Rijstepap met stoofpeertjes en slagroom.

Rijstepap met stoofpeertjes en slagroom. Heerlijk om gewoon je zondag eens vol met sparkeltje te starten! Vooruit dan maar, vandaag gewoon eens helemaal iets anders dan de verhalen die ik hier normaal krabbel. Ook een life coach moet natuurlijk eten en laat lekker koken en eten nou ook nog eens een hobby van mij zijn. Ik ben iemand die altijd op zoek gaat naar alles wat kan bijdragen aan een gezellig, gelukkig en tevreden leven en eten hoort daar ook bij. Eigenlijk maak ik van de dagdelen vaak een husseltje. Er bestaat voor mij niet zoiets als een ochtend-, middag- of avondmaaltijd. Wat ik ’s avonds eet, verplaats ik net zo gemakkelijk naar de ochtend en vice versa.

Rijstepap 

Wat ik wel doe is een planning maken. Zoals het recept van vandaag waarmee je een dagje eerder kunt beginnen. Rijstepap wordt echt veel lekkerder na een dagje te hebben gestaan en dit geldt ook voor de stoofpeertjes. Laten we beginnen met de rijstepap. Voor een aardig pannetje waar zeker vijf mensen van kunnen genieten zijn dit de ingrediënten.

Benodigdheden

Bereiding:

Doe de melk in de pan en breng deze nog net niet aan de kook. Zet het vuur heel laag en voeg er vervolgens de risotto rijst aan toe. Dan de basterdsuiker, de vanillesuiker en de kaneel. Laat de rijstepap op heel laag vuur langzaamaan gaar worden. De dikte van de rijstepap is een beetje naar eigen smaak. Vind je het aan de dikke kant, voeg dan gerust nog wat melk toe. Blijf zo nu en dan wel even roeren, zodat de rijstepap niet kan aanbranden.

Stoofpeertjes

Bereiding:

Schil de peertjes, maar laat deze heel. Doe ze in een pan waarbij elk peertje plaats heeft op de bodem. Vul de pan zover met water, dat de peertjes net niet onder water staan. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en voeg alle overige ingrediënten aan de peertjes toe. Laat de stoofpeertjes nu op laag vuur mooi gaar worden.

Opmaken van je smul ontbijt

Neem een diep bord en leg hier twee opscheplepels rijstepap op. Snij de stoofpeertjes door het midden en leg ze op de rijstepap. Besprenkel de peertjes met het ingedikte sap waarin ze hebben staan pruttelen en spuit er dan een flinke dot slagroom op. Maak af met wat fijn gesneden muntblaadjes en je rijstepap met stoofpeertjes en slagroom is klaar om op te eten!

Geniet en geniet en geniet nog een stukje meer!

Warme groet,

Grace Louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *