De liefde, het is zoveel meer dan we beseffen. Ik ben een fan van de liefde en jij? Ik weet dat wanneer ik dit verkondig, men er soms een beetje lacherig over kan doen. De liefde verkondigen, erover praten en schrijven. Yep, some other time and in a different life Grace. Het lijkt voor veel mensen nog een ‘geitenwollensokken verhaal’ te zijn. Een verhaal voor zachtaardige mensen die als zweverig worden gezien. Toch zal mij dit nooit en te nimmer tegenhouden, omdat de liefde een basis is voor alles wat een mens in zijn leven zou willen ervaren en ontvangen. Dus vertel ik over de liefde zoveel als ik kan, omdat ik weet tot welke positieve resultaten de liefde kan leiden.

Liefde uit zich in zoveel vormen

Liefde is niet alleen een uiting van gevoel of genegenheid naar de ander. Noch is liefde een vertaling voor seks. De liefde uit zich namelijk in heel veel vormen. Vormen die je als mens kunt leren ervaren wanneer je bereid bent om naar binnen te keren en de samenhang te ontdekken die voorkomt uit harmonie. Harmonie die weer voortkomt uit deze liefde. Streven naar de harmonie is de liefde naar je toetrekken.

Liefde is een vloeiende harmonie

Nu vraag je je misschien af wat liefde dan eigenlijk in de breedste zin van het woord is? Liefde is vloeiend en kent geen weerstand. Liefde zal altijd meer geven dan verwachten. Mensen die vanuit de liefde en harmonie functioneren worden als zwak gezien, maar eigenlijk zijn dit de sterkste mensen die de steunpilaren van de wereld zijn. Zij leven vanuit hun kern, vanuit vertrouwen en verbinding. Mensen die een verse energie verspreiden die voor vernieuwing zorgt. Geloof mij dat zonder de verspreiding van de liefde al het leven op aarde zal verdwijnen.

Liefde begint bij de liefde voor jezelf

De deur naar innerlijke kracht kan alleen maar geopend worden vanuit de liefde, te beginnen met de liefde voor jezelf. Weerstand tegen jezelf is weerstand tegen alles wat de liefde jou kan leren en brengen. Het is dan ook zo belangrijk om jezelf te leren kennen als basis voor alles wat je wilt ervaren in dit leven. Het is er namelijk allemaal al, maar wanneer je de liefde niet toepast kun je deze overvloed niet ervaren. Je leeft dan van pijn naar pijn en dit kost zoveel tijd en energie.

Liefde geneest

Hoewel men vaak zegt dat tijd alle wonden heelt, is het echter niet de tijd maar juist de liefde die geneest. Mijn persoonlijke ‘wonden’ zijn dan ook niet genezen door de tijd, want daar ben ik relatief gezien nog te jong voor. Het was de liefde die ervoor heeft gezorgd dat ik de heelheid kon gaan ervaren zoals het universum dit ook is: een heelheid. Liefde is dus meer, veel en veel meer.

Wat is liefde dan?

Liefde is geloven in overvloed op alle gebieden. Het besef dat er genoeg is voor iedereen en dat je in het leven mag vertrekken uit vertrouwen en geduld. Dat jij in je flow komt wanneer eerlijkheid, trouw en dienstbaarheid goede vrienden van jou zijn en geen verre ‘kennissen’. Liefde is het toelaten van emoties en gevoelens en begrijpen dat we samen een éénheid kunnen zijn. Wanneer je vertrekt uit dit dieper weten, vanuit de kern waarin we allemaal tot deze eenheid behoren, reageer je vanuit respect voor de zienswijze, uitganspunten en het tempo van je medemens. Liefde is compleet loslaten van alles waar jij zekerheid uit wenst te halen. Liefde is vrijheid.

Wat de liefde je brengen kan

Dan brengt de liefde vernieuwing en nieuwe kansen. Jij zult met deze liefde, rust, vertrouwen, respect en evenwicht brengen waar nodig, te beginnen in jou. Je zult gaan ervaren hoeveel meer je kunt creëren en hierdoor een ‘rijke’ oogst en vooruitgangen kunt boeken in het potentieel dat jij bent. Trouwens niet alleen jouw potentieel, maar ook dat van een ander. Jij bent de liefde die wacht om te worden ontdekt, te worden verspreid en die nooit af zal doen aan de liefde van een ander.

Liefde is overal toepasbaar en levert altijd winst en tijd op

Het mooie van de liefde, is dat je het overal kunt toepassen en het levert je zoveel goeds op. Eenmaal los van de lessen van het ego (die overigens wel degelijk hun waarde hebben) en je kunt in overvloed genieten van wat er allemaal is. Misschien lijkt het je onwaarschijnlijk, maar ik kan je met alle eerlijkheid zeggen dat het bewijs al door velen is geleverd. Wanneer angst verdwijnt, komt er vertrouwen en dit is de basis voor het ontdekken van de liefde. Je zult de oogst van de liefde overal gaan herkennen. In je werk, je thuissituatie, in je relaties, je vriendenkring, op straat, in de winkels, op vakantie en zelfs wanneer je gewoon helemaal niets doet. Jij bent de liefde en liefde heeft niets nodig dan alleen te zijn en te mogen vertrekken vanuit jou. Het zal je zoveel tijd schelen en veel dingen zullen steeds vloeiender en harmonieuzer verlopen.

Jouw reis

Het is een levensreis, maar een die ik jou van harte kan aanraden. Liefde vind ik het mooiste dat er bestaat en waar ik als mens en ziel zoveel aan te danken heb. Wanneer je dit tot het einde hebt gelezen dan heb ik jou hopelijk geraakt. Sta je te trappelen om te starten met jouw reis en wil jij deze prachtige liefde ook ontdekken? Dan heb je de deur naar jouw flow geopend. Deel dit verhaal met anderen en niet omdat het mij lezers of volgers oplevert, maar omdat de liefde het mooiste geschenk is wat je kunt geven en delen.

Met een warme groet van een reisgenoot. Een reisgenoot die nog niet op haar eindbestemming is, maar wel enorm aan het genieten is van elk stationnetje!

Liefs Grace Louise. <3

Met dank aan Napoleon Hill.

Voor zijn wijze lessen die mij hebben gebracht waar ik nu ben en waar ik nog wil gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *