Je doelen voor ogen houden ook als het tegenzit. Een lastige, maar hoe pak je dit nu op? Of het nu gaat om goede relaties, de juiste baan vinden, je gezinsleven optimaliseren of aan je gezondheid werken. Het gaat je beter lukken met deze tips. Wist je dat het realiseren van jouw doel begint met het visualiseren van dat wat jij zou wensen? Dat jij jouw doel echt tot in de puntjes voor je moet zien? Jij je doelen niet alleen visualiseert, maar ook in elke vezel van je lijf moet voelen? De blijheid, de verbazing het gelukkige gevoel, de geur, de smaak, de plek waar je dan bent, hoe je er dan uitziet en wie er samen met jou aanwezig zijn wanneer jij je doel hebt bereik?

Het stopt niet bij die ene gedachte

Weet dat je doelen realiseren niet stopt bij die ene vluchtige keer dat je misschien eens aan je doel denkt. Dat doelen realiseren betekent dat je elke dag iets doet om je doel of doelen gestalte te geven. Dus bedenk je eens heel serieus wat nu jouw doel is en wat  jij gaat ondernemen om dit stukje bij stukje te realiseren? Schrijf jouw doel of droom stap voor stap op en droom vooral hardop.

Maak een plan om je doelen zichtbaar te maken

Hoe ga je nu verder met het realiseren van je doelen? Je ziet je doel nu heel duidelijk voor je, maar misschien staan er kleine beren op je pad. Ontdekken hoe je deze beren weer het bos instuurt is de volgende stap die je dichter bij je doel brengt. Vraag je af wat je nodig hebt om je verder te ontwikkelen zodat jij jouw doel dichterbij haalt. Wat zou je kunnen leren aan nieuwe vaardigheden en aan wie zou je om hulp kunnen vragen? Waar ga je heen om informatie te verkrijgen? Ben je bijvoorbeeld iemand die snel het overzicht verliest, dan is het maken van een plan heel essentieel. Een plan met kleinere deelstappen die haalbaar zijn. Bedenk je eens hoe jouw plan eruit zou kunnen zien en schrijf dit op. Welke stappen zijn nodig om jou kleinere haalbare doelen tegemoet te komen?

Kom van de bank en onderneem actie

Je hebt nu je doel duidelijk voor ogen, je hebt een plan gemaakt en dit in kleine haalbare doelen verdeeld. Dan is het nu tijd om van de bank af te komen en actie te ondernemen. Het is belangrijk je doel elke dag als het ware licht, water en zuurstof te geven. Dit doe je door dagelijks iets te ondernemen om je doel of doelen te laten groeien. Elke dag onderneem je iets waardoor je wens steeds meer een realiteit wordt. Stappen waarmee jij niet alleen je jezelf motiveert, maar waarbij ook anderen kunnen zien en ervaren welke richting jij bent ingeslagen. Zo trek je nog meer positieve energie aan en blijft je droom in leven. Bedenk je eens wat je vandaag kunt doen om dichter bij je doel te komen?

Meer positieve energie voor je doel genereren

Hoe trek je meer positieve energie naar je toe om je doel te behalen? Je visualiseert je droom of doel en hebt je plan verdeeld in kleine haalbare stappen. Elke dag onderneem je actie om verder te komen. Wat heb je nog meer nodig? Positieve mensen in een vruchtbare omgeving. Omring je met mensen die in jouw droom of doel geloven en die het je van harte gunnen. Familie, vrienden of wellicht een personal coach die jou van positieve energie voorzien en je helpen door jou je valkuilen en je groeiprocessen te laten zien. Verzamel mensen waar je wat van kunt leren, die al een heel eind op weg zijn of hun doel of droom al hebben bereikt. Zie hun positieve feedback als waardevolle lessen waardoor niet alleen je doel of droom groeit, maar ook jij als mens. Weet wie er in jouw positieve kring zit, wat ze je hebben geleerd en wat jij wellicht hun kunt leren.

Geef nooit op!

Geef nooit op! Dit is de laatste stap die jouw doel of droom de beste kans van slagen geeft. Je doel of droom realiseren is een pad dat niet altijd over rozen gaat en soms prik je je aan de doornen. Toch kunnen deze jou iets leren, namelijk hoe je de roos op een goede manier kunt vasthouden. Uiteraard is het belangrijk om realistisch te zijn over jouw droom. Miljonair willen worden is leuk, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Leg de lat voor jezelf niet te hoog en vergeet niet dat succes nooit ten koste mag gaan van anderen. Het echte succes begint namelijk met het hebben van vrijheid. Aan de basis van jouw vrijheid ligt zelfkennis en de liefde voor de unieke ziel die je van nature bent.

Keep your dream sparkling and alive

Natuurlijk zijn er meerdere factoren die bijdragen aan het behalen van jouw wens of doel. Dit zijn de grote lijnen die jou op weg helpen. Weet dat je het wel zelf doet, maar het niet alleen hoeft te doen. Ik zou jou graag helpen om jouw doelen en wensen te realiseren. Aarzel dus niet om mij een belletje te geven. Een fijne dag en ik toost vast op het behalen van jouw droom. Keep your dream sparkling and alive!

Met warme groet,

Grace Louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *