Jouw leven: is het een bonusaanbieding van de Albert Heijn? Een bijzondere vraag misschien, maar een tijdje terug had ik een pittig gesprek wat over mijn werk ging, over coaching. Iemand stelde mij de vraag of ik ook met aanbiedingen werkte. 

Mijn antwoord was ‘nee’, want mijn werk is geen bonusaanbieding en noch is mijn leven dit. Ik neem in de eerste plaats mezelf serieus en in mijn werk als coach dus ook mijn clienten. En trouwens, heb je ooit de de huisarts of tandarts met aanbiedingen zien gooien? Nee, ik ook niet, dus ja…

Wanneer je altijd voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten, hoeveel heb je dan voor jezelf of voor de mensen waar jij van zegt te houden over en wat zegt het over jou? Wat gun je jezelf of de ander en hoe serieus ben je dan over jouw leven? Hoe denk je over anderen en wil je dan ook echt aan jezelf werken?

Nu kun je nog stoppen…

By the way, je kunt nu nog stoppen met verder lezen, want ik ga je vast vertellen dat dit het meest confronterende blog is wat ik ooit heb geschreven. Niet alleen voor jou als lezer, maar ook voor mezelf. In dit verhaal laat ik jou helemaal zien wie ik ben als mens en als coach. Ben je ondanks dit gegeven toch nieuwsgierig naar de rest van mijn verhaal, dan nodig ik je uit om er lekker voor te gaan zitten. Neem er een vooral een kopje koffie of thee bij zou ik zeggen, want het is geen kort verhaal.

jouw leven

Is dit nu leven?

Er zijn zo veel mensen die hun leven in de aanbieding gooien. Mensen die absoluut niet gelukkig zijn en met klachten lopen. Doktoren doen allerlei onderzoeken, maar kunnen niets vinden. Aan een kant is dit prettig, maar toch wil men liever van die klachten af. Veel mensen die ontevreden zijn en meer uit het leven zouden willen halen, laten zich tegenhouden. Oude patronen, overtuigingen, waarheden die zijn overgenomen en nog meer van dit soort belemmerende factoren. Aangeleerde, geconditioneerde gedragingen die steeds opnieuw de leiding overnemen en het authentieke ‘ik’ overschaduwen.

Soms zijn deze mensen samen met iemand waarmee ze liever niet de rest van hun leven oud mee zouden willen worden. Men leeft absoluut niet de beste versie van zichzelf, maar men zit de ‘rit’ maar uit. Elke dag dat men naar het werk gaat, gaat men met weerstand in plaats van enthousiasme. In het gezin lopen dingen niet lekker en ook de lichamelijke en geestelijke gezondheid laat te wensen over. Men leeft niet echt, maar men is aan het overleven en voelt zich gesloopt. Hoe is dit voor jou?

De bonusaanbieding

Is jouw leven ook een aanbieding in de bonusweek van de Albert Heijn? Misschien ben jij op dit moment heel erg gelukkig. Als dit zo is, dan ben ik echt oprecht blij dat jij dit kunt zeggen en dan is nu voor jou het tijdstip aangebroken om te stoppen met het lezen van dit verhaal. Tenzij je het voor iemand anders aan het lezen bent.

Maar ben je niet gelukkig, dan heb je wellicht wel eens nagedacht over jouw leven, maar wilde je het allemaal nog even aankijken. Misschien roei jij met de riemen die je hebt, met één riem of misschien heb je helemaal geen riemen meer en draai je rondjes. Het kan zijn dat jij al jaren rondjes aan het varen bent en heb je nu inmiddels twee lamme armen.

Vraag jezelf eens het volgende af: 

Heb je inmiddels niet al honderden euro’s over de balk gegooid om gelukkig te worden? Ben je ondanks al het uitgeven van je goede centen niet alsnog tegen die keiharde rotmuur opgelopen? Jij hebt namelijk net als veel andere mensen, geheel onbewust, honderden euro’s over de balk gegooid. Jij hoopte dat al het uitgeven van jouw geld, jou van dat nare, klagende, ontevreden en ongelukkige lege gevoel zou afhelpen. Met al deze bedragen had jij al minstens drie keer mijn training ‘Rise like a Phoenix’ kunnen volgen.

jouw leven

Onderwater zwemmen

Heb je de vorige alinea’s gelezen en ga je nu verder, dan zit jij dus waarschijnlijk met dat knagende, ontevreden en lege gevoel. Jij bent als een ijsberg, waar men alleen maar het topje van ziet. Laten we samen vandaag eens onderwater gaan zwemmen en mag ik je laten zien waar je nu staat in je leven? 

Ik ben er namelijk ook geweest and it really, really sucks! Nooit wil ik meer naar die tijd terug. Gelukkig weet ik nu precies wat ik hiervoor wil doen, heb gedaan en ook permanent blijf doen. Het grappige is dat ik niet eens meer nadenk over wat ik moet doen, maar dat dit gewoon heel natuurlijk gaat. Ik ben namelijk gewoon lekker mezelf, alles gaat nu bijna moeiteloos. Dit scheelt mij vele honderden euro’s per jaar en een heleboel stress.

Alles uit je leven halen

Natuurlijk wil ik graag dat jij als mens alles uit je leven haalt. Natuurlijk sta ik te trappelen om met jou aan de slag te kunnen gaan. Het is immers mijn passie. Of je uiteindelijk met mij in zee gaat en besluit om ‘Rise like a Phoenix’ in te zetten, dat doet er eigenlijk niet toe. Dit artikel wel, want ik ga jou laten zien wat je nu precies aan het doen bent in je leven, en of dit is wat je wilt blijven doen. 

Of jij er echt gelukkiger van wordt en of dit ook een gebalanceerde staat van gelukkig zijn is. Een tevreden geluksgevoel, waardoor je morgenochtend niet weer meegesleurd gaat worden in de gekte en hectiek van het leven. Ik ga je laten zien waar ik ooit was en waar ik nu ben. En weet je, waar ik nu ben voelt mega goed en dit gun ik jou ook. 

Wat is mijn missie?

Maar goed, soms treed ik in herhaling en kan het zijn dat jij mij confronterend, lastig of misschien zelfs wel heel flauw vindt. Dat kan, wees blij dat je niet met mij samenwoont of mijn partner bent. Hij heeft elke dag met mij te maken, geintje. Lees ondanks dat je dit vindt toch gewoon gezellig door. Is je thee of koffie al op?

Oké, even over mijn missie voor vandaag. Mijn missie is jou een kijkje in je leven te geven. Ik wil jou vandaag een helder moment laten ervaren, waardoor jij jezelf in jouw leven verdere ellende kunt besparen. Een helder moment, wat het voor jou gemakkelijker maakt om in jezelf te investeren.

Daarnaast stopt (wanneer je deze investering maakt) ook het over de balk gooien van honderden euro’s. Kun je deze laatste gebruiken voor dat wat echt waarde heeft in jouw leven. Je kunt dan lekker sparen voor de inrichting van dat leuke appartement of het realiseren van jouw droomwens. Wat er gebeurt, is dat jouw leven geen bonusaanbieding meer zal zijn, maar een kwaliteitsproduct! 

Over ‘Rise like a Phoenix’ gesproken

Het is geen bla, bla, bla, maar het werkt echt. Ik zou dolgraag willen dat ook jij deze training gaat volgen. Net zoals jij anderen zou motiveren om het beste uit hun leven te halen, zou je dit ook voor je zelf mogen en zelfs moeten doen. Dit heet investeren en investeren levert altijd iets op. Wat het oplevert bepaal jij. Jij bent en blijft eigenaar van je leven en van de training die je eventueel zou willen volgen.

Je weet dat je dit graag wilt, omdat je nu waarschijnlijk al aan je water voelt dat dit wel eens het antwoord zou kunnen zijn op alle vragen die je hebt. Dus lees verder, ook al denk jij deels:

“Ik lees wel verder Grace, maar ik ga echt niet over tot het volgen van jouw training.” Dat kan, maar laten we verder gaan. Goed, veel mensen haken nu af en stoppen met lezen en dit is ook niet erg. Veranderingen vereisen namelijk gerichte actie. Iets waar veel mensen bang voor zijn. 

Waarom? 

Omdat men niet weet wat zich aan de andere kant van die actie zal gaan afspelen. Daarom haken er veel mensen af. Er blijft een dertig procent over die nu verder gaat. Ik hoop dat jij bij die dertig procent hoort. Of dit zo is zullen we straks zien. Zeventig procent gaat weer meehobbelen in de gekte van alle dag.

Zeventig procent van de mensen, planten tevens hun hakken stevig in het zand en zetten zich af tegen verandering. In je comfortzone blijven is wat je gewend bent. Het maakt je niet per se gelukkiger of ongelukkiger, maar het is gewoon herkenbaar. Het is een vorm van zekerheid. Valse zekerheid en ontkenning mijn beste, hier was ik destijds namelijk zelf ook al achtergekomen.

Oké, heb ik je nieuwsgierig kunnen maken? Fijn, want geloof mij dat ieder woord wat ik hier schrijf uit mijn hart komt. Ja, ik weet hoe jij je voelt en om deze reden zou ik graag met jou aan de slag willen. Dit omdat jouw leven geen bonusaanbieding is in de folder van de Albert Heijn! Ik zou liever gisteren dan vandaag met je zijn gestart, als ik heel eerlijk ben.

Jouw heldere moment, jouw eye-opener 

Vandaag ga ik je laten zien waarom. Of jij dan de beslissing maakt om te investeren in jezelf is aan jou. Vandaag wil ik jou een belangrijk helder moment in je denken en in jouw leven geven, zodat je uit je comfortzone komt. Lukt het jou om voorbij het lezen van mijn aanprijzingen te komen? Even je wantrouwen onder de stoel te gooien en mij te vertrouwen? Wil jij bij die dertig procent eindigen?

Durf je ervan uit te gaan, dat ik jou serieus neem en het niet in mijn hoofd haal om grapjes over jouw leven te maken? Verdikkeme, ik weet waar jij nu zit. Nogmaals, ik ben er geweest en zelfs zo ver dat ik bijna in mijn kistje met zes planken lag om vervolgens de bakoven in te gaan.

Geloof je me nu?

Laten we verder gaan in wederzijds vertrouwen. Goed, dan ga ik verder met de honderden euro’s die jij over de balk blijft gooien. Dit is wat jij jaarlijks doet, zonder dat je bewust weet dat je het doet. Ik weet het, omdat ik dit ook jaren heb gedaan.

Honderden euro’s over de balk gooien doe je bijvoorbeeld door dit uit te geven aan dieetprogramma’s, clubs en pillen. Zo hoop je dat je eindelijk je ideale gewicht bereikt en gelukkig wordt. Ben je dit inmiddels? Nee? Lees dan verder.

Honderden euro’s over de balk gooien, doe je ook door bakken aan eten en drinken te kopen. Eten en drinken wat je in de plaats zet van je echte verlangen. Eten en drinken als afleiding of instant pleasure. Zo probeer je die bodemloze put van interne ‘honger’ te stillen. Je voelt je er echter alleen maar rotter onder en je kweekt er weer een paar extra schuldgevoelens bij. Over die snert weegschaal maar niet te spreken. 

honderden euro's

Honderden euro’s

Honderden euro’s over de balk gooien, doe voor je eigen risico bij je zorgverzekering. Dit omdat je hoopte dat de geestelijke gezondheidszorg je verder zou helpen. Yep…

Honderden euro’s aan potten vol met pillen die jou van dat ellendige gevoel zouden afhelpen. Antidepressiva met namen die bijna even bekend zijn als de namen van wereldbekende celebraties. 

Potten vol vitaminen, drankjes, poedertje, super food, wondermineralen en ga zo nog maar even een uurtje door. Middeltjes die allemaal beloven dat jij je hierdoor echt geweldig gaat voelen! Je geeft er nog net geen licht door. En… Begin je je al geweldig te voelen?

Ik treed zeker in herhaling? I know, maar dit heb ik van tevoren aan je verteld, dus ga ik gewoon nog even verder. Ben je nog aan het lezen? Mm, je zit al voorbij de zestig procent. Ik ben je een beetje aan het plagen, maar ik doe dit met een reden…

Vier hoog achter

Honderden euro’s over de balk gooien doe je aan cadeautjes kopen voor je droompartner die jou vervolgens dumpte voor een ander. Honderden euro’s, omdat je weer in een relatie zat, waar je in eerste instantie al niet jezelf was. Zo trok je dus een partner naar je toe die ook zichzelf niet was. Nah, dit schoot lekker op en dus beëindigde je de relatie en zit je nu vier hoog achter. Niets mis mee, maar het had ook anders gekund. 

Honderden euro’s aan vakanties die jou weliswaar hielpen om even de realiteit te ontwijken, maar vervolgens moest je toch weer een keer naar huis. Naar Nederland waar de situatie hetzelfde was zoals je deze ook had achtergelaten.

Vakanties lossen namelijk niet al je problemen op. Je werk is er nog, ( die baan waar je eigenlijk van baalt ) je familie die je ronduit soms zou willen inruilen, je vrienden die eigenlijk geen ‘echte vrienden’ zijn, je partner die emotioneel onbereikbaar is en ga zo nog maar even door. Alles is er nog. Wat een…. zooi! Jij mag hier jouw eigen gekozen woord planten en geneer je vooral niet voor mij!

Weer een hebbedingetje

Honderden euro’s over de balk gooien doe je door dit te besteden aan schoenen, tassen, kleding, hebbedingetje, weer een nieuw interieur of een andere auto. Zo probeer jij jezelf gelukkig te voelen. Je verdooft jezelf om sommige dingen maar niet onder ogen te hoeven zien, niet te voelen, de waarheid niet aan te hoeven gaan en niets echt op te lossen. Intussen geef je alles en iedereen om je heen de schuld en stelt ze verantwoordelijk voor jouw niet gelukkige leven.

Honderden euro’s aan abonnementen bij sportscholen, waar je de helft van de tijd niet eens komt. Je kan het namelijk lichamelijk en geestelijk niet opbrengen. Je bent namelijk een beetje opgebrand. Je lichaam wil het eigenlijk niet meer voor je doen en trekt aan de bel. 

jouw leven

Of jij luistert naar die bel…

Honderden euro’s aan recepten van de huisarts die je met pillen op de been houdt, omdat je overspannen of oververmoeid bent. Het kan ook nog zo zijn dat hij je doorstuurt naar de geestelijke gezondheidszorg. Vervolgens sta je daar weer minimaal een jaar op de wachtlijst. Aan het einde van dit jaar betaal jij voor je inschrijving op die lijst zo’n slordige € 1500,-. Je eigen risico? Dat weet alleen jij. Misschien heeft de dokter je verteld dat je PHPD hebt… 

“Wat is is dit nu weer Grace?”

Pijntje hier, pijntje daar mijn beste, maar het gaat MISSCHIEN wel weer over.

Tegen de tijd dat je aan de beurt bent, heb je wellicht al drie keer gedacht om de pijp aan Maarten te geven. Geintje. “Ja Grace, nu ben je wel heel erg!” Ja, ja, je hebt gelijk, maar ik heb er geen seconde spijt van want het klopt toch ook, of niet? Je levensvlammetje is er in de tussentijd niet echt hoger door gaan branden.

Honderden euro’s die je niet verder hebben gebracht en die jou niet langer dan een week, misschien een maand ‘gelukkig’ hebben gemaakt. 

Dat klote gevoel

Yep, dat klote gevoel, het klinkt niet netjes, maar is er een ander ‘net’ woord, een sociaal wenselijk woord, wat jouw huidige gevoel beschrijven kan? Heb je enig idee hoe vaak jij in je leven tot nu toe honderden euro’s over de balk hebt gegooid en je nog steeds niet het leven hebt waar je echt blij mee bent?

Ik ga je iets vragen en geef er eens eerlijk antwoord op. Ben jij gelukkig, tevreden en redelijk gezond? Heb je een leven waar je DUIDELIJKHEID over hebt? Hoe zit het met je gedachten, gevoelens en emoties? Ervaar je een  leven waarin echte liefde, geluk en tevredenheid aanwezig zijn? Leef je een leven waarin jij jezelf bent of modder je maar wat aan? Houd je net je hoofd boven water?

Heb jij nu op dit moment een leven wat bij jou past en waar je elke dag minstens drie keer gemeend lacht? Heb jij zo’n leven of ben je net als die zeventig procent de schone schijn aan het ophouden?

Ben je bij de liefde van je leven of ben je hier ook in geen velden of wegen eerlijk tegen jezelf, laat staan tegen die ander? Ben je het spelletje van ‘Friends with benefits’ aan het spelen? Houd je die ander aan het lijntje of is het andersom? Heb je een goed seksleven en staat de intimiteit hoog in het vaandel of hijg je er maar wat op los? Je krijgt er op de lange duur echt een droge keel van hoor.

Ik weet niet precies wat goed is voor jou

Kijk, ik weet niet precies wat goed is voor jou is en jij weet ook niet wat goed is voor mij. Wat goed voor jou is, dat weet jij namelijk. Ik wil om deze reden dan ook niet koste wat koste mijn training aanpraten. Ik zal jou hierin altijd respecteren en het is nodig dat ik bescheiden blijf over wat ik denk dat voor jou werkt. Wat ik denk is namelijk van ondergeschikt belang.

Maar mijn beste, het is zo zonde wanneer jij bescheiden blijft over jouw leven. Verdikkeme, het is jouw leven en je leeft maar één keer. Jij hebt zoveel talenten en vaardigheden. Gooi ze niet in de prullenbak bij de honderden euro’s die je al hebt weggegooid.

jouw leven

Haal nu het beste uit je leven

Je weet niet of je in dit universele bestaan nog een keertje de revue passeert. Ik geloof in reïncarnatie, maar ik leef liever nu goed dan dat ik mijn bagger mee moet nemen naar een volgend leven. Leef nu en zorg ervoor dat je geen spijt hebt van dingen op het moment dat je weet dat je dood gaat. Dan is het namelijk te laat. 

Haal nu het beste uit je leven, gewoon omdat het leven waanzinnig is. Een leven wat je niet zou mogen missen en waarin je ook anderen mee kunt nemen in die mooie flow van overvloed.

Excuus, maar op dit moment zie ik jou net als mezelf rechtop staan met mijn borsten (voor de heren hun borst ) naar voren, een grote grijns op mijn gezicht en met mijn oerkreet: “This is my life and I will live it the way I choose!”

Oké, waar was ik ook weer?

Herhaling, yep. Ah ha, je bent er nog. Nou je gaat nu naar de vijftig procent. Maar goed, honderden euro’s dus aan superfoods, hebbedingetjes, nieuwe telefoons. Deze laatste zodat je ‘echt’ contact hebt met andere levende wezens. Je noemt ze mensen. Ik kon het even niet laten, sorry. Nee eigenlijk geen sorry. 

Het is de keiharde, kille waarheid. We hebben weinig echte, levende contacten met anderen, laat staan met onszelf. Wat we elkaar laten zien is het volgende:

een echte instababylinkelinkedinfacebooksmoeltje@zieikergoeduit? shot.

Misschien denk je bij jezelf dat coaching je niet zal helpen en je toch geen steek verder zult komen. Misschien denk je: “Grace ik koop wel een zelfhulpboek, een potje vitamine en een kratje bier. Ik duik de koelkast wel even in en ga straks wel effe kletsen met mijn beste vriend.”

Dat mag en doe alles waar jij je goed bij voelt, maar weet dat wanneer jij een leven wilt wat echt bij jou past, jij die investering moet maken in jezelf. Yep, je zult een risico moeten nemen en eerlijk en oprecht tegen jezelf moeten zijn. Jij zult het juiste moeten het juiste doen. Maar dit alles mijn beste, bepaal jij. Alleen jij.

Investeer

Maar goed, als ik zo vrij mag zijn, nee ik ga gewoon de vrijheid nemen. Ik zou je dit willen meegeven: Investeer in jezelf en ga voor een coach die weet waar jij vandaan komt, hoe jij je voelt en die moeite doet om jou te begrijpen. Een coach die zich zich durft te onderscheiden van de traditionele wegen. Ik ben zo’n coach. Niet een betere coach, geen slechtere coach, maar ik ben wel anders.

Ik ben zo’n coach die zich niet altijd aan de geijkte paden houdt, aan de doorsnee protocollen of behandelplannen, want die werken niet altijd. Dit zie je maar aan al die lange wachtlijsten bij de geestelijke gezondheidszorg. Nop, soms loop ik samen met jou op andere paden. Zo af en toe moet je namelijk gewoon een bospad of de smerige modder induiken, in plaats van altijd netjes op de stoep te blijven wandelen.

Wanneer je al een keer met mij hebt samengewerkt, dan weet je wie ik ben en wat ik doe. Ik ben een coach wiens grootste wens het is, om jou te begeleiden naar jouw gewenste leven. Een leven waarin jij het beste tot je recht komt. Gewoon omdat je het waard bent. Deze zin is van Andrelon, maar ik vond het wel een leuke om zo even neer te schrijven. 

Een regelrechte ervaringsdeskundige 

Ik geef jou mijn oprechte gevoel, het begrip en het open luisteren. Ik luister niet alleen met mijn oren, maar ik luister met alles wat ik heb, dus ook met mijn hart. Ik geef jou de begeleiding die je niet bij andere coaches zult vinden. Eén die precies past bij jou en niet bij welke andere cliënt dan ook. Zoek je een ervaringsdeskundige? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik ben een regelrechte ervaringsdeskundige. Weliswaar met papiertjes, maar deze bepalen niet de manier waarop ik met jou samenwerk. 

Kijk, ik weet dat jij nu tegen een berg weerstand oploopt. Heel normaal, want weerstand is een onderdeel van je groei. Ik heb het ook gedaan. Ik deed het allemaal wel even zelf en durfde niet om hulp te vragen. Ik zou het wel even fixen of ik vond het allemaal te duur. Uiteindelijk heb ik het ook zelf gedaan, maar dit heeft mij wel wat gekost en niet alleen honderden euro’s. Goedkoop is dus duurkoop…

Een sterke vrouw

Om op deze plek te blijven heb ik gevochten

Ik heb gevochten om op deze plek te mogen blijven. Zo kwam het dat ik mezelf de belofte heb gedaan, om nooit meer terug te gaan naar mijn sociaal wenselijke ‘ik’. Zij is aan een natuurlijke dood ‘overleden’ en ik eer haar nog elke dag. Dit omdat zij mijn leermeester was. Haar gedrag liet mij zien wie ik niet was, wie ik echt kon zijn en hoe ik deze vrouw tot leven kon brengen. Thans leef ik dus en is overleven verleden tijd.

In de tussentijd gooide ik stom genoeg ook net als jij honderden euro’s over de balk. Tja, en dan zijn daar ineens de gevolgen. Gelukkig ben ik al heel wat jaren in mijn eigen watertje. Een prachtig meer, waarin ik zo blij als een vis zwem en lekker mijn eigen ding doe. Nu ben ik echt gelukkig en omdat ik gelukkig ben, kan ik dit oprecht uit een volle bron delen met anderen. Ik ben rijk en ik deel mijn rijkdommen, omdat ik niet meer geloof in schaarste. You know what? It feels great!

Ben je nu nog aan het lezen? Wow, jij durft! Je zit al op de veertig procent. Even volhouden nog…

Als je nu al zover bent gekomen met lezen, dan ben je zeker aan het groeien. Bij deze een schouderklopje van mij, want dit getuigt van inzet en van jouw intrinsieke motivatie. Zo, deze heb je dus al in de pocket. Ik heb dit artikel voor jou geschreven. Misschien heb je hier een hard hoofd in en dat mag je hebben. Misschien denk je: “Grace leuk allemaal en het klinkt fantastisch, maar ik ga echt niet over tot jouw training.”

Het is goed mijn beste, wees kritisch, want er zijn zo veel coaches met mooie verhalen. De mijne is net wat echter. Hoor mij, vreselijk ben ik…Maar weet je, ik ben ook niet zomaar op je pad gekomen. Mooi hoe het universum ons samen aan het werk zet. Ben je er nog? Ja? Gelukkig, want jouw leven is geen bonusaanbieding in de folder van Albert Heijn!

jouw leven

Jouw heldere moment

Nogmaals  die beslissing om ‘Rise like a Phoenix’ te volgen is niet het allerbelangrijkste. Mijn missie voor vandaag; is jou in jouw leven een helder moment te laten ervaren. Een helder moment in je denken en in oeroude patronen die niet voor je werken, maar jou juist tegenwerken. Van dit heldere moment moet je gebruik maken, voordat je reptielenbrein het samen met je limbisch systeem weer overneemt van je prefrontale cortex. Die eerste twee hebben het vaak voor het zeggen. 

Ze brengen je regelrecht terug naar de oertijd en je beleving van toen. “Welke beleving Grace?” Angst en gevaar mijn beste, want deze twee hebben niet in de gaten dat we in 2019 zitten. We hebben namelijk een keuze! 

Voor jou geschreven

Ik heb dit artikel voor jou geschreven en ik hoop dat je mij voelt. Ik hoop dat wij samen een klik hebben. Wat ik schrijf is waar en ik hoop dat ik jou door de deuropening van mijn kantoor zie komen. Ondanks we elkaar niet hebben ontmoet, hoop ik dat we op dat moment spontaan een herkenning van gevoel hebben. Dat ik jou hoor zeggen: “Ja Grace, ik heb je belangrijkste blog van 2019 gelezen. Je kunt een zeer confronterend mens zijn.” Pfoe, ja je hebt gelijk, maar als dit nodig is om jouw wensen boven water te krijgen, dan doe ik wat ik moet doen.

Dit overigens niet om mijn gelijk te krijgen, maar gewoon omdat ik dan samen met jou die oerkreet kan schreeuwen: “Here I am world. This is my life and I will live it the way I choose!” 

Welke kennis ik over jou heb? Mm, 

Nou ik weet niet hoe jij je nu voelt. Misschien voel je je nu echt mega gestrest, boos, verdrietig of misschien wel heftig geïrriteerd door mijn woorden. Misschien denk je: “Wat voor een coach is dit nu?” Ik weet niet hoe jij je voelt, maar je mag alles denken en voel je hier geheel vrij in.

Waar jij nu bent? Tja, dat weet ik ook niet. Misschien lig je wel naast die oersaaie partner die er geen snars van begrijpt. Dit omdat je al heel lang geleden bent gestopt met communiceren. Dit communiceren doe je overigens steeds vaker met andere aangename personen… Misschien heb jij nu wederom je telefoon in je hand in plaats van… I got you there!  “Vreselijk mens die Grace.”

jouw leven

Wat ik dan wel 100% over jou weet? Dat jij nu mijn artikel leest, ja toch? Waar of niet?

Weet je wat grappig is? Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik zo durf te schrijven. Niet dat ik in mijn andere blogs niet oprecht ben, maar dit is anders. Ik neem geen blad meer voor de mond en ik ben niet langer meer bang om mezelf als coach te presenteren.

Ik laat mezelf voor de verandering eens wat duidelijker zien, breng mezelf in beeld, zodat ik kan doen waar ik voor op aarde ben gekomen en wat ik met enorm veel liefde en passie doe. “Spirituele shizzle over here! Whoehoe, scarry stuff Grace.”

Wat maakt dat ik verder durf te schrijven, is de wetenschap dat wanneer jij tot op deze regel bent blijven lezen, jij ervoor zorgt dat ik verder kan schrijven op de manier zoals ik je nu laat ervaren. Hier dank ik je dan ook voor, want zo help je mij om de coach te zijn die ik ook echt ben:

Een ‘NO NONSENSE GET TO THE POINT’ COACH. 

“Ja ‘to the point’ zeg je Grace. Weet je wel hoe lang dit verhaal van jou is?” Ja dat weet ik en ik ga ervan uit, dat wie er nu nog aan het lezen is, echt wil leven en dat je wilt weten waar je de volgende euro’s aan gaat uitgeven, toch? Dit omdat je dit jaar waarschijnlijk alweer honderden euro’s over de balk hebt gesmeten. Ik kan je op zijn minst laten zien waar jij je geld aan uitgeeft.

Ik vind het belangrijk om jouw aandacht te hebben voor het heldere moment in jouw denken en in jouw leven. Een moment wat ik je vandaag wil meegeven. Een moment waarin je beseft dat jouw leven geen bonusaanbieding is. Het is fijn om samen verbinding te hebben. Echte verbinding en ik doe dit op mijn manier.  

Jij wilt in jouw leven toch ook de aandacht van de mensen die voor jou belangrijk zijn? Hoe doe jij dit? Blijf je stil? Vertoon je please gedrag? Slik je alles maar in? Ben je steeds aan het huilen omdat je je wanhopig voelt? Zoek je de juiste woorden en laat je vervolgens je beurt voorbijgaan? Wacht je tot het juiste moment (wat vaak niet komt) of ben je gewoon rechtdoorzee? Mm…Oké, dan begrijpen we elkaar. Al zou je de enige zijn die vandaag dit heldere moment nodig heeft, geloof mij: dan is mijn doel behaald. 

Nu jouw doel nog…

Ik zou nog wel veel meer kunnen opschrijven voor jouw heldere moment, maar dan zit je hier nog wel even. Mocht je nu nog steeds met tijd en aandacht aan het lezen zijn, dan zit je nu echt bij de dertig procent. Gefeliciteerd, je bent een van de mensen die er serieus over nadenkt om een andere richting op te gaan. Jouw eigen richting.

Nog even over mijn coaching, over ‘Rise like a Phoenix’

Ik ben een gevoelsmens die haar verstand altijd meeneemt. Toch weet ik ook dat mijn gevoel bijna 95% van de tijd aan het juiste eind zit. Dit heb je met het zijn van een Empath. Mijn gevoel, mijn kennis, mijn bijna 30 jaar ervaring in mijn vakgebied en mijn unieke waarde is wat je krijgt. Dus wanneer je met mij in ze gaat, is dit hoe het gaat worden:

Samen gaan we kijken naar jouw unieke waarde. We gaan praten, luisteren, schrijven, janken, boos zijn, ventileren, confronteren, geïrriteerd zitten zijn en vooral open, oprecht en eerlijk samenwerken. 

Ik laat het niet achterwege om alles boven water te krijgen. Het kan zijn dat je zelfs boos op mij wordt. Maar ook dit mag en ik neem het zeker niet persoonlijk. Ervaring doet wonderen.

Waarom?

Omdat wanneer je met mij in zee gaat, jouw doel automatisch mijn doel is. Daarom!

Ik zeg dingen en jij zegt dingen die eruit moeten, die gehoord moeten worden. Zaken die het nodig hebben om te worden gezien, gevoeld en te worden opgeschreven. We halen eruit wat overbodig is en vullen de leegtes met dat wat jou verder brengt in jouw leven.

Dit is ‘Rise like a Phoenix’: uit die berg as herrijzen en eindelijk thuiskomen bij jezelf. Ik heb het niet eens gehad over wat het jou zou kunnen  opleveren, maar dit mag jij lekker zelf gaan lezen. De mensen die jou voor zijn geweest kunnen het jou vertellen. Een aantal staan er hier. “Alsof ik al niet genoeg gelezen heb Grace.” Mijn beste, ik vind je dapper, echt waar.

By the way, wie geen 100% verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn eigen leven, kan deze training beter niet doen. Twijfel niet meer aan de waarde van mijn training. Ik doe dit namelijk ook niet. Integendeel: ik ben er razend enthousiast over. Je zult nooit alleen staan in deze training. Ik ben er voor jou en niet alleen tijdens de momenten dat je voor je training komt.

Ik doe niets liever

Dus vergeet niet dat je aan mij een coach zult hebben die niets liever doet dan jou begeleiden naar een tevreden, gelukkige maar vooral gezondere toekomst. Dus stap door de deuropening van mijn kantoor, gooi je borst (of borsten) naar voren en zeg: “Hi Grace, this is my life and I am going to live it my way!” Yes, high five, you got this honey!

Hoe voel je je?

Nah, oké en nu weer terug naar jouw verhaal. Voel je je gedwongen, een tikkeltje opgewonden en misschien zelfs een beetje nerveus of geïrriteerd? Denk je bij jezelf: “Grace waar wil je mij naartoe hebben? Wat verwacht je nu van mij?”

Niets mijn beste. Niets dan alleen dat ik vandaag mijn doel heb bereikt. Wat dit ook weer was? Jou een helder moment in je gedachtengang geven. Inzichten in JOUW leven. In het leven wat je nu leeft.

jouw leven

Vol enthousiasme, echt waar?

Ben je echt gelukkig, is dit jouw leven? Ben je tevreden, gezond en vol enthousiasme? Dan had je al veel eerder gestopt met lezen. Dus ja, ik wil jou graag in mijn training en ga ervan uit dat je na deze verheldering, jouw doorbraak , jouw heldere moment, beter in staat bent om iets te beslissen. Kom je niet naar mij, maar ga je naar een andere coach van jouw keuze? Dan roep ik YES! Waarom? Omdat je dan in ieder geval voor jezelf kiest en dit mijn wens is voor jou.

Doe het niet voor mij, niet voor anderen, maar voor jezelf. Tenzij jij jezelf geen prioriteit vindt. Jij mag van mij nog jaren honderden euro’s in de prullenbak smijten voor kortstondige happy moments. Als dit jou gelukkig maakt, laat mij je er dan niet van weerhouden.

Welk leven verdien jij?

Maar heb ik jou aan jouw helderheid kunnen helpen en wil je het echt anders. Wil jij echt een leven wat jou brengt wat je verdient?

Mail of bel mij and let’s talk! Geloof mij dat het je uiteindelijk honderden euro’s per jaar zou kunnen opleveren. En nee, ik heb geen bonusaanbiedingen, maar ik bied wel mogelijkheden. Dit omdat ik graag oplossingsgericht te werk ga.

Ja en natuurlijk verdien ik met coachen mijn geld. Jij hebt toch ook je rekeningen te betalen, je huisbaas tevreden te houden en bij de Appie Heijn zijn de boodschappen helaas ook niet gratis. Net als jij heb ik ook een eigen risico bij mijn zorgverzekeraar. 

PS. Dan sluit ik af met een vraag die ik zelden stel: Wil je wat voor mij doen? Zou je dit dit artikel op Facebook willen delen met mensen die jij iets goeds gunt? Misschien gun jij het jezelf en zie ik jou op een voor jouw geschikt moment wel in mijn deuropening. Dat geschikte moment? Dat zou nu nog kunnen zijn. Just kidding, morgen ben je de eerste.

Warme groet en mijn oprechte dank.

Grace Louise

“The no nonsense get to the point coach.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *