Denken vanuit gebrek is gebrek creëren

Als er één ding is wat ik heb geleerd, dan is het wel dit: Denken vanuit gebrek is gebrek creëren. Maar net als jullie ben ik natuurlijk ook maar mens en de ervaringen in je leven, vooral die in het verleden kunnen het je zo moeilijk maken. Mijn verleden heeft het mij ook behoorlijk lastig gemaakt. Je zult maar steeds te horen krijgen dat er van jou niets terecht komt. Dat je te gevoelig en te zachtaardig bent en je alleen maar een mooi koppie hebt, handjes met gelakte nageltjes en hoge hakken. Dan is denken vanuit gebrek iets wat je dan zonder dat je het eigenijk in de gaten hebt gaat doen.

De liefde, het universum, mijn ziel.

Op zestienjarige leeftijd werd ik helaas door omstandigheden gedwongen om voor mezelf te gaan zorgen. Ik kan je vertellen dat ik mij in die tijd enorm eenzaam heb gevoeld. Geen ouders, geen broers en zusters, geen familie of vrienden die er voor mij waren, maar echt in mijn uppie. Ik was er bijna in gaan geloven dat er inderdaad niets van mij terecht zou komen. Toch is er altijd diep in mij een kracht geweest die zich een weg baande naar de oppervlakte. Ik noem het altijd de liefde, het universum, mijn ziel. Die kracht zit in iedereen en dus ook in jou. Voor mijn part noem je het Kees of Marietje. Als je je maar realiseert dat die kracht er werkelijk is en dolgraag voor jou aan het werk gaat.

Oude ingesleten patronen

Maar goed, je gedachten veranderen van gebrek naar overvloed en je geprogrammeerde brein iets nieuws voeren is lastig. Dit omdat we vaak functioneren in oude ingesleten patronen. Hoewel vele hulpverleners en goeroes pleiten om vooral maar positief te denken, is je gedachten opnieuw programmeren een hele uitdaging. Het is absoluut niet iets wat je van de ene op de andere dag onder de knie hebt. Iedereen wil graag positief denken, dus daar zit het hem niet in. Het is een bewuste keuze die je elke dag moet oefenen en praktiseren. Je wilskracht, je motivatie en je volste vertrouwen worden hierbij enorm op de proef gesteld.

Ruimte voor jouw innerlijke stem

Om nu stapje voor stapje jouw innerlijke stem naar boven te brengen is het nodig dat jij er de ruimte voor geeft. Dat we gaan erkennen en bevestigen dat alles wat jij wenst in dit leven eigenlijk al in jou aanwezig is. Iedere wens en elk idee wat ontspruit in je hoofd heeft een oplossing. Anders had het idee of de wens er in eerste instantie niet geweest.

Erken wat er is

Wanneer je erkent wat je al hebt, wat er al is, dan vraag jij het universum niet langer meer om bevestiging van je gebrek, maar van alles wat je hebt. Zo wordt het elke dag een beetje meer. Zo trek je de energie van positieve manifestatie naar je toe. Ook dit gaat stapje voor stapje en vertrouw erop dat alles wat er specifiek voor jou moet gebeuren, wat bij jou past, uiteindelijk op je pad gaat komen op het juiste tijdstip.

Je wist het in je hart allang

Het kan dus zijn dat je in bepaalde situaties komt die je liever niet wilt ervaren. Wat te denken van mensen die je het vuur aan de schenen leggen of gebeurtenissen die zich maar steeds lijken te herhalen? Je zult wellicht afstand van bepaalde mensen of dingen in je leven moeten nemen. Een andere baan, nieuwe vrienden, het beëindigen van een relatie of bijvoorbeeld verhuizen. Rake stappen, maar vaak weet je in je hart allang dat je dit had moeten doen. Het zijn lessen in jouw leven die je voorbereiden op wat je graag zou willen ontvangen. Maar stel dat je nog niet zonder zijwieltjes kunt fietsen, dan zul je dit eerst onder de knie moeten krijgen, wil je later op die prachtige nieuwe fiets kunnen rijden. Alles wat er in je leven is gebeurd wat gebaseerd was op angst of oneerlijkheid moet eerst opnieuw worden ‘gewassen, gedroogd en gestreken’. De ‘vlekken’ moeten eruit.

Bewustwording

Soms is dit een pijnlijke weg. Een weg van bewustwording en groei die je laat zien waar jij jezelf bent verloren. Waar je niet hebt gekozen voor de oprechte liefde, maar voor je angsten en onzekerheden. Angsten en onzekerheden die zich in jou zijn gaan nestelen omdat je de waarheid van anderen tot jouw waarheid hebt gemaakt. Waar je op een niet oprechte manier gebruik hebt gemaakt van anderen om je ego te voeden. Een pad waarbij je leert je eigen stukje verantwoording op te pakken. Een weg die je leert te vergeven. Niet alleen anderen, maar in eerste instantie jezelf. Het belangrijk dat je erkent dat ook jij een deel bent van het verhaal. Het is nooit alleen die ander is, maar het verhaal gaat altijd over ‘wij’. Niet alleen die ander leert ons wat, maar jij hebt ook die ander iets te leren. Een goede ‘meester’ is er immers een die ook een leerling weet te zijn en een goede leerling kan ook een uitstekende ‘meester’ zijn.

Ondanks de nare omstandigheden

Nu weet ik dat er mensen zijn die op dit moment in hun leven in hele nare omstandigheden verkeren. Ik ben er mij volledig van bewust en ook ik heb die momenten aan den lijve ondervonden. Deze omstandigheden kunnen enorm zwaar zijn, maar juist door voor jezelf te ervaren wat er wel is, creëer je een vertrekpunt met meer energie. Je brein opnieuw programmeren is als het volgen van een nieuwe lifestyle. Stapje voor stapje en met geduld en begrip. Veranderingen die je wenst aan te gaan uit liefde voor jezelf, voor jouw leven en jouw waarheid en niet voor de goedkeuring van de buitenwereld.

Liefde, vertrouwen, dankbaarheid en besef.

Ik geef jou vandaag een lijstje, mijn lijstje wat ik elke dag hardop lees.  Van deze  lijstjes heb ik er meerdere liggen op verschillende plekken. Ik dreun ze niet alleen maar op, nee ik lees ze met liefde, vertrouwen, dankbaarheid en besef. Het is een gewoonte die ik al jaren hanteer en die mij al heel veel heeft opgeleverd. Een begin om positief te manifesteren, gewoon omdat ik het jou zo gun en omdat het werkt. Maak vooral je eigen lijstjes en pas het elke keer weer aan als je iets nieuws kun toevoegen. Hoe lang je lijstje is dat maakt niet uit, als het maar een oprecht lijstje is wat je met blijheid kunt omarmen. Weet dat jij niet je gedachten bent en dat je je gedachten juist om deze reden kunt trainen. Een pittige workout, maar goed, dan heb je uiteindelijk ook wel resultaat!

Ik weet dat ik een liefdevol mens ben

Ik weet dat ik genoeg creativiteit heb

Ik weet dat ik goed ben zoals ik ben

Ik weet dat ik een goede moeder ben

Ik weet dat ik een goede coach ben

Ik weet dat ik een goede echtgenote ben

Ik ben dankbaar voor mijn huis

Ik ben dankbaar voor mijn baan

Ik ben dankbaar voor mijn gezin

Ik ben dankbaar voor mijn eten

Ik ben dankbaar voor mijn gezondheid ( ook al kan het zijn dat deze op het moment dat je dit zegt niet 100% is!)

Ik hou van de mensen

Ik hou van de wereld

Ik hou van de natuur

Ik hou van de liefde

En ik hou van mezelf!

Met warme groet,

Grace Louise

life coach Grace Louise

Blogfoto:Photo by Ian Schneider on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *