Opruimen, loslaten en ruimte creëren. Dit gaan we deze week ook doen in de minicursus: “In 28 dagen meer energie”. Vandaag maken we vast een start met het opruimen van alles wat we niet meer nodig hebben. Super dat je er weer bent en besloten hebt om aan één of meerdere levensgebieden te werken die voor jou op dit moment belangrijk zijn. Weet dat alles mag, maar niets moet en doe het vooral stapje voor stapje.

Heerlijk het gevoel dat je niet te stuiten bent. Je gaat door totdat je alle mogelijkheden hebt geprobeerd en jij jouw eigen manier gevonden hebt. Uit ervaring kan ik je zeggen dat wanneer je vertrouwen hebt in je eigen proces, in jouw levensreis, je altijd een antwoord of oplossing aangeboden krijgt. Vaak ervaar en realiseer je je pas achteraf dat de uitdaging of het probleem waaraan je hebt gewerkt, uiteindelijk ook is opgelost. Natuurlijk gaat niet elke uitdaging zonder slag of stoot, maar als mens besef je ook hierdoor weer dat je er sterker en wijzer bent uitgekomen.

Opruimen, loslaten en ruimte maken

Vandaag gaan we met de bezem door het huis. Wat heb je nodig? Een pak vuilniszakken, een emmertje sop en een lekker muziekje op de achtergrond. De afgelopen drie weken heb ik ook de bezem door mijn huis gehaald. Stap voor stap heb ik elke ruimte onder de loep genomen en gekeken wat ik niet meer nodig had. Gelukkig was er niet veel op te ruimen, omdat ik de laatste jaren eigenlijk maar zelden wat heb gekocht. Een kleine zak met kleding en een doos met accessoires staan in de kelder. Deze breng ik weg zodra de kringloop straks open is. Het geeft een voldaan gevoel wanneer alles weer lekker is opgeruimd. Zoals ik mezelf ken, weet ik dat ik op deze manier een periode afsluit. Ik begin dan letterlijk aan een nieuwe periode of aan een nieuw doel of uitdaging.

Wat heb jij verzameld?

Mensen verzamelen in hun leven van alles en nog wat. Ook hier besef je pas naderhand dat vele aankopen vaak acties waren uit gevoelens zoals boosheid, frustratie, verdriet en de ergste: verveling. De blijheid die we dan tijdelijk ervaren gaat over en doet ons beseffen dat we iets hebben gekocht wat we in eerste instantie niet nodig hadden. Daarnaast blijkt achteraf dat de aankoop niets van ons probleem heeft opgelost.

Kleuren en een bepaalde stijl kunnen een uitdrukking zijn van jou als mens, maar ook als persoon die op dat moment in een bepaalde face van zijn leven zit. Ieder mens doorloopt een ontwikkeling en met die ontwikkeling veranderen soms ook je persoonlijke voorkeuren, stijlen, wensen, maar ook je mening en zienswijze. Vaak zien we bij het ouder worden steeds minder materiële zaken op de voorgrond staan. De mens wordt als het ware ‘lichter’ en heeft in de tussenliggende jaren zijn identiteit gevonden.

Meer inzichten en een opgeruimd gevoel

Heb je moeite met afstand doen en loslaten van materiële zaken? Dan is deze dag en misschien ook de dagen hierna, een behoorlijke uitdaging. Besef dat het je niet alleen een positief en opgeruimd gevoel zal geven, maar ook inzichten. Het is dus niet alleen je huis dat is opgeruimd, maar ook je lijf en je hoofd. Tijdens het opruimen kun je plotselinge ingevingen krijgen, maar ook antwoorden die je wellicht al heel lang zocht.

Met het opruimen maak je namelijk zonder dat je het weet gebruik van je onderbewustzijn. Dus je ziet, het opruimen zorgt er dus voor dat jij letterlijk en figuurlijk alles wat je niet meer nodig hebt opruimt en als vanzelf een nieuwe koers gaat varen. Je energieniveau zal er een geweldige boost van krijgen.

Vandaag met de bezem door je huis en misschien ook wel de rest van de week. Doe het stapje voor stapje, ruimte voor ruimte, kastje voor kastje en plankje voor plankje.

Jouw post-it memo reminder voor vandaag:

“Opruimen brengt balans, rust en harmonie”

Tot morgen en ik ga je vast vragen om over de volgende vraag na te denken: “Wat zijn jouw persoonlijke waarden?”

Heb je gisteren gemist? Bij deze de link naar dag 1 en voor een stukje dagelijkse inspiratie kun je mij ook hier vinden.

PS. Onderzoek alles en behoudt het goede.

coach Grace Louise

Afbeelding blog: klimkin via Pixabay 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *