‘De ‘woorden’ van jouw wijze buik. Woorden die zouden kunnen klinken als: “Ik ben wie ik ben en dit is goed.” Ergens diep van binnen weet je dit ook wel. Jij bent vanuit het universum, de bron van het leven, altijd al compleet geweest en dit zul jij ook altijd zijn. In het proces van creëren waarvoor jij hier bent gekomen, kun je dit vergeten zijn.

Je bent het misschien vergeten door alles wat je meedraagt en als waarheid hebt aangenomen over jouw lijf, over wie jij bent of zou moeten zijn en waar jij voor hebt gekozen om te ervaren in dit leven.

Jij bent niet je lijf, maar een energie in een lichaam

Weet je nog hoe het voelde om als liefdevolle energie een eenheid te vormen met jouw lijf? Jij bent immers niet alleen je lijf, maar een energie die ervoor heeft gekozen om zich te ervaren in een menselijk lichaam.

Wanneer jij de weg dus een beetje kwijt bent, kun je een beroep doen op de wijze ‘woorden’ van jouw buik. Ze helpen jou terug op het pad waar jij jouw persoonlijke missie weer herkent. “Waarom ben ik dan hier”, vraag jij jezelf misschien af? De reden voor jouw aanwezigheid, is een stukje ‘hemel op aarde’ creëren, zoals jij deze herkent vanuit de plek waar jij als energie vandaan bent gekomen.

Dit hoef jij overigens niet alleen te doen. We doen dit met z’n allen, want het is een mondiaal groeiproces. Iedere ziel heeft een eigen doel en is ook alleen verantwoordelijk voor dit stuk in het geheel. Samen zijn we leerlingen, maar ook meesters en is alle energie uiteindelijk verbonden met elkaar. Het een kan niet zonder het ander.

Uit liefde

Kies je ervoor om alles vanuit liefde en vertrouwen te ervaren, dan manifesteren alle wensen en doelen zich op een heel natuurlijke manier. Maar wil je een ervaring uit weerstand manifesteren, dan is dit ook goed. Jouw buik speelt hierin een mooie, belangrijke en wijze rol. Helaas kijken mensen vaak op een kritische manier naar hun buik. Alleen wanneer de buik aan bepaalde criteria voldoet, mag het er zijn.

Toch kunnen de ‘woorden’ die je buik tot jou spreekt, jou terugbrengen naar de eenheid van lichaam en geest. Een eenheid die jij mag vormen als ziel en energie in een tijdelijke lijf. Een energie gegoten in een lichaam wat jou kan verbinden met alle andere energieën.

Door je buik liefdevol te accepteren en goed te ‘luisteren’ naar de ‘woorden’ die het spreekt, ga je steeds beter herkennen waar je weerstand tegen biedt. Waar je aan het vechten bent tegen je authentieke ‘ik’ en je ware verlangens.

Wanneer was je voor het laatst lief voor je buik?

Om de woorden van je buik te kunnen ontvangen en begrijpen, is het belangrijk dat je buik een bestaansrecht heeft. Vraag je daarom eens af wanneer de laatste keer is geweest dat je lief was voor dat buikje van jou? Welke gedachten heb jij over jouw buik? Mag het er zijn of conformeer jij je aan het beeld van een buik, zoals de buitenwereld of je ego deze graag ziet?

Hoe lang is het geleden dat jij je ten volle realiseerde hoe trouw jouw prachtige buik aan jou is? Kun je je nog herinneren dat je echt met dankbaarheid en liefde je buik hebt vastgehouden zonder het weg te moffelen in strakke kleding, corrigerend ondergoed, wijde kleding, strenge eetgewoonten of weer een dieet?

Wanneer is de laatste keer geweest dat jij zonder schaamte naar je buik hebt gekeken? Dit zonder je adem in te houden of je gezicht weg te draaien. Besef je wat jouw buik voor je heeft gedaan en elke dag nog steeds voor jou doet? Jouw mooie buik is het centrum van de liefde, van gevoel, emotie en verbinding. Het is jouw connectie met jouw brein en de allesomvattende energie om jou heen.

Je buik is je tweede brein

Je buik is je tweede brein. Alle gedachten die jij hebt, vertaalt jouw buik in gevoelens en sensaties. Zo maakt het jou bewust en herinnert het jou eraan welke gedachten er werkelijk toe doen en welke niet. Alles wat je voelt in je buik zegt iets over jou, over hoe jij je voelt, waar je blij van wordt en wat je verdrietig maakt.

Jouw buik laat jou voelen hoe jij over jezelf, over anderen en het leven denkt. Het laat je de momenten ervaren dat jij jezelf verlaat en niet trouw bent aan je ware identiteit. Het ‘schreeuwt’ letterlijk wanneer jij weerstand biedt tegen waarlijk en oprecht leven. De momenten waarop je toneel speelt en doet alsof…Wanneer jouw buikje er van jou niet mag zijn, jij je buik negeert, ontkent en de mond snoert, dan zal het dit aan jou laten merken.

Hoe jouw buik zijn ‘woorden’ spreekt

Jouw buik spreekt in ‘woorden’ die zich vertalen in lichamelijke sensaties zoals gevoelige darmen hebben, een krampachtige werking, opzwellen, voedselallergieën, pijn, opstandig reageren en stagneren in het verteren van voeding, waardoor je gewicht kan gaan schommelen. Dit zijn de ‘woorden’ van jouw buik die jou vraagt of het er mag zijn, of jij er mag zijn. Het vraagt om contact en verbinding.

Wanneer je de ‘woorden’ van je buik in de wind slaat

De ‘woorden’ van je buik laten je ook merken wat er gebeurt wanneer je zijn ‘woorden’ in de wind slaat. Jouw persoonlijke missie, jouw stukje ‘hemel op aarde’ komt dan maar met moeilijk op gang.

Dit kun je merken aan negatieve gevoelens, stroeve relaties en verbindingen. Aan de manier waarop jij jouw lichaam beleeft en gehoor geeft aan intimiteit in de breedste zin van het woord. Ook het realiseren van jouw persoonlijk succes verloopt moeizaam. Wanneer jij de ‘woorden’ van jouw buik niet wenst te horen, ontbreekt het jou aan vertrouwen en regeren angst en onzekerheid.

Je raakt steeds verder verwijderd van jouw connectie met de allesomvattende energie, van jouw ware kern. Steeds meer kom je in de ‘mallemolen’ van het leven en is verdoving het resultaat. Je laat je meeslepen door de gekte van alle dag.

Maak weer opnieuw contact met wie je bent

Jij kunt weer contact maken met wie je bent, met jouw buik, jouw centrum, door dicht bij jezelf te blijven en heel eerlijk te zijn. Neem eens de tijd voor jouw buik. Zoek een rustig plekje op en ga ontspannen liggen. Sluit je ogen en plaats losjes je handen op je buik. Voel de warmte, je huid en de op-en-neergaande beweging van je ademhaling. Laat emoties die je voelt vrij, roep ze geen halt toe en sta open voor de ‘woorden’ die zich aankondigen.

Blijf trouw aan je buik

Blijf altijd trouw aan je buik en luister naar wat het jou wil vertellen. Vraag jezelf eens af wat zou er gebeuren wanneer je buik niet meer doet wat het altijd voor je heeft gedaan? Jouw lijf is jouw lijf en het is een prachtig en uniek lijf. Wat zou jouw lijf zijn zonder je buik? Glimlach naar je buik, koester het, heb het lief, zorg voor je buik en doe dit vooral uit liefde. Jouw buik is de bron waaruit alle liefde en energie vrij mag stromen.

Warme groet Grace Louise. <3

coach Grace Louise

Thanks Ivan Stern on Unsplash.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *