Echte liefde, bestaat het echt?

Echte liefde bestaat en vandaag zou ik het leuk vinden, om met jou over deze liefde te praten. Gewoon omdat ik denk dat jij echte liefde mag ervaren en je deze volledig mag toe-eigenen. Jij bent namelijk een prachtig exemplaar van het menselijk ras. Waarom wij hier op deze aarde rondlopen, is dat wij liefde leren voelen, leren herkennen, volledig accepteren, omarmen en delen. Liefde, is het magische middel, dat als een prachtige gouden draad door het leven loopt. Van de liefde zou je allerminst bang moeten zijn. Toch is het overgrote deel van de mensheid bang voor de liefde.

Mensen willen zich geliefd voelen.

Deze woorden klinken misschien spiritueel. Dat kan, maar dit is wie ik ook ben. Althans een deel van mij. Een spiritueel mens dat deze woorden met liefde aan jou schrijft. Gek genoeg willen mensen uiteindelijk maar één ding in het leven: zich geliefd voelen. Om deze reden, wil ik jou uitnodigen om verder te lezen. Ook al is dit verhaal misschien wat langer dan normaal. Gun het jezelf juist in deze tijd, om iets van waarde aan je leven toe te voegen. Gun jezelf wat liefde. Echte liefde die ik jou wil geven in de vorm van een eerlijk verhaal. Ik weet zeker, dat jij aan het einde van dit verhaal, ook de stroom van liefde nog meer wilt laten vloeien in jouw leven. Wat ik ga doen, is mijn verhaal in delen aan jou vertellen zodat je het lekker kan laten bezinken en erover na kunt denken. Neem dus gerust de tijd.

De juiste woorden

Op het moment dat ik dit voor jou schrijf gaan er veel gedachten door mijn hoofd. Waar zal ik beginnen? Zullen mijn woorden de juiste woorden zijn? Wanneer ik een stuk schrijf wat ik best wel een beetje eng vind om te schrijven, dan vraag ik altijd om begeleiding van zoals ik het noem: het universum. Ik ben namelijk een mens dat niet in te delen valt in alle geloofsetiketten, overtuigingen en andere spirituele keuzes die er zijn. Van al deze vormen heb ik jaren geleden afstand genomen.

Geen zelfklevende etiketten

Deze vormen bonden mij vast, namen mij mijn vrijheid af en maakten van mij een goedgelovig, niet zelfdenkend mens. Een mens dat bang was voor alles wat zij diep van binnen voelde en ‘gehandboeid’ door het leven ging. Haar liefde niet kon ervaren, noch kon delen en allerminst tot haar volledige ontwikkeling kwam. Voor mij dus geen zelfklevende etiketten meer. Waar ik wel in geloof, is in de liefde en er is niemand die mij op andere gedachten kan brengen. Dat hebben velen wel geprobeerd, maar gelukkig geloof ik met 100% zekerheid in deze waanzinnig energie die men de liefde noemt.

Ons luid schreeuwend ego

Liefde is een energie die je tot ontwikkeling kunt laten komen. Een energie die er weliswaar altijd al was en er nog steeds is, maar die de gelegenheid moet krijgen om te groeien en zich te manifesteren. Liefde is altijd al een deel van ons geweest. Alleen hebben we op onze reis die men het leven noemt, deze liefde ingeruild voor ons soms luid schreeuwende ego. Hoe ik dit weet? Tja, mijn ego tetterde ook wel eens in mijn oren. Het duurde tot mijn 24ste jaar, dat ik erachter kwam, waarom mijn luid schreeuwende ego zijn mond maar niet hield. Het had alles te maken met eerlijkheid en een onvervulde onderliggende behoefte. 

Het kloppen aan de deur van eerlijkheid

Vanaf mijn 24ste jaar klopte namelijk de eerlijkheid aan mijn deur. Mijn ego had hiermee best wel enige moeite. Maar goed, eenmaal geproefd van de vruchten van deze eerlijkheid, wist ik niet meer van ophouden. Meer en meer wilde ik deze eerlijkheid laten groeien. Wat ik namelijk merkte, was dat dit mij steeds dichter bij de echte liefde bracht. Deze liefde voelde zo goed, dat ik deze welig wilde laten groeien. Dit zorgde ervoor, dat ik mijn ego tot kalmte kon manen. Wat ik mezelf leerde, was te luisteren naar de woorden die te vinden waren tussen het luide getetter van mijn ego en mijn kern. Waar ik naar zocht, was wat mijn ego nodig had. Kennelijk had het een onvervulde behoefte. Anders had het waarschijnlijk niet zo van zich laten horen. De enige persoon die mijn ego kon voorzien van dat waar het behoefte aan had, was ik. Eerlijk zijn, maakte dat mijn ego tot rust kwam, minder hard ging schreeuwen en uiteindelijk steeds zachter ging praten.

Goed luisteren

Mijn luid schreeuwende ego wilde liefde. Echter zocht het dit op de verkeerde plekken, in de verkeerde situaties en bij de verkeerde mensen. Achteraf gezien, weet ik dat het niet de verkeerde plekken, situaties en mensen waren, maar dat dit alles waardevolle lessen zijn geweest die mij iets wilde leren. Maar goed, hier kwam ik pas veel later achter. Nu weet ik dat alles uiteindelijk heeft bijgedragen en nog steeds bijdraagt, aan het groeiproces van de liefde. Mijn ego is nu heel wat rustiger. Eigenlijk is het alleen nog maar aan het woord, wanneer ik niet eerlijk ben tegenover mezelf. Nu op 59 jarige leeftijd ben ik gelukkig nog net op het randje van een gehoorapparaatje gered. Dit omdat ik goed heb leren luisteren naar het schreeuwen van mijn lieve ego. Yep.

Zo, even genoeg woorden gesproken. Wat ik hoop, is dat ik jouw nieuwsgierigheid heb weten te wekken en je morgen hier weer ontmoet. Dat ik jou verder mag vertellen over de echte liefde. Wat ik hoop, is dat jij het jezelf gunt, om net als ik, voor niets minder te gaan dan de echte liefde. Laat je horen mooi mens aan de andere kant. Laat me weten dat je er bent om te ontvangen wat ik jou mag vertellen.

Warme groet,

Grace Louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *