Een rijk leven, maar dan anders

Een rijk leven leiden kan dat? Ik weet zeker van wel en geld is niet altijd de belangrijkste factor. Ik ga je vertellen over een rijk leven, maar dan anders. Heb je tijd? Lees dan gezellig verder zodat ik jou kan uitleggen hoe jij ook een rijk leven kunt leiden. Heb je al een rijk leven en is alles naar wens, dan hoor je bij de mensen die het concept ‘rijk’ breder hebben ingezet en besef jij wat echte ‘rijkdom’ eigenlijk betekent.

Met een grote glimlach

Van de week had ik een dag waarvan je zou wensen dat elke dag zo zou zijn. Je hebt van die dagen die er gewoon uitspringen en zo’n dag was het. Ik had de oude krakkemikkige omafiets van mijn dochter gepakt om naar de sportschool te fietsen. Het zonnetje scheen lekker en het fietsen voelde zo bevrijdend. Ik bemerkte dat ik mijn mond in een grote glimlach had en dit gevoel maakte mij nog blijer. Normaal gesproken zit ik namelijk in de auto en gaat de omgeving mij in een flits voorbij. Het enige wat ik zie is het verkeer en dat is waarschijnlijk ook wel verstandig.

Als een puber

De weg naar de sportschool loopt gedeeltelijk steil omhoog en dat wist ik niet. Ik bedacht me omhoog fietsende dat dit wel een lekkere opwarming was voor mijn beenspieren. Hiermee bespaarde ik mezelf een saai rijtje op de hometrainers die op de sportschool staan. Maar goed, de weg omhoog ging ook weer omlaag en voordat ik het wist riep ik luidkeels:”Joehoe!” Ik roetsjte met een aardige snelheid naar beneden en genoot zoals ik dat vele jaren geleden als puber deed. Geweldig om de wind in je haren te voelen en mensen met een bedenkelijk gezicht naar je te zien kijken. Het grappige was, dat het mij werkelijk geen lor kon schelen en deze gedachte zorgde dat ik in een schaterlach uitbarstte!

Diep respect en dankbaarheid

Aangekomen bij de sportschool dook ik nog even snel de supermarkt in die ernaast zit. Ik wilde namelijk na mij training graag een salade maken. Hoewel ik geen konijn ben, kan een bordje groenvoer mij erg blij maken. Boodschappen doen, kopen en eten wat je lekker vindt. Dingen die ik nog steeds bijzonder blijf vinden. Mijn moeder moest vroeger elk dubbeltje drie keer omdraaien want zes monden voeden met een klein salaris viel niet mee. Ze maakte zich elke maand weer opnieuw zorgen of ze wel kon uitkomen met haar budget. En hier stond ik dan en zonder enige moeite rekende ik met mijn pinpas mijn boodschappen af. Ik voelde een diep respect en dankbaarheid voor mijn moeder. Ondanks haar uitdagingen heeft zij het toch maar voor elkaar gekregen in die tijd.

rijk worden
Mijn bordje groenvoer

Blij met jezelf

Op de sportschool aangekomen begon ik lekker aan mijn training. In de spiegel zag ik mijn spiegelbeeld naar mij kijken en was ik oprecht blij haar te zien. Vroeger was dit anders, want ooit was zij een verlegen meisje dat overal bang voor was. Een meisje dat meer ziek dan gezond was en het leven niet durfde te omarmen. Een meisje dat al sinds haar zestiende jaar voor zichzelf zorgde en er soms geen gat meer in zag. Nu keek ik in de spiegel en zag een vrouw die zichtbaar en bewust had gekozen voor het leven. Een vrouw met lef, pit, humor, passie en liefde. Een vrouw die haar angsten en onzekerheden grotendeels achter zich heeft gelaten en haar dromen is gaan realiseren. Een blije vrouw die elke minuut van de dag plukt en er alles uithaalt. Yep, blij met mezelf en mijn spiegelbeeld, gewoon omdat het kan.

Dankbaar voor je lijf

Op de terugweg naar huis roetsjte ik weer van boven naar beneden en wederom moest ik om mezelf lachen. Muts, dacht ik nog, je moet gewoon vaker gaan fietsen! Eenmaal in normaal fietstempo beland, zag ik twee dames wandelen waarvan de een de ander in de rug ondersteunde. De dame die werd ondersteund had een loopwagentje en was niet ouder dan veertig jaar. Geduldig en behoedzaam werd zij stapje voor stapje vooruit geholpen. Er was geen spoor van ongeduld op het gezicht van de andere dame te zien. Jeetje dacht ik, je benen kunnen gebruiken, kunnen fietsen, lopen en rennen, wat een zegening. We staan te weinig stil bij de dingen die ons lijf voor ons doet. Hoe vaak zijn we ondankbaar voor ons lijf en klagen we over kleine, onbenullige futiliteiten. Geven we het niet het respect en de zorg die het verdient. Ik keek nog even om en bedankte het universum voor mijn benen. Ze hebben mij per slot van rekening gebracht waar ik nu ben. Amen.

Zuinig zijn op de natuur

In de straat aangekomen werd mijn aandacht getrokken door de prachtige bomen die aan de voor- en achterkant van ons appartement staan. Als ik mijn slaapkamerraam open kan ik de bladeren bijna aanraken. Het een genot om naar te kijken, zeker voor een boomliefhebster als ik. Een tik die ik al mijn hele leven heb, want ik houd van grote, mooie, sterke bomen. De natuur is zo wonderlijk en ook hier bedenk ik mij dat ik een bofkont ben. Zuinig zijn op de natuur is dan ook waar ik een voorstander van ben, want zonder natuur geen leven en leven willen we allemaal, toch? Een kleine moeite om je afval te scheiden en te recyclen. Je bewust te zijn van jouw aandeel in het behouden van de natuur om ons heen, want er komen nog vele generaties na ons.

rijk worden
Uit mijn slaapkamerraam kan ik de blaadjes bijna aanraken.

Onvoorwaardelijke liefde

Thuis aangekomen stond Tommy ons hondje al kwispelend op mij te wachten. Vijftien jaar inmiddels, deze kleine viervoeter. We hebben al zoveel plezier en liefde van hem ontvangen. Hij is mega trouw en heeft nooit een slechte bui. Mensen kunnen nog wat leren van hun huisdieren. Ze nemen je zoals je bent en willen je alleen maar liefde geven. Ze doen dit onvoorwaardelijk, hebben geen eisen, stellen geen onnodige vragen en zijn met weinig tevreden. Het maakt ze geen zier uit hoe je er uitziet. Heerlijk, dus ik kan altijd een ‘bad hair day’ hebben zonder dat Tommy er ook maar een seconde van wakker ligt. Ik hou van dit kleine hondje en hij heeft mij al zo vaak door tijden heen geholpen waar ik een luisterend oor nodig had. Ik kan je vertellen dat hij mij nooit in de reden viel, whaha!

Mijn ‘banksaldo’

Oké, ik hoor jullie denken, je zou toch vertellen hoe je een rijk leven kunt hebben Grace? Och heden, over een rijk leven dus, ja dat is waar ook, ik dwaal gigantisch af. Ik ga het kort houden en hoop dat je wat aan deze tips hebt. Mijn leven gaat eigenlijk verder dan rijk, echt waar. Ik heb zoveel rijkdommen dat ik mezelf misschien wel miljonair mag noemen. Je bent nieuwsgierig, geef het maar toe. Geeft niet, ik ga je nu mijn saldo vertellen…

Op mijn ‘bankrekening’ staan drie lieve kinderen en een schoondochter die blij zijn met hun levensinvulling, een zorgzame man die dol is op zijn vrouw en een schattig appartement. Een tweepersoons bed om in te slapen, een warme douche, elke avond een lekker maaltje en een autootje voor de deur. Een goed werkend lijf en een positieve levensinstelling. Ik kan zelfs met plezier mijn rekeningen betalen en dat is toch wel een hele geruststelling! Je ziet, mijn bankrekening staat heel dik in de plus, bereikt door te investeren.

Investeren

Rijk worden doe je namelijk door te investeren. Investeer in dankbaarheid op een positieve en oprechte manier. Besef wat je wel hebt, zodat deze energie kan vermeerderen wat jij wenst. Deel met anderen ook al heb je zelf maar weinig. Je zult zien dat je door te delen andere ‘rijkdommen’ naar je toe trekt. Zie je dat een ander hulp nodig heeft, geef het dan en doe het met geduld. Er zullen tijden komen dat jij hulp nodig hebt en je deze uit de meest onverwachtste hoeken krijgt. Een ander helpen geeft trouwens een mega fijn gevoel. Dan de liefde, ja een onmisbaar ingrediënt waarmee alles een bijna magische energie krijgt. Oprechte liefde zonder verwachtingen. Universele liefde voor alles wat leeft. Als laatste een beetje humor, want humor kan zelfs in de meest lastige situaties een lichtje in het donker zijn.

Wat is jouw saldo?

Vele mensen zijn met deze simpele tips al heel rijk geworden. Misschien ben jij zonder dat je het wist super rijk, maar was jij je er niet (meer) van bewust. Ga er dus gerust even voor zitten en bekijk nog eens even je bankrekening. Schrijf alles op wat jij in je leven hebt, tel alles bij elkaar op, kijk naar je saldo en geniet ervan!

Nou, lieve lezers, ik wens jullie een mooie week.

Warme groet,

Grace Louise

life coach grace louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *