Visualiseren maakt het echt!

Welkom op dag 1 van de minicursus:” Hoe realiseer ik mijn dromen en wensen?” Er zijn dromen en wensen in vele soorten en maten. Alleen jij kunt bepalen welke voor jou het meest belangrijkst is. Misschien wil je een andere baan of wil je van je hobby je werk maken? Wat te denken van een wereldreis, het opnieuw inrichten van je huis of die lang gekoesterde sportprestatie? Heb je misschien een wens omtrent je huidige relatie en wil je deze weer optimaliseren ? Is je gezin jouw doel en zou jij daar alles uit willen halen wat er in zit? Heb je wensen omtrent je lijf of je gezondheid? Misschien wil je iemand anders helpen met het realiseren van zijn of haar droom? Je ziet, er zijn vele doelen die een mens kan hebben. Nu jij weet wat je wilt bereiken is het heel belangrijk dat we een beeld gaan vormen van jouw doel. We gaan jouw doel visualiseren, want visualiseren maakt het echt!

Visualiseren

Visualiseren is een heel krachtig middel om energie in beweging te krijgen zodat deze voor jou gaat werken. Het is niet het enige middel dat je nodig zult hebben, want er zijn uiteraard ook andere stappen die we gaan ondernemen om te komen waar jij graag wilt zijn. Visualiseren is een middel om je doel dichterbij te brengen. Droom er dus lekker op los en schrijf alles zo gedetailleerd mogelijk op. Met welke mensen heb jij je omringd op het moment dat jij je doel hebt gerealiseerd? Wat zie je om je heen en hoe ziet dit er dan voor jou uit? Waar ben jij en hoe voel jij je? Ruik, proef, zie, voel, hoor en ervaar je doel alsof jij er al bent!

Maak een moodboard

Als schrijven niet zo je ding is, ( hoewel ik het je echt kan aanraden) dan is het maken van één of meerdere moodboarden een andere optie. Neem een vel papier op A3 formaat en verzamel alles wat maar te maken kan hebben met jouw doel. Plaatjes, woorden, letters, quotes, foto’s, het maakt niet uit, maar maak het zo compleet mogelijk. Ga volledig met je gevoelens in het doel zitten dat je wilt bereiken. Plak alles netjes gerangschikt op en doe het met liefde. Plastificeer het eventueel, hang het op of gebruik het als placemat wanneer je gaat eten. Voor mij is het maken van een moodboard de manier geweest om mijn doelen zichtbaar te maken.

Maak van je visualiseren een dagelijkse bezigheid

Doelen bereiken door te visualiseren is een stap die je dagelijks of zelfs meerdere keren per dag inzet op weg naar jouw doel. Maak er een gewoonte van om bijvoorbeeld je moodboard te bekijken voordat je gaat slapen. Je zult zien dat je heerlijk wakker wordt want je bent met jouw prachtige ideeën in slaap gevallen. Dan is het natuurlijk nog mooier wanneer jij je dag start met dit heerlijke gevoel, dus werp nog even een verliefde blik op jouw doel voordat jij je dag begint of naar je werk gaat. Begin je dag met een big smile, droom erop los, fantaseer je suf, visualiseer je doel en maak het echt, levensecht!

Warme groet,

Grace Louise

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *