie stijgt.

Jouw basis draagt de vruchten voor je toekomst

Investeren in jezelf is altijd goed. Het is namelijk zo, dat jouw investereing, jouw basis, de vruchten draagt voor jouw toekomst. Genoeg redenen dus om aan een goede conditie te werken en het bewegen een deel van je dagelijkse activiteiten te laten zijn. Het kan natuurlijk zijn dat sporten op een sportschool of een club, niet je eerste liefde is en je liever een andere vorm van bewegen kiest. Denk dan eens aan lekker wandelen in de natuur of aan fietsen. Ook yoga kan ik je van harte aanbevelen, want dit is een bewegingsvorm die goed vol te houden is en super voor lichaam en geest. Yep, we bewegen en sporten in de eerste plaats om het plezier, maar natuurlijk ook om alle gezondheidsvoordelen.

Morgen ben ik weer terug voor dag 27 en hoop ik je hier weer te treffen!

Veel plezier vandaag en alvast een mooie dag met heel veel beweging. Niet toegekomen aan dag 25? Dan hier nog even de link! 

Voor jou vandaag deze post-it memo reminder:

“Mijn lichaam is een kostbare geschenk, ik verzorg het met liefde.”

Warme groet, Grace Louise.

Thanks for my Blog Photo by CATHY PHAM on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *