Moedig en trouw zijn aan jezelf. Ik denk dat jij dit artikel niet zonder reden hebt opengeslagen. In mijn beleving heb je hier een reden voor en heeft de titel jouw belangstelling gewekt. Misschien ben jij net als vele anderen onzeker en zou je graag gewoon jezelf willen zijn, zonder al die poespas om je heen.

Misschien ben je doodmoe van alle regels, opgelegde meningen en gedragingen. Moe van alles wat anderen jou bewust of onbewust hebben doen geloven. Weet je eigenlijk niet eens meer wie jij bent en wat jouw waarheid is. Geeft je lichaam middels ongemak, stress of ziekte aan dat het rust en vrijheid wil. Zalige, bevrijdende, ontspannende, interne rust en acceptatie.

Jij bent niet de enige die zich onzeker voelt

Laat ik beginnen met jou te vertellen dat jij niet de enige bent die onzeker is of onzeker is geweest. Ik ben zo ontzettend lang onzeker geweest over een aantal zaken in mijn leven dat dit herhaaldelijk  ten koste van mijn gezondheid is gegaan. Het heeft mij ook tijd en mijn volledige inzet gekost om moedig en trouw te worden aan mijzelf.

Moedig en trouw zijn aan jezelf vergt namelijk dat je leert om op jezelf te vertrouwen. Op je innerlijke gids om het maar even zo te zeggen. Het vereist dat je durft om jouw levenslessen op te pakken en deze bewust omzet in daadkracht. Dat je een beslissing die achteraf misschien niet de juiste bleek, niet als falen ziet, maar als kans die jou wordt geboden zodat jij jezelf beter leert kennen. Het kost tijd, moed en vertrouwen om te werken aan jezelf.

Breken met alles waar je twijfels over hebt

De meesten onder ons nemen dit pad niet. We blijven uit onzekerheid of angst liever trouw aan de buitenwereld dan aan onszelf. We houden van onszelf door de ogen van anderen, maar niet door onze eigen ogen. Een lastig pakket dat jou uiteindelijk met de neus op de feiten zal drukken.

Moedig en trouw zijn aan jezelf betekent breken met alles waar jij twijfels over hebt. Het houdt in dat je je leert afvragen of wat jij misschien al jaren zegt of doet wel de waarheid is. Of het werkt voor jou en of je niet gewoon een trekpop aan een touwtje bent of een rol speelt in een vervelend toneelstuk.

Moedig leren zijn en ‘ja’ zeggen wanneer anderen ‘nee’ willen horen en andersom kan echt een uitdaging zijn. Dingen in het leven doen die in het verlengde liggen van je authentieke zelf en het durven om alles wat een ander van je denkt en zegt compleet naast je neer te leggen. “Heel erg lastig”, riep ondergetekende ooit.

De wereld van vandaag

De wereld van vandaag spiegelt ons een heleboel voor en in het meeste geloven wij klakkeloos. Wanneer we om ons heen kijken en Instagram en Facebook moeten geloven, zijn we werkelijk werelden verwijderd van acceptatie, gezondheid en geluk. De mooie, perfecte verhalen en plaatjes doen ons nog verder de realiteit uit het oog verliezen.

We verliezen niet alleen de realiteit, maar ook onszelf. Hoe rijk, slank, welsprekend, uiterlijk perfect, dure merken georiënteerd en succesvol moeten we worden om in deze wereld überhaupt aanwezig te mogen zijn? En als we het dan over succesvol hebben, wat houdt succes dan in en hoe ziet het eruit?

Succesvol zul je zijn wanneer je echt bent

Laat me jou vertellen, dat wanneer je trouw bent aan jezelf, jij altijd en overal succes zult ervaren. Het maak niet uit wat je doet in het leven, maar succesvol zul je zijn wanneer je echt bent. Je leeft namelijk naar je eigen waarheid en omdat je dit doet kom je in balans. Jouw hart en ziel varen hier wel bij wat je lichamelijke en geestelijke gezondheid goed zal doen. Je wordt een tevreden en dankbaar mens en zult mensen en situaties naar je toe trekken die bij jou passen.

Uiteraard heb je het privilege om op elk moment je waarheden verder te ontwikkelen en achter je te laten wat jou belet om jezelf te zijn. Succesvol worden is kennismaken met jezelf, jezelf tot in de puntjes leren kennen en een liefdevolle relatie aangaan met je ware ‘ik’. Een relatie waar liefde en volledige acceptatie als basis dienen om te groeien en die nooit bewust ten nadele van anderen is.

Ieder zijn eigen tijdstip

Niet iedereen komt op hetzelfde tijdstip aan op dit punt in zijn leven. Voor iedereen is dit een proces dat alleen maar plaats kan vinden wanneer je er klaar voor bent. Wanneer je de bewuste beslissing maakt om de roep van je ziel te gaan volgen en je in elke vezel van je lijf voelt dat jij je niet langer meer wilt verbergen. Een punt in je leven waarbij je zo klaar bent met bang en onzeker zijn. Je wilt je niet langer meer moe, uitgeput en energieloos voelen.

Ik zal je vertellen dat wanneer jij dit pad gaat bewandelen je innerlijke rust gaat ervaren. Doordat deze innerlijke rust steeds meer op nummer één komt te staan en jij je er beter door gaat voelen, kies je bewuster voor de waarheid die jouw ziel aangeeft. Je leert loslaten en hoewel dit loslaten soms pijnlijk en beangstigend kan zijn, is het een nodig om jou je vrijheid terug te geven. Je komt tot bloei en het leven wordt weer iets om van te genieten.

Hoe ziet moedig en trouw zijn aan jezelf eruit?

Ten eerste wil je niets anders meer dan echt zijn, ook al verlies je er mensen in je omgeving door. Mensen zullen  jou niet begrijpen en proberen jou met alle geweld liever te laten blijven zoals men is gewend. Dit omdat jouw keuze om moedig en trouw te zijn aan jezelf een trigger kan zijn voor anderen. Je bent de boel aan het opschudden en dit kan voor onrust zorgen. Jij laat zien door middel van jouw groei, waar de schoen kan knellen bij de ander.

Hier zit niet iedereen op te wachten en dus zul je tegenstand ervaren. Toch zullen de mensen om jou heen die echt van je houden, deze groei aanmoedigen. Het zijn vaak de mensen die zelf ook hun ontwikkkeling durven aangaan en geen verantwoordelijkheden bij anderen op het bord leggen. Wees erop voorbereid dat aan sommige relaties een einde komt, maar er weer nieuwe vruchtbare relaties voor in de plaats zullen komen.

Elke dag opnieuw een bewuste keuze

Moedig en trouw zijn aan jezelf is een bewuste keuze die je elke dag opnieuw maakt. Voor mij geldt dat ik dit niet alleen elke dag doe, maar zelfs meerdere malen op een dag. In vele situaties vraag ik mij af: ”Wat zou Grace nu doen?” Hierbij laat ik alle externe meningen en gedragingen van anderen zoveel mogelijk los.

Dit is oefenen en soms gaat het goed en soms maak je een vergissing. Gelukkig leer je ervan en worden jouw beslissingen steeds zuiverder. Het zal jou uiteindelijk steeds minder moeite kosten. Jij komt in jouw flow, in jouw eigen energie. Wees niet te streng voor jezelf en weet dat je al heel veel moed laat zien door alleen al de beslissing te nemen en te oefenen.

Geen leugens meer, maar simpelweg de waarheid

Zo ga je aan jezelf merken dat de waarheid vertellen lekker voelt. Het resoneert met je zielenmissie en je lichaam reageert hier positief op. Je zegt wat je echt voelt in plaats dat je zegt wat anderen graag zouden willen horen.

Mensen een opsteker geven doe je alleen wanneer je dit echt meent. Het praten om het praten gaan tot de verleden tijd behoren. Je lacht niet meer om, en spreekt niet meer over zaken die eigenlijk getuigen van gedrag dat niet respectvol is naar een ander. Je maakt plaats voor jouw echte stem en wilt niet alleen maar aardig en beleefd overkomen.

Stil zijn wanneer je woorden niet bijdragen aan iets positiefs

Je zoekt niet langer meer naar de goedkeuring van anderen en stopt met het groepsdenken. Jij denkt voor jezelf en baseert jouw bevindingen op je eigen onderzoeken en ervaringen en niet langer meer op die van anderen. Je geeft je eigen mening of mensen dit nu wel of niet leuk vinden. Daarnaast geef je deze mening alleen wanneer je zeker weet, dat wat jij zegt bijdraagt aan iets goeds.

Je beseft dat wanneer jouw woorden niets positiefs teweeg brengen, je beter stil kunt zijn. Dit brengt je een gevoel van puurheid, het maakt je leven simpeler en je komt er beter door in je vel te zitten. Je leert respect te hebben voor jezelf en voor de ander.

Eerlijkheid over je gevoelens en emoties

Moedig en trouw zijn aan jezelf betekent ook dat jij eerlijk bent over jouw gevoelens en emoties. Je wilt ze niet langer meer verbergen en een toneelstuk opvoeren om anderen te plezieren. Je lichaam zal ook perfect aangeven wanneer jij niet eerlijk bent over jouw gevoelens en is daar heel duidelijk in.

Dit om jou te doordringen van de noodzaak om jezelf nooit te verloochenen. Het kost je namelijk je gezondheid. Of je dan nog populair bent bij anderen? Het zal je niet veel meer kunnen schelen wanneer jij je op het pad van moedig en trouw zijn aan jezelf begeeft.

Ontspannen en op je plekje

Moedig en trouw zijn aan jezelf levert veel op. Je lichaam en geest gaan zich optimaliseren. Je ademhaling wordt een stuk dieper en rustiger. Jouw innerlijke rust zal zich gaan vergroten. Je doet niet langer mee aan de race die de wereld om jou heen elke dag aangaat.

Of je nu wel of niet rijk bent, een kast van een huis hebt, dertig paar schoenen, twee auto’s, een dure inrichting of een baan met aanzien en een dikke portemonnee. Er zal voor jou maar één ding belangrijk zijn: Trouw zijn aan wie jij bent.

Zou jij jezelf opgeven om jezelf uiteindelijk te verliezen?

Zo ga je steeds meer plezier en geluk ervaren en de kleine dingen in het leven waarderen. Groeit je dankbaarheid en doe je dingen die in het verlengde liggen van je eigen oprechte ‘ik’. Ga jij jouw unieke talenten en vaardigheden inzetten om jouw leven gestalte te geven. Zou jij jezelf opgeven om jezelf uiteindelijk te verliezen?

Ik denk het niet en hoewel de belofte voor een mooier en liefdevoller leven heel aanlokkelijk klinkt, kan ik mij voorstellen dat je het lastig vindt om te geloven. Weet dat jouw tijdstip komt op het moment dat je dit met hart en ziel kunt beslissen. Dan kun je pas zelf ervaren hoe het voelt en waar het je heen zal leiden.

Ik heb vertrouwen in jou

Ik heb heb het volste vertrouwen in jou. Weet dat wanneer je op het punt komt dat je moedig en trouw zijn aan jezelf als niet meer dan normaal gaat vinden, het goed komt.

Alles wat je nodig hebt om de beste versie van jezelf te worden is jou met je geboorte al meegegeven. Die innerlijke kracht is aanwezig en zal jou brengen naar jezelf. Durf te vertrouwen en laat je leiden door je ziel die niets anders wil dan liefde, geluk, tevredenheid en vrijheid te ervaren.

Met warme groet,

Grace Louise.

Blog photo by Aziz Acharki on Unsplash

2 reacties

  1. Wat fijn dat je dit wilt delen.
    Het geeft mij een goed gevoel als ik je tekst lees! Het bewijst maar weer dat de reis naar je zelf (de roepende ziel) echt is.

    Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *