Spiritueel:”Je hoofd boven het maaiveld uitsteken.” Je heb vast wel van deze uitdrukking gehoord. Ik in ieder geval wel en ik ga je vertellen dat ik de reacties op deze uitdrukking ook heb ervaren. Veel reacties op mijn ‘hoofd boven het maaiveld uitsteken’, waren leuk en motiverend. Er waren er ook bij die mij aan het denken hebben gezet en ook wel eens pijn hebben gedaan. Toch ben ik hierdoor juist gegroeid en voel mij elke dag steeds meer verbonden met de ziel die ik graag wil zijn.

“Je hoofd boven het maaiveld uitsteken” is iets waar je je bewust van moet zijn, waardoor je je kunt voorbereiden op het feit dat niet iedereen blij zal zijn met jouw ‘hoofd’ dat boven het maaiveld uitsteekt. De originele versie van jezelf neerzetten is machtig mooi en heerlijk om te doen, maar het heeft consequenties. De vraag is of je deze consequenties met liefde, geduld en openheid wilt omarmen. Durf je spiritueel te groeien zonder schaamte?

Spiritueel groeien en onder het ‘juk’ vandaan

Hoewel vele mensen dagelijks gebukt gaan onder de stress en druk van het leven, zullen er maar weinig zijn die bij zichzelf een intern onderzoek houden. Dit om te kijken waar men verandering zou kunnen aanbrengen. Onder het ‘juk’ van de gevestigde orde uitkomen, vereist een intens verlangen. In dit verlangen zal je de moed, kracht, het doorzettingsvermogen, de motivatie en de liefde vinden, die jou kan begeleiden om onder dit ‘juk’ vandaan te komen. Het betekent dat je leert om bewust in het leven te staan, waardoor jij je eigen reis kunt maken. Dit doe je los van iedereen en je besluit hier 100% voor te gaan. Met volle overgave ga je de uitdaging aan en laat je achter jou, wat anderen van je denken, willen, verwachten of zeggen.

Het houdt in dat jij jouw onbewuste en bewuste overgenomen ideeën en overtuigingen kritisch onder de loep neemt. Je kijkt naar wat je hebt verzameld en of het nog van belang is voor jouw groei. Je laat steeds meer achter je, gaat jouw eigen weg en laat je niet meer meezuigen in de neerwaartse spiraal die conditionering heet. 

Conditionering opgeven is zelfstandig worden en uitgaan van je eigen kracht. Uiteraard betekent dit in het allerminst dat er geen samenwerking is of geen verbinding meer kan zijn met de wereld om jou heen. Wanneer je onder het ‘juk’ vandaan komt, bereik je juist dat je meer gelijkgestemden op je reis krijgt. Steeds meer brengt de wet van de aantrekkingskracht dat op jouw pad wat echt bij jou past en wat je nodig hebt om je zielenreis te volbrengen. Het brengt jou waar je echt naar verlangt en hiermee raak je anderen aan en inspireer je daar waar inspiratie ontvangen mag worden.

Jouw oprechte verlangen

Ooit heb je ervoor gekozen om op deze mooie aardbol je universele energie in een menselijk lichaam te ervaren. Je bent namelijk 100% zuivere liefdevolle energie en de keuze om je uitdagingen als mens aan te gaan, is er een geweest uit vrije keuze. De lezers die zich in dit leven ook spiritueel aan het ontwikkelen zijn, herkennen deze energie alsmede ook hun keuze. In een later blog zou ik hier graag nog eens op terugkomen.

Maar goed, jouw aardse bestaan heeft vele uitdagingen en het bijzondere is, dat er van alles tot jouw beschikking staat, om het zo mooi of spannend te maken als je maar wilt. Hier komt je bewuste keuze om de hoek kijken die altijd begint met een gedachte. Welke gedachte dit is en welke uitwerking deze zal hebben, mag en kan jij helemaal zelf bepalen. 

In jouw puurste verlangen liggen dan ook alle antwoorden verborgen en aan jou is het om dit verlangen te realiseren. Wanneer je de uitdaging in dit menselijk leven bent aangegaan en je bewust wordt van je keuze, van jouw creatief vermogen en dit diepste verlangen volgt, kom je ’thuis’ bij jezelf. Dan heb je jouw reis gestalte gegeven en de ervaring doorlopen als universele liefdevolle energie in menselijke vorm.

‘De nieuwe tijd’ 

Je verlangen om je te manifesteren vanuit je liefdevolle kern, maakt dat er geen weerstand aanwezig is. Dit is de ruimte waarin je groeit en deze groei mag en kan jij op ieder gewenst moment starten en gestalte geven. In deze tijd, die men ook wel ‘De ‘Nieuwe tijd’ noemt, herkennen steeds meer mensen (zielen) hun ware verlangen. 

Er worden steeds meer kinderen geboren die al op jonge leeftijd hun verlangen ervaren en in verschillende ‘vormen’ op deze wereld komen. Kinderen die ‘anders’ zijn dan wat men doorgaans gewend is. Hoog sensitieve mensen, empaten, mensen met een vorm van ASS en de LGBT gemeenschap, zijn hier onder andere voorbeelden van.

De ‘nieuwe mens’ is gekomen om te prikkelen          

De huidige mens die nog vastzit in de conditionering ondervindt dan ook veel hinder van deze ontwikkeling. Men is nog niet afgestemd op de vernieuwende energie die deze ‘ontwakende’ mensen en ‘nieuwetijdskinderen’ laten zien en ervaren. Zie het als de allernieuwste televisie waar de afstandsbediening nog als laatste in ontwikkeling is.

De ‘nieuwe mens’ is gekomen om anderen te prikkelen en bewust te maken van hun ware verlangen. De ontwakende mens is provocerend. Het laat zien en merken wat de woorden ‘Je hoofd boven het maaiveld uitsteken’ je zou kunnen opleveren. De ontwakende mens en het ‘nieuwetijdskind’ dwingen je om wakker te worden en te beseffen dat je vrij bent om je verlangen te realiseren. Je hebt altijd een keuze.

De omgeving die in opspraak komt, weet dat het ook anders kan 

Men zal de ‘nieuwe mens’ willen veranderen en aanpassen aan de norm die men kent. Toch zijn het prachtige uitdagingen die opgepakt kunnen worden als nieuwe levenservaringen. Ervaringen die aan beide kanten van de medaille groei kunnen bewerkstelligen. Groei die uiteindelijk ten goede komt aan de wereld in zijn totaliteit. Ten goede aan hen, die het verlangen in de ogen durven kijken en willen ‘ontwaken’. Het is een ode aan het grotere geheel, waardoor overvloed door elk mens kan worden ervaren.

‘Je hoofd boven het maaiveld uitsteken’ betekent dat jij naar je verlangen luistert en geen genoegen neemt met een leven dat jou wordt opgedrongen. Hier is het waar je omgeving in opspraak komt. Simpelweg omdat je deze erop attent maakt dat het ook anders kan. Je laat mensen door je ‘ontwaken’ en het feit dat jij je verlangen wilt realiseren zien dat men niet oprecht is naar zichzelf. Niet open staat voor de bron van energie waarmee men verbonden is met het geheel.

Een toneelstuk als leven

Jouw spiritueel prikkelen doet anderen beseffen dat men een ’toneelstuk’ aan het opvoeren is. Het is een confrontatie met dat wat men niet onder ogen durft te komen. Het brengt een innerlijk weten omhoog, wat vertelt dat men genoegen neemt met een leven waarin men zich allesbehalve gelukkig of compleet voelt. Misschien voelen mensen zich op de stip gezet, wanneer jij je dromen en wensen leven inblaast. Er wordt door velen wel degelijk gedroomd en gewenst, alleen niet hardop. Velen kiezen eerder voor andere ‘zekerheden’, ook al zijn deze soms stressvol en ongezond. Vaak plaatst men de aandacht naar dat wat ontbreekt, in plaats naar dat wat mogelijk is.

Het feit dat jij het naar je zin hebt, dingen loslaat en lekker in je vel steekt ook al ben je alleen, kan wrijving en jaloezie veroorzaken. Alleen al jouw aanwezigheid brengt aan het licht wat in het donker verborgen ligt. Overigens wil dat wat verborgen ligt wel degelijk naar het oppervlak komen. Veel mensen zien de woorden “Je hoofd boven het maaiveld uitsteken”,vaak als bedreiging van de eigen comfort zone. De zone waarin menigeen een masker draagt, waardoor men nooit helemaal open en eerlijk durft te zijn. Men is altijd op z’n hoede en heeft moeite met vertrouwen in de breedste zin van het woord. 

Een versnelde ontwikkeling en angst voor verandering

Toch is het een mooi gegeven dat vele mensen ‘ontwaken’ en er steeds meer ‘nieuwetijdskinderen’’worden geboren. De wereld zit in een versnelde ontwikkeling en uiteindelijk ‘ontwaakt’ iedereen. Het is de reis waar jij als ziel voor hebt gekozen. Wellicht ervaar je het volledig ‘ontwaken’ niet in dit leven, maar dan zeker wel in een volgend leven. Weet dat alles mag en niets moet. Het is niet dat mensen niet willen ‘ontwaken’, het is meer de angst voor verandering die ons in ‘slaap’ houdt. Het is namelijk zo dat wanneer we verandering willen omhelzen, we ons realiseren dat dit het einde betekent van het leven zoals we dit kennen.

Ben jij spiritueel aan het ‘ontwaken’ en voel jij dat “Je hoofd boven het maaiveld uitsteken” een hele uitdaging is? Weet dan dat je niet alleen bent en het een mooi gegeven is, wanneer jij het verlangen van anderen in het licht mag brengen. Dit doe je door te zijn wie jij van nature bent. Een ziel op reis simpelweg die de liefde in de breedste zin van het woord manifesteert.

Rustig en met beleid spiritueel ontwaken met liefde en respect voor de ander.

Er zullen er zijn die je dankbaar zijn voor het feit dat je hen hebt aanraakt, geïnspireerd en ‘wakker’ hebt gemaakt. Weer anderen zullen je ‘hoofd’ eraf willen maaien omdat jouw prikkelen ze aan het denken zet. Behandel echter beide partijen altijd met respect en liefde. Weet dat er in ieder mens een spirituele ziel huist, met een eigen verhaal, een eigen reis en een zelf gekozen tijdstip om te ontwikkelen. Spiritueel ontwaken doe je rustig en met beleid, maar ook met aandacht, zorg, respect en liefde voor jezelf en de ander. Groei met het licht mee omhoog en straal jouw energie op een liefdevolle wijze uit, naar hen die nog aan het ‘slapen’ zijn.

Met warme groet,

Grace Louise,

Empath in hart en nieren.

Volgende keer: Waarom jouw leven de eerste zeven jaar een vorm van hypnose is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *