Relatieproblemen? Dit is de reden waarom.

Een gezonde en vruchtbare relatie willen we allemaal, maar wat zorgt er nu voor dat er zo veel relaties worden beëindigd? Hoe komt het, dat wanneer je in een relatie zit je steeds dezelfde problemen de revue ziet passeren? Is er een oplossing waardoor relaties vruchtbare bodems worden die niet alleen zorgen voor gezamenlijke groei, maar ook voor persoonlijke groei? En zo ja, wat is er dan nodig om de juiste partner in je leven aan te trekken? Hoe voorkom je vele relatieproblemen?

Jezelf verlaten

Dit is de belangrijkste reden waarom mensen in relatieproblemen verkeren. Jezelf verlaten is de grootste oorzaak waardoor we steeds de ‘verkeerde’ partners aantrekken en in relatieproblemen verwikkeld raken. Het betekent dat jij je afhankelijk opstelt en stopt met je eigen ontwikkeling. Je stelt de ander onbewust, maar ook bewust verantwoordelijk voor jouw geluk. Alles wat die ander je wel of niet geeft, wel of niet doet of je wel of niet laat ervaren, gebruik je als maatstaf voor jouw relatie. Je gaat ervan uit dat die ander alles voor jou realiseert, waardoor jij een bestaansrecht hebt. De ander geeft jou wat je in eerste instantie aan jezelf zou moeten geven. Je hebt jezelf verlaten en je lot laten afhangen van die ander. Een lage energiefrequentie die ervoor zorgt dat je een partner naar je toetrekt die op dezelfde frequentie zit. Iemand die zichzelf dus ook heeft verlaten en jou nodig heeft om zijn of haar leven betekenis en inhoud te geven.

Een relatie vanuit een lage energiefrequentie

Je bent tot over je oren verliefd en kunt je geluk niet op. Er schijnt geen einde te komen aan dit gelukzalige gevoel. Je wilt alles voor die ander doen en er is geen berg te hoog en geen dal te diep. Je hoopt dat jouw prinses of prins jouw geluk gaat betekenen, je toekomst gaat worden en je leven gaat vullen met alles waar je van hebt gedroomd. Goede seks, romantiek, heerlijke etentjes, een prachtig huis, kindertjes en een gezonde financiële status. Dit zijn vaak de redenen vanuit een lage energiefrequentie. Relaties die zijn gebaseerd op verwachtingen. Onder deze verwachtingen zit vaak de kern van een dieper gelegen verlangen.

De catch, het bruikbare en de kern van een dieper gelegen verlangen

Die ander maakt dat jij je geweldig voelt, geliefd en heel speciaal. Eindelijk is daar die acceptatie, de goedkeuring en het gevoel dat je er mag zijn. Is het niet geweldig, want dit was jouw grote verlangen! Je voelt het al, er zit een addertje onder het gras, yep. Hier is het moment waarop jij jezelf totaal hebt verlaten. Het moment waarop je grootse verwachtingen hebt van die ander. Een beslissing die je hebt gemaakt waarbij je van die ander verwacht dat deze jou geeft wat jij jezelf in eerste instantie had moeten geven. Een lage energiefrequentie waarbij jij niet alleen jezelf verliest, maar waarbij ook die ander zichzelf in jou verliest. Dit kan onherroepelijk leiden naar die bekende relatieproblemen. Toch kiezen we ervoor om onszelf in relaties met een lage energiefrequentie te verlaten. De catch is dat we er iets mee hopen te winnen, er iets bruikbaars uithalen, denken er een beter mens door te worden.

Het mooiste vertrekpunt voor een relatie

Het mooiste vertrekpunt om de liefde van je leven aan te trekken, is het moment waarop jij beseft dat jij van jezelf houdt en van het leven geniet. Waaraan kun je nu merken dat jij content bent met wie jij bent en handelt vanuit een hoge energiefrequentie? Misschien helpen de volgende vragen jou om een beter beeld te krijgen over de energiefrequentie waarop jij je nu bevindt.

Gelijke energieën zoeken elkaar op

Om een gezonde relatie te ontwikkelen is het heel belangrijk dat je de bovenstaande punten met ‘ja’ kunt beantwoorden. Het zijn belangrijke factoren die ervoor kunnen zorgen dat jij de juiste partner op je pad krijgt. Gelijke energieën zoeken elkaar immers op. Wat gebeurt er wanneer jij vanuit een lage energiefrequentie een relatie start? Vertrek je uit een lage energiefrequentie, dan zul je uiteindelijk heel teleurgesteld zijn in je partner, omdat deze helaas niet aan jouw verwachtingen blijkt te voldoen. De relatieproblemen zullen zich aankondigen en dit kan zorgen voor een permanente breuk.

Een hoge energiefrequentie is liefde zonder dubbele agenda.

De zuiverste frequentie om een partner in je leven aan te trekken, is die met een hoge energiefrequentie. De energiefrequentie die onvoorwaardelijke liefde heet. Het is dan ook belangrijk en gezond om als mens eerst je eigen zaakjes op orde te hebben voordat je een relatie aangaat. De liefde voor jezelf te ontdekken en deze optimaal te ontwikkelen. Mensen die leven vanuit een hoge energiefrequentie, leven vanuit de onvoorwaardelijke liefde. Liefde voor zichzelf , voor alles om hen heen en voor een eventuele passende partner die vanuit diezelfde energiefrequentie denkt, voelt en handelt. Een relatie vanuit onvoorwaardelijke liefde kent geen dubbele agenda.

Gelijkwaardigheid en respect

Deze mensen zullen niet snel een relatie aangaan met een lage energiefrequentie. Dit omdat wanneer je van jezelf houdt, je graag met iemand de liefde deelt die ook van zichzelf houdt. Een relatie gebaseerd op liefde, eerlijkheid en transparantie. Je wilt niet alleen samen groeien, maar ook individueel. Je bent jezelf en niet afhankelijk van de ander. Je weet wat je in het leven wilt en zorgt er ook voor dat je dit realiseert. Beiden kunnen elkaar steunen en stimuleren op een positieve, gezonde en vooral liefdevolle manier. De onvoorwaardelijke  liefde is wat deze mensen motiveert om samen een leven te delen vanuit gelijkwaardigheid en respect.

Werken aan jezelf

Misschien zit jij nu in een relatie met een lage frequentie en ervaar je de nodige relatieproblemen. Het kan zijn dat jij je afvraagt of je relatie te redden is en jullie problemen nog zijn op te lossen. Realiseer je dat er altijd groei mogelijk is in relaties. Werken aan jezelf is hierin wel een voorwaarde. Je zult zien dat wanneer jij alles wat je van een ander verwacht eerst leert ontwikkelen en geven aan jezelf dat deuren zich zullen openen. Het kan zelfs zo zijn, dat je partner meegaat in dezelfde golfbeweging en jullie als vanzelf samen in die hogere energiefrequenties aankomen. Het is nooit te laat om in jezelf te investeren en te ervaren hoe fijn het leven kan zijn vanuit de oprechte liefde voor de unieke persoon die jij bent. Liefde is op zijn mooist wanneer je het kan delen vanuit de wetenschap dat jij zelf de liefde bent en deze liefde ook kunt herkennen in de ander.

Met warme groet,

Grace Louise

Photo by Cristian Newman on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *