20 tips die je helpen een sterke vrouw te worden

Het is soms een hele uitdaging vind ik zelf. Net als jij heb ik altijd al een sterke onafhankelijke vrouw willen zijn. Toch was ik hier vroeger niet zo goed in en bleef ik heel vaak in mijn eigen schaduw staan. Uiteindelijk is het mij wel redelijk gelukt en mijn vraag vandaag aan jou is dan ook: Zou jij ook een sterkere vrouw willen zijn? Wil jij ook alles uit het leven kunnen halen en vind je dat er meer is om voor te leven? Ben jij ook van mening dat je niet met de laatste koekkruimels genoegen hoeft te nemen? Zou je het fijn vinden om weer lekker in je velletje te zitten? Je meer gewaardeerd, gerespecteerd en geliefd te voelen? Je bewust te zijn van je eigenwaarde en je persoonlijke vaardigheden? Lijkt het je niet heerlijk om het gevoel te hebben dat jij als vrouw voor jezelf kunt zorgen en daar ook van kunt en mag genieten? Dan heb jij wellicht iets aan deze 20 tips die je helpen een sterke vrouw te worden.

Het juiste tijdstip? NU!

Ja? Dan ben je op een tijdstip in je leven aangekomen dat je er bewust voor kiest om het roer voorgoed om te gooien. Ik geef je deze tips die ik zelf heb gebruikt en nog steeds gebruik om de beste versie van mezelf neer te zetten. De versie waar ik van hou en waar ik tevreden mee ben, ongeacht wat anderen van mij vinden. Natuurlijk heb ik dit niet in één keer geleerd. Nee, daar zijn wel wat jaartjes overheen gegaan en ik ben wat keren op mijn gezicht gegaan! Toch heb ik deze tips uiteindelijk in mijn leven geïntegreerd en weet ik nu dat het voor mij werkt en ik denk dat ze voor jou ook zouden kunnen werken.

In elke vrouw schuilt een oerkracht

In iedere vrouw schuilt een vrouw met een oerkracht van ‘heb ik jou daar’ en dus ook in jou. Een vrouw met een visie die niet bang is om van zich te laten te horen. Een vrouw die weet wat zij wil, die ervoor gaat en die op zichzelf durft te vertrouwen. Welke rol je ook hebt in dit leven. Die van moeder, echtgenote, vriendin, zus, partner of collega. Ook jij hebt die vrouwelijke kracht in jou. Durf de vrouw te zijn die je van binnen bent en wees niet langer bang van je eigen oerkracht. Stap uit de wereld van conditionering, vastgeroeste ideeën en overtuigingen en wees die sterke onafhankelijke dijk van een vrouw. Die vrouw die er altijd al was, maar die in haar eigen schaduw bleef staan.

Voor jou deze 20 tips die je helpen een sterke vrouw te worden

 1. Je hoeft niet alles aan jezelf mooi te vinden, maar leer wel van jezelf te houden hoe dan ook. Dit is jouw lijf, jouw leven en doe het eer aan. Je hebt maar één lichaam. Laat je nooit vertellen hoe je eruit zou moeten zien. Een sterke vrouw kan dit zelf bepalen. Al loop je in een jutten zak, heb je behaarde benen en wil je op je zeventigste nog op high heels lopen, leef je uit!
 2. Ridders op het witte paard bestaan niet en dat is maar goed ook. Ga er dus niet op zitten wachten en verlang ook niet van je partner (of dit nu een man of een vrouw is) dat deze de rol van ridder op zich neemt. Je bent prima in staat om je eigen boontjes te doppen en je dromen waar te maken.
 3. Durf de leiding te nemen over je eigen leven en neem beslissingen de leiden naar een toekomst die bij jou past. Wacht niet tot iemand anders jouw geluk op een gouden presenteerblaadje komt brengen. Blijf je wachten op de geest uit de fles, dan weeg je uiteindelijk nog minder dan een ons!
 4. Wil je graag attent worden behandeld? Begin bij jezelf en wacht ook hier niet op die prins. Behoefte aan een bloemetje? Zoek de mooiste bos en geef die aan jezelf! Zou je graag een leuk cadeautje ontvangen? Koop er een en laat het leuk inpakken zodat jij het thuis weer kunt uitpakken. Zin in een heerlijke lunch, maar met wie kun je gaan? Trek de stoute schoenen aan en durf alleen te genieten van iets lekkers. Wie weet kom je nog een leuk iemand tegen. You never know!
 5. Relaties zijn leuk en kunnen een mooie en waardevolle aanvulling zijn. Toch is het enorm belangrijk dat je je eigen leven kunt opbouwen en niet in relaties stapt omdat je de ander nodig hebt. Wees je bewust wanneer je een relatie aangaat, vanuit welke reden je dit doet. Don’t be desperately seeking Susan en maak van partners geen popidool. Weet dat relaties geen must zijn, maar een aanvulling.
 6. Blijf je ontwikkelen door middel van cursussen of studies. Zelfs zonder geld kun je tegenwoordig van alles leren. Internet is de grootste schatkist ever, dus beperk je niet alleen tot Facebook!
 7. Werkeloos en kom je het huis niet uit? Ga vrijwilligers werk doen, blijf niet op de bank zitten maar  onderneem actie. Er gaat altijd wel ergens een deur open.
 8. Weet je niet waar je moet beginnen en ben je het spoor bijster? Ga een coachtraject aan. Het maakt niet uit waar en bij wie, maar breng je leven in kaart. Zorg voor handvaten, leer deze in te zetten en pluk er vervolgens de vruchten van.
 9. Je  hoeft niet verwend te worden door je prins op het witte paard. Je bent immers geen prinsesje, maar een dijk van een vrouw. Ga dus niet op zoek naar de perfecte relatie, maar bouw eerst een relatie op met jezelf. Liever een gelijkwaardige partner die je respecteert om wie je bent, dan een een losse flodder die je uiteindelijk weer aan de kant zet.
 10. Moederschap is geen gevangenschap. Vaders kunnen heel goed opvoeden en vinden het vaak ook heel prettig om eens wat meer op hun eigen manier met hun kroost te sparren. Durf los te laten en heb vertrouwen in je partner, ook al doet deze het op zijn eigen manier.
 11. Kinderen hebben hun moeder nodig yep, maar kinderen kunnen ook heel veel zelf. Delegeer en wees in plaats van moeder eens wat meer de manager. Verdeel alle taken zodat ook jij tijd kunt overhouden voor je broodnodige ontspanning. Stel jezelf zo nu en dan eens de vraag: Hebben mijn kinderen mij nodig of heb ik mijn kinderen nodig?
 12. Los je eigen problemen op en doe wat nodig is om weer in een rustig vaarwater te komen. Blijf niet bij de pakken neer zitten. Je bent pas een slachtoffer wanneer je geen gebruik maakt van de mogelijkheid om keuzes te maken. Een sterke vrouw gaat de confrontatie met zichzelf aan en werkt aan de mogelijkheden die leiden naar een tevreden leven.
 13. Open een eigen spaarrekening en stort er elke maand een bedrag op ook al is het maar vijf euro. Maak er een goede gewoonte van om een maandelijks budget te maken en probeer je hier aan te houden.
 14. Durf uit de kudde schapen te stappen en wees zo nu en dan eens een ram. Volg je eigen weg, ik kan je vertellen dat dit heel verfrissend kan zijn.
 15. Kies je ervoor om geen kinderen te nemen, wees je dan bewust dat jij je hier nooit voor hoeft te verantwoorden. Je hebt niets om uit te leggen en het is ook niet zo dat huisje, boompje beestje het uitgangspunt zou moeten zijn. Er is namelijk ook nog zoiets als huisje, boompje, hond, kat of parkiet!
 16. Vergeef het jezelf als je eens een minder slimme actie hebt uitgehaald. Lach om je leerlessen en blijf niet hangen in drama en zelfmedelijden.
 17. Besteed tijd en goede zorg aan jezelf. Niets mis met heerlijk uitslapen, tutten, je nagels doen, lekker lezen, naar de kapper, tandarts of pedicure gaan. Beweeg niet uit het gevoel ‘ik moet’, maar uit het uitgangspunt dat jij het beste verdient! Wees lief voor je lijf en leden en geef ze de beste zorg die je kunt.
 18. Ken je waarde en laat niet met je sollen. Leg de lat niet te hoog voor jezelf, maar ook niet voor anderen. Verwachtingen leiden altijd naar teleurstellingen, dus blijf realistisch.
 19. Leer efficiënt om te gaan met de tijd en maak van je week een productieve week door zoveel mogelijk te plannen. Gebruik je agenda, kalender of je telefoon en kom de afspraken met jezelf ook na. Kun je jezelf vertrouwen dan is dit de eerste stap voor anderen om ook hun vertrouwen in jou te leggen.
 20. Neem als dijk van een vrouw verantwoordelijkheid voor je gevoelens en stel daar een ander niet verantwoordelijk voor. Weet dat je 100% in staat bent om mooie dingen te realiseren en wacht hiervoor niet op de goedkeuring van anderen. Je hart vertelt je de waarheid en laat je verstand je hierin vergezellen.

Zo dijk van een vrouw, remember to get your life on track and don’t you ever give up!

Warme groet,

Grace Louise

Photo by Matheus Ferrero on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *