Jezelf begrijpen en zo de liefde vinden. Liefde wordt namelijk geboren vanuit het begrijpen en accepteren van jezelf. De woorden die ik hier heb geschreven, kan ik alleen maar aan jou meegeven omdat ik deze zelf heb ervaren. Jezelf leren begrijpen is de sleutel tot alle liefde en het pad wat jou naar het leven van jouw wens leidt. Een leven dat jou beschrijft als ziel, met alle daaraan gekoppelde ervaringen. Ik moest dan ook beginnen met het leren begrijpen van wie ik was en hoe ik gestalte wilde geven aan de ziel die ik ben en wilde ervaren.

Wat heb je geleerd over de liefde?

In mijn jongere jaren was mijn invulling van de liefde er een zoals de meeste deze invullen. Een definitie van de liefde, aangeleerd door de mensen om mij heen met hun visie en hun ervaringen. Het grappige was dat ik op jonge leeftijd al besefte dat deze vorm eigenlijk totaal niet werkte. Vele mensen zag ik uit elkaar gaan en ook ondergetekende verliet relaties.

Op een bepaald moment in mijn leven kwam ik erachter dat deze vorm van liefde, altijd een vorm was die vertrok vanuit het gevoel dat er iets ontbrak. Iets wat ik moest gaan zoeken en aanvullen. Daar  kwam dan altijd een relatie aan te pas die ik probeerde te vormen naar mijn denkbeeld van wat ik meegekregen en geleerd had over de liefde.

Echter leerde ik dat de liefde nooit om een verandering van de ziel van een mens vraagt. In het leven koppelen we de handelingen van een persoon aan de liefde. Wij mensen streven naar de liefde die zich uit, door middel van wensen zoals zoete woorden, uiterlijk en gedrag. Dit is onze vertaling van de liefde en zo vergankelijk als wat. Liefde gaat natuurlijk veel verder dan deze vertaling. Waar ik achter kwam, is dat jezelf begrijpen uiteindelijk alle inzichten geeft die leiden naar de liefde.

Liefde is een ontdekkingsreis

Jezelf begrijpen en de liefde ervaren is een ontdekkingsreis. Een reis die met medewerking van ontmoetingen en relaties in ons leven, de weg opent die leidt naar onze ware kern. Oprechte liefde is namelijk altijd vrijheid en kan alleen ontspruiten uit een mens die vrij is en onvoorwaardelijk van zichzelf houdt. Een mens dat zichzelf begrijpt en accepteert. Jezelf begrijpen is de sleutel naar de liefde.

Wanneer er zich in een relatie problemen voordoen, is het dan ook vaak de vrijheid die in gedrang is gekomen. We hebben de ander onbewust of bewust verantwoordelijk gesteld voor ons geluk. We willen de ander veranderen naar een beeld dat wij over de liefde hebben gevormd. Een visueel plaatje, waarvan wij denken dat deze voldoet aan de betekenis van het woord liefde. We willen dat de ander ons begrijpt en al onze wensen vervult.

Maar wie vanuit de bron, vanuit zichzelf niet gelukkig is en zichzelf niet begrijpt, zal nooit tevreden zijn, noch de liefde in zichzelf hervinden. Stel jezelf daarom de vraag of jij alles wat je verlangt en wenst te ontvangen van de ander, ook in eerste instantie aan jezelf geeft. Voel jij je vrij om aan je diepste verlangens gehoor te geven of houd jij jezelf gevangen? Begrijp jij jouw eigen verlangens en wensen of loop je hier voor weg? Jezelf begrijpen is zo belangrijk om het leven te leven wat echt bij jou past.

Jij bent de bron

Liefde begint bij de bron en die bron ben jij. Jij bent verbonden met de overal aanwezige energie van jouw creatieproces. Jij bent liefde en alles wat je nodig hebt en verlangt is aanwezig. Begin altijd met je eigen wensen te onderzoeken.Waar verlang je naar en hoe kun jij jouw wensen realiseren, zonder hierbij de verantwoordelijkheid compleet bij een ander neer te leggen? Wat leert de ander jou over jezelf in de relatie waarin jij jezelf nu misschien bevindt of bevonden hebt? Je kunt niet van een ander verlangen dat deze jou en jouw vorm van liefde begrijpt, wanneer jij jezelf niet eens kunt begrijpen.

Wees eerlijk en oprecht naar jezelf en verloochen geen enkel deel van jouw indentiteit. Stel je frequentie af op de energie van ontvangen en dat wat je wenst te ervaren zul je als levensles naar je toetrekken. Uiteindelijk zal er een moment in je leven komen dat je zoektocht ten einde is gekomen. Dit omdat je hebt geleerd om van jezelf te houden, jezelf te accepteren en begrip te hebben voor wie jij in dit leven wens te zijn. Een moment waarop jij oprecht blij bent met wie jij bent en jezelf liefhebt op elk niveau van jouw bestaan.

Wees dankbaar voor al je relaties

Dit is het moment dat je de meest zuivere vorm van liefde naar je toe zult trekken. Het mooie is, dat wanneer jij jouw idee van voorwaardelijke liefde los durft te laten, alles in vrijheid naar je toe kan stromen, zonder dat je er enige moeite voor hoeft te doen.

Wees dankbaar voor elke relatie die je in het leven bent aangegaan, want ze laten jou en de ander ervaren, waar jullie de liefde voor jezelf of de ander over het hoofd hebt gezien. Relaties die je eraan herinneren aan wat jij over jezelf niet hebt begrepen of waar je geen begrip hebt getoond voor jezelf of de ander. Op welke gebieden jij jezelf voorbij bent gelopen en jezelf niet hebt geaccepteerd. Jij bent liefde, dit was je al en je zult dit altijd zijn en blijven. Je bent het alleen een beetje vergeten.

Dag mooi mens, ik geef je een warme groet en wens je een bijzondere dag.

Grace Louise

Thanks for my blog photo by Philipp Berndt on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *