Waar ben ik nu en waar wil ik heen?

Vandaag op dag vier gaan we kijken hoe de stand van zaken is. Stel jezelf daarom de volgende vraag:” Waar ben ik nu en waar wil ik heen?” Je bent nu 100% overtuigd van wat je wilt bereiken en hebt er het volste vertrouwen in. Ook je enthousiasme is weer aanwezig. Je gelooft in jezelf en in jouw wens. Niemand kan jou nog van je idee afbrengen en vanaf vandaag neem jij verantwoordelijkheid voor jouw geluk. Je moodboard is klaar en je persoonlijk journaal staat vol met ideeën. Goede en bruikbare ideeën die jij hebt omtrent jouw wens. Dan is het nu tijd om weer de pen in te duiken. We gaan vijf redenen opschrijven waarom jij jouw wens wilt realiseren. Waar wil jij  heen? Deze redenen zou je elke dag bij je moeten dragen. Dit omdat je nu weet dat die beren zo nu en dan knap eigenwijs kunnen zijn en weer stiekem uit het bos komen! We gaan er dus voor zorgen dat jij jouw droom niet meer uit het oog verliest.

Wanneer wil jij je doel bereikt hebben?

Nu jij jouw droom door deze vijf redenen niet meer uit het oog gaat verliezen, kunnen we het gaan hebben over de tijd. Het is een goed idee als jij voor jezelf een tijd kunt bepalen waarin jij je wens bereikt zou willen hebben. Hoewel dit voor veel wensen haalbaar is, geldt dit overigens niet voor alle wensen. Soms is het beter om gewoon te starten en op weg naar je wens de tijd iets bij te stellen. Sowieso is een tijd bepalen wel handig, omdat jij dan beter kunt overzien wat je allemaal nog moet doen. Op deze manier kun je jouw bezigheden bijvoorbeeld wekelijks inplannen. Maak je niet al te druk over de tijd waarin jij je doel zou willen bereiken. Dit geeft namelijk alleen maar onnodige stress. Blijf echter wel letten op je focus en zorg dat externe zaken je niet weglokken van je doel. Weet in grote lijnen jouw tijdsbalk in te delen zodat je overzichtelijker kunt werken aan je wens.

Welke vaardigheden en kennis heb ik nodig?

Ik denk dat jij jouw wens al heel lang koesterde, maar uiteindelijk in de kast hebt gelegd. Wat heeft er nu voor gezorgd dat je dit hebt gedaan? Waarom heb je er niet meer naar omgekeken? Wederom een vraag die jou in staat stelt om te kijken welke vaardigheden je nog kunt ontwikkelen. Misschien zijn het vaardigheden die je nog niet in huis hebt, maar die je zeker wel kunt leren. Kijk dus eens welke kennis je hiervoor kunt opdoen. Voor sommige wensen heb je misschien een cursus nodig en weer andere volstaan met bijvoorbeeld het lezen van boeken. Doe alles wat nodig is om je wens te realiseren en weet dat doordat jij investeert in jouw persoonlijke groei, je veel van je beren op de weg niet meer terug zult zien.

Wie schrijft die blijft

Je hebt nu voor dag vier wel even genoeg stof om over na te denken. Schrijf je bevindingen omtrent de tijd en je vaardigheden op in je persoonlijk journaal. Maak een lijstje met zaken die  je zelf kunt doen om je wens nog dichterbij te halen. Kijk wat je mist en wat je eventueel nodig hebt om verder te komen. Zoek naar mogelijkheden, boeken, cursussen en andere dingen die jouw vaardigheden op een hoger plan brengen. Kortom: Wees creatief en oplossingsgericht!

Morgen de laatste dag van deze vijfdaagse minicursus.

Niet vergeten: Wie schrijft die blijft en heb je dag drie gemist, dan bij deze nog even de link.

Warme groet,

Grace Louise

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *