Jezelf blijven in een hectische wereld, een waardevol iets vind je niet? Misschien ben jij ook wel eens moe van het dagelijkse leven. Misschien lijkt het alsof je nooit uit hetzelfde riedeltje komt. Blijft het refrein van dit liedje zo hangen dat je het zelfs nog in je slaap hoort. Toch is er een manier waarop je dit alles kunt doorbreken. Het begint met het besef dat je inderdaad iedere dag hetzelfde rondje rent. Je blijft je eigen staart inderdaad achterna rennen, omdat je ziet dat iedereen dit doet en denkt dat dit ook van jou wordt verwacht. Dit denk je, maar is het ook echt waar?

Net als een dolle hond die zijn staart achterna blijft rennen totdat hij bek- en bekaf is, geef jij jezelf amper rust. Steeds opnieuw ren je achter je eigen staart aan en probeer je erin te bijten. Je probeert grip op je leven te krijgen, maar je krijgt het maar niet te pakken. Het lijkt alsof je geen steek verder komt ook al draait de wereld om jou heen schijnbaar lekker door. Jezelf blijven in een hectische wereld is dan ook iets waar je de tijd voor moet nemen.

Kom je wel vooruit?

Misschien lijkt het alsof je leven maar met een centimeter vooruit komt. Soms kun je zelfs  het gevoel hebben dat je leven zelfs stil blijft staan. Wees gerust je bent niet de enige, want veel meer mensen ervaren dit op deze manier. Er verandert niet veel in hun leven. Men ziet het leven voorbijglijden, men wordt oud en kijkt uiteindelijk met spijt terug op een leven waar maar weinig sparkeltjes aanwezig waren.

We hebben zo af en toe een karig botje toegegooid gekregen, maar we zijn niet voor die heerlijke verse kluif gegaan. Nee, we hadden het te druk met rondjes rennen. We namen niet de tijd om even op adem te komen, ons bolletje omhoog te doen en te kijken of er nog meer was dan die halfgare rondjes. Maar weet je, zo hoeft het niet te gaan.

Om uit jouw rondjes rennende patroon te komen, is het goed wanneer je elke dag totaal iets anders doet. Jij gewoon even uit de rattenrace stapt en je patronen doorbreekt. Stap eens een meter naar achteren. Bekijk jezelf en de manier waarop je rondjes aan het rennen bent. Vervang het achter je eigen staart aanrennen eens met ‘snuffelen’ aan totaal iets anders.

Geen chaotische B-film meer

Doe het en al doe je het iedere dag maar 10 minuten. Je leven zal anders gaan aanvoelen. Jij gaat anders aanvoelen, de mensen om je heen gaan anders aanvoelen. Het leven gaat veranderen en beweegt weer op een gezonde manier. Je gaat je weer levend voelen in plaats van op sterven na dood. Dus onderbreek het achterna rennen van je staart. Stop die chaotische B-film die je elke dag langs ziet komen en waar je bijna ademloos naar blijft staren. En dit terwijl je het eigenlijk ronduit een slechte film vindt.

Neem voor de verandering eens adem. Nee, niet dat korte oppervlakkige luchthappen wat we met z’n allen doen. Nee, echt in- en uitademen. Probeer dit eens een minuut of vijf vol te houden. Je zult je verbazen hoe lastig dit kan zijn, simpelweg omdat je het bijna vergeten bent. “Ja, nu je het zegt, hoe ging normaal ademen ook weer?” Wanneer is de laatste keer geweest dat jij je telefoon een gooi hebt gegeven en daarvoor in de plaats je partner of je kroost in de armen genomen hebt?

Permitteer jezelf om elke dag een half uurtje te mediteren of waag eens een poging om 10 minuten geheel stil te zitten. Bewust stil te zitten, om je heen te kijken en te beseffen wat er wel is. Lukt het jou om gewoon niets, maar dan ook helemaal niets te doen en ook niet met je gedachten al naar de volgende dwangmatige handeling af te dwalen? Maak eens tijd om alleen te zijn. Lekker in je uppie een wandeling maken en nee, niet in een winkelcentrum. Maak er een mooie uitdaging van.

Ga eens op je rug in het gras liggen en neem de gelegenheid om naar de wolkjes te staren. Wolkjes ja, weet je nog wat wolkjes zijn? Misschien is het een goed plan om weer eens ouderwets een dagboek te kopen en te gaan schrijven. Lief mens, mag ik je een ongevraagde goede raad geven? Zorg met uiterste aandacht voor jezelf, ja voor jezelf. Want als jij dit niet doet, wie doet het dan wel?

Zorg voor jezelf

Zorg voor jezelf, zodat jij je weer bewust wordt van wie jij nu eigenlijk bent en wat jij wilt in dit leven. Voel je lijf en je leden en besef hoe ingenieus dit wonderlijke geschenk van een lichaam is. Het is jouw leven, wat ga je ermee doen? Maak tijd voor je eigen gedachten, gevoelens en emoties die jou vertellen waar jouw pad ligt. Durf de stilte toe te laten en te luisteren naar wat deze stilte jou vertelt. Blijf niet altijd je staart achterna rennen, omdat je bang bent van de stilte. Jezelf blijven in een hectische wereld: maak het je eerste prioriteit.

Stop met rondjes rennen of met het meedoen in een vreselijke slechte, rommelige B- film met acteurs die hun rollen passieloos staan op te dreunen. Het is jouw leven, wat ga je ermee doen? Het is een uitdaging om te stoppen met rondjes achter je staart te rennen, maar geloof mij dat als je ermee stopt, jij ineens weer de echte wereld zult zien. Jij wordt er een geduldiger, sterker, gemotiveerder en positiever mens door. Jouw leven krijgt weer vorm en ineens kom je weer verder dan je eigen staart. Het leven gaat weer naar je lachen en je energie zal toenemen. Je trekt weer mooie dingen naar je toe en mensen zullen zien dat er iets aan je veranderd is.

De wereld ligt aan je voeten!

Je leeft namelijk in een wereld met zoveel mogelijkheden en kansen. Een mooie wereld die er ook voor jou is en waar ruimte is voor het realiseren van jouw wensen en dromen. Dit vanuit een heerlijk enthousiast, plezierig en vredig gevoel, in plaats van het gevoel nergens te komen en je in een constante staat van stress te bevinden. Een vreselijke hectische staat van zijn, waar jij alleen nog maar sociaal wenselijk gedrag vertoont. Ik weet zeker dat jij meer in je mars hebt dan dit.

Ga gewoon eens ‘snuffelen’ aan iets heel anders en je zult zien dan er meer ‘geurtjes’ zijn om van te genieten dan alleen die aan de achterkant van je eigen staart. Laat je door niets stoppen, want jezelf blijven in een hectische wereld bepaalt mede de uitkomst van jouw wensen. Het is jouw leven, wat ga jij ermee doen? Wat is jouw manier om jezelf te blijven in een hectische wereld?

PS, Mocht je het niet weten, call me and let’s talk, because I am an expert in how to live your dreams!

Met warme groet,

Grace Louise.

Thanks for my blogpfoto Victor Rodriguez on Unsplash

coach Grace Louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *