Nerveus en angstig, zijn wanneer je aan je dromen denkt

Nerveus, angstig en je onrustig voelen wanneer je aan het realiseren van je dromen en wensen denkt. Buiten dat het iets is wat zich in je brein en lijf afspeelt, is het ook nog iets anders. Wat is nerveus zijn nu precies als we het in het kader plaatsen van jouw persoonlijke groei? Hoe komt het dat het gevoel nerveus en angstig zijn ons belemmert in ons dagelijks leven? Een leven waarin we vreugde, plezier en gezondheid willen ervaren, maar waar we vooral onszelf willen zijn? Waarom is het gevoel nerveus en angstig er en wat kan het je leren?

Vandaag in dit blog, gaan we samen kijken wat nerveus en angstig zijn op het gebied van persoonlijke groei kan betekenen, Waar het vandaan komt en wat je eraan kunt doen om het te verminderen.

Wat is nerveus en angstig zijn?

Goed, wat is nu nerveus en angstig zijn precies? Nerveus en angstig zijn, is een uiting, een manifestatie en een aanwijzing dat jij heel graag iets wil in je leven, maar jij vanuit jou ware verlangen nog niet op één lijn bent met dat wat je graag wilt ervaren. Wat er gebeurt, is dat jij als mens nog niet helemaal in de ontvangende staat bent.

Misschien helpt het jou wanneer ik je de volgende vragen stel: hoe denk jij dat jouw verwachtingen en overtuigingen zijn geworden tot wat ze nu op dit moment zijn? Welke ervaringen hebben zich in jouw leven afgespeeld, en wat of wie heeft jou getraind en gebrainwasht om niet te geloven, noch te verwachten dat wat je graag zou willen ervaren, wat je graag met open armen zou willen ontvangen, in jouw leven niet mogelijk is?

Kun je erachter staan dat nerveus en angstig zijn een aangeleerd denkpatroon is? Het een uitzenden van een energie, een gedachte of overtuiging is, die loodrecht staat tegenover dat wat je graag zou willen? Wat denk jij dat jou getraind heeft om de gewoonte van een bepaalde gedachte, een overtuiging in stand te houden? Jij een bijna een rotsvaste overtuiging hebt die jou belemmert om te krijgen of te ervaren wat je graag zou willen? Wat stopt jou om jouw dromen en wensen te realiseren? Weet je het? Laat me het jou uit mijn eigen ervaring vertellen.

Jouw focus op een valse overtuiging 

Jouw focus op een aangeleerde valse overtuiging heeft jou belemmerd. Wat denk jij dat deze valse overtuiging in jouw heden actief houdt? Er is namelijk geen reden om in het nu, in het heden, jouw overtuiging vast te houden. In het ‘nu’ gebeurt niets wat jou in de weg staat om dat te ervaren wat je zou willen.

Er zijn vele momenten in jouw leven geweest dat je er wel klaar voor was. Echter heb je op het moment dat je in de gaten kreeg dat jouw ware verlangen, jouw wens een beetje gestalte kreeg, een oude overtuiging met de energie die hierbij hoorde dominant laten worden in jouw denken in het ‘nu’, in jouw heden. Je liet het toe, weliswaar onbewust, vanuit getraind en gebrainwashte zijn, maar je liet het toe dat het jouw ware verlangen, jouw droom, jouw echte ‘ik’ blokkeerde.

Hoe zou je ervoor kunnen zorgen dat dit oude nerveuze patroon niet dominant blijf?

Door nieuwe gedachten en overtuigingen in te zetten die leiden naar wat je echt wilt en deze te blijven oefenen. Door te accepteren dat jouw gedachten en energie jouw realiteit kunnen beïnvloeden of creëren. Het leven reageert niet op wat je zegt, maar op hoe jij je voelt.

Hoe kan jij op dit moment veranderingen aanbrengen in het heden waar al jouw kracht ligt en waar jij de potentie hebt om jouw liefde, passie en energie af te stemmen op dat wat je echt verlangt? Hoe kun jij jezelf voorbereiden, zodat jij werkelijk vanuit jouw ware verlangen en de afstemming op de energie die hierbij hoort, zodat het naar jou toekomt? Wat stopt jou waardoor je verlangen, jouw wens of droom geen realiteit kan worden? Zijn het oude  overtuigingen die jij gisteren geloofde? Oude overtuigingen van vorig jaar of misschien van vijf jaar geleden? 

Het is jouw overtuiging in het ‘nu’

Nee, het is jouw overtuiging die nu op dit moment in het heden actief is. Het is uiteraard heel waarschijnlijk dat je jouw belemmerende overtuigingen nu inzet, omdat je het gisteren, vorig jaar en het jaar daarvoor ook al deed. Echter is de reden waarom het nu gebeurt, is omdat je het doet, je DOET iets. Je zet een actie in die je herhaalt vanuit jouw oude belemmerende, aangeleerde overtuigingen. Toch mag je weten en beseffen dat jij kunt beslissen om iets anders te doen dan wat je altijd hebt gedaan. Je hebt de mogelijkheid in jou, om dingen anders te willen zien en vervolgens ook te doen. 

Doordat je dit  blog bijvoorbeeld leest en mijn schrijfsels toelaat in jouw gedachte, ben je al bezig om jouw oude gedachtengangen en aangeleerde overtuigingen kritisch te onderzoeken en zo te veranderen of er een tenminste een draai aan te geven. 

Hoe kom je erachter of je op de juiste golflengte zit met je dromen?

Er zijn twee manieren om erachter te komen of jij op één lijn zit met wat jij echt wilt. Met jouw wensen en dromen en met wie jij van nature bent. Een manier om dit weten te komen, is ervaren hoe je je voelt. Twee is: wat gebeurt er naar aanleiding van hoe je je voelt? Dus wat demonstreert het lezen van dit artikel bijvoorbeeld voor jou? Welke ervaring doe jij nu op door dit artikel te lezen?

Ik ga het je vertellen. Jij bent op het moment dat je dit leest, op één lijn met de kennis die je zocht, met wat je wilde weten. Je was op het juiste moment op mijn pagina dit artikel aan het lezen, omdat jij onbewust aan het zoeken was naar antwoorden op vragen die jij nu hebt over nerveus zijn. Dus wat zijn de componenten geweest die aanwezig waren, zodat jij op dit moment mijn artikel kon lezen?  

Waar stond je voor open, wat heb je toegelaten?

Wat heb je gedaan om deze vernieuwende ervaring toe te laten die jouw gedachtengang, jouw overtuigingen een draai geeft? Weet je wat je onbewust van te voren hebt gedaan? Je bril opzetten? Grapje, maar misschien toch wel, whahah! Nee, jij wilde op dit moment aanwezig zijn op mijn website. Je hebt erover nagedacht, je wilde het en het onderwerp van dit blog trok je aan. Wat je wilde, is weten waarom jij soms nerveus of angstig bent wanneer je een droom of een wens hebt en deze wilt realiseren. Je was er zeker van dat je dit wilde weten en hopelijk lezen tot het einde. Je wilde het dus DOEN en ging het DOEN.

Het voelde goed om het te DOEN, dit te lezen en de kennis te ervaren. En in jouw heden was er niet veel wat je uitdaagde om het niet te doen. Je bedacht je om het te gaan lezen en onbewust zag je het voor je. Je was het aan het DOEN. Dit is alles wat je voorbereiden op iets wat je echt graag wilt ontvangen of ervaren is. Hoe meer je je voorbereidt op wat je graag wilt, op jouw wensen, dromen en verlangens. Hoe meer je bewust en met gevoel oefent. Des te meer verdwijnen al jouw gebrainwashte, aangeleerde, getrainde en belemmerende overtuigingen naar de achtergrond. 

Hoe meer je bewust oefent, des te vaker de weegschaal naar de andere kant kan overhellen. Laat mij jou dan ook nog even uitleggen wat openstaan, iets toestaan van dat wat jij graag in jouw leven zou willen ervaren is. 

Wat is openstaan?  

Openstaan, is het toelaten van de gedachte dat iets wel degelijk mogelijk is. Alles is er namelijk al op het moment dat jij het je bedenkt, want waar een vraag is, daar is ook een antwoord. Het is de energie laten stromen die ervoor zorgt dat het ook daadwerkelijk plaats kan vinden. Toestaan, iets toelaten en ontvankelijk zijn, is de focus leggen en jouw energie afstemmen op dat wat jij echt verlangt. Dit zodat wat jij in jouw gedachten hebt, jouw ware gevoel, ervoor kan zorgen dat jij het moeiteloos naar je toetrek. Je staat het toe en vecht er niet meer tegen door dingen te DOEN die het tegenhouden. 

Toestaan, openstaan voor jouw wensen en dromen gaat dus over je focus. Het gaat over denken en voelen. Openstaan en toestaan is oefenen met jouw ware gevoel voorrang te geven. Jouw gevoel te ervaren in je brein, lijf, in wat je denkt, met wat je zegt, vertelt en vooral met wat je DOET. Wat je gaat DOEN. Je gaat er een ware levenskunst van maken en je wordt een echte creatie-expert. 

Je voorbereiden heb je vaker gedaan

Trouwens, je hebt het allang en eerder in jouw leven meegemaakt. Onbewust heb jij jouw focust wel eens geplaatst op wat je wilde. Wel vaker heb je je je van tevoren zo goed over iets gevoeld over iets wat je verlangde, waardoor het vervolgens plotseling op je pad kon komen. Op dat moment was jij in je volledige flow. Je was al van tevoren blij en enthousiast over wat je wilde en verre van nerveus.

Dit voorbereiden heb je dus vaker heel onbewust gedaan vanuit het heerlijke gevoel van jezelf zijn en je gevoel toelaten. Je stond met open armen, wagenwijd open voor het ontvangen van wat je graag wilde. Te voelen wie je bent, de compleetheid van jouw ‘ik’. Het plezier, het briljante, het mooie en unieke aan jou. Het gevoel je helemaal compleet te voelen. Die momenten heb je ervaren. Ze zijn er allang geweest. Kijk maar naar wat je al hebt bereikt.

Dus wat het nerveus zijn betreft: nu weet je wat het is, waarom je je soms nerveus voelt en hoe je er een draai aan kunt geven en zo jouw dromen en wensen vanuit een waar verlangen kunt manifesteren. Wanneer je een appel bent, probeer dan niet van jezelf een peer te maken. Blijf een appel, want appels zijn heerlijk evenals peren trouwens. 

Oefen en maak jezelf tot een ware expert in het creëren van jouw beste leven ever!

Met liefdevolle en geïnspireerde groet,

Grace Louise.

coach Grace Louise

Thanks for the photo Alexandra Haynak from Pixabay 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *