“Innerlijke rust, gun het jezelf” Dit is vandaag mijn wens voor jou. Misschien ben jij vandaag op mijn website terechtgekomen en zit je nu mijn artikel te lezen. Wanneer dit zo is, dan heet ik jou van harte welkom. Het kan ook zijn dat jij die lezer bent die een week geleden aan deze minireis is begonnen. Een reis waarin we samen in 28 dagen meer energie en flow gaan ervaren. Ik doe namelijk met jou mee. We doen het samen.

Ben je gelijk met mij gestart, dan heb je jezelf waarschijnlijk vanaf de eerste dag je persoonlijk journaal bijgehouden en ben je nu aangekomen op dag zeven. Laat ik dan beginnen met jou een compliment te geven en je te vertellen dat ik het heel dapper vind dat jij dit hebt opgepakt. Ik weet namelijk heel goed dat je dit alleen maar hebt kunnen en willen doen, omdat je diep van binnen een verlangen hebt naar innerlijke rust. Je hebt de wens om gewoon jezelf te zijn, vrij van alle conditioneringen die je beroven van je vrijheid.

Jouw keuze geeft namelijk blijk van het feit dat jij dit voor jezelf over hebt. Waar je bewust aan wilt werken, is aan jezelf en aan jouw innerlijke rust, zodat je meer energie kunt ervaren en vaker vanuit flow in het leven kunt staan. Leven vanuit je eigen persoonlijke waarden en deze kunnen toepassen op de levensgebieden die jij belangrijk vindt. Doordat jij deze keuze hebt gemaakt, zul je niet alleen ervaren hoeveel potentieel je eigenlijk in huis hebt, maar ook dat je mag en kunt vertrouwen op een goede toekomst. Dit omdat jij verantwoordelijkheid neemt voor jouw leven en dit niet langer meer aan anderen wilt overlaten. Je hebt besloten er alles uit te halen en beseft dat je verleden absoluut niet je toekomst hoeft te bepalen.

Vertrouwen

Daarnaast vertelt het jou en mij dat jij niet alleen het vertrouwen in jezelf wilt laten groeien, maar ook het vertrouwen in anderen en in het leven zelf. Vertrouwen leren hebben waardoor je nog meer kracht en inzichten krijgt in wie jij bent, waardoor je besluitvaardiger en daadkrachtiger wordt. Wat je ook hebt ontdekt, is dat jij als persoon het proces van ontwikkeling en groei gewoon in jouw eigen tijd en op je eigen manier kunt doen. Je mag dus heel tevreden zijn met jezelf en uiteraard ook met je resultaten. Geef jezelf vandaag een compliment of een schouderklopje en geniet van de opbrengsten die jouw inzet hebben opgeleverd.

Jouw waarheid

Heb je geen dag gemist? Dan weet ik dat jij heel hard gewerkt hebt. Er hangen misschien post-it memo blaadjes in je huis. Door het bijhouden van jouw journaal en het doen van de opdrachten ben jij al veel bewuster geworden. Bewuster van de overtuigingen die bij jou horen en waar jij 100% achter staat. Nu durf jij je angsten beter onder ogen te komen en jezelf af te vragen of deze realistisch zijn. Stapje voor stapje kom je erachter wat nu voor jou werkt en wat jouw persoonlijke waarheid is. Dit brengt je steeds een beetje meer innerlijke rust.

Wat je nu ook begint te merken, is dat je beter kunt aanvoelen wat goed werkt voor jou, maar ook wat er in de prullenbak kan. Zo lukt het jou om meer tijd en energie over te houden. Op deze manier heb je de balans kunnen opmaken van jouw leven zoals het er op dit moment uitziet. Je bent dichter bij je ware ‘ik’ gekomen, je laat los wat niet meer bruikbaar is en gaat de uitdaging van verandering en groei aan. Je houdt het niet meer alleen bij het maken van goede voornemens, maar zet de afspraken die je met jezelf maakt, om in gerichte actie.

Groeien en bloeien

In het begin kunnen bepaalde veranderingen een beetje onwennig aanvoelen. Uit ervaring weet ik dat patronen namelijk best lastig zijn om te doorbreken. We leren dingen vaak gemakkelijker aan dan af. Soms ben je geneigd om de handdoek in de ring te gooien. Dit is heel menselijk en iets waar jij jezelf niet voor hoeft te schamen of schuldig over hoeft te voelen. Gelukkig zitten er 365 dagen in een jaar, zestig minuten in een uur en zijn er dus genoeg momenten waarop je gewoon opnieuw kunt beginnen. Maak hier vooral gebruik van. Uiteindelijk zul je ervaren dat het ineens met veel minder moeite gaat. Het hoeft ook allemaal niet in één keer. Neem de tijd en doe het met aandacht en liefde voor jezelf.

Innerlijke rust

Vandaag laten we samen ons persoonlijk journaal naast ons bed liggen. Er is maar één heel belangrijke opdracht die ik jou en mezelf vandaag geef. Vandaag gaan we gewoon wat meer van onze innerlijke rust genieten. Pak op meerdere momenten vandaag een moment voor jezelf. Wees gewoon eens wat vaker stil en ervaar de innerlijke rust die stilte je kan geven. Geniet.

Zet je mobiele telefoon voor een uurtje uit en je computer in slaapstand. Laat het huis het huis, de was de was en de keuken de keuken. Geniet van de mensen om je heen die je liefhebt. Vertel ze dit, laat het zien, maar laat het ze vooral voelen. Maak een wandeling in de natuur, sta stil, pauzeer, adem heel diep in en uit, ga op het puntje van je tenen staan en kijk naar de wolken. Besef in volle glorie dat je leeft en schreeuw het bij wijze van spreken van de daken.

Genieten

Innerlijke rust en gewoon genieten van wat er allemaal is. Dankbaar zijn voor je zegeningen en deze in het zonnetje zetten. Vandaag gaan jij en ik onszelf extra verwennen, omdat we dit hebben verdiend. Vergeet deze eerste week die jij hebt doorlopen niet te vieren, aangezien jij dit al met al toch maar gedaan hebt.

Voor vandaag wens ik je een fijne dag en morgen gaan we naar de volgende zeven dagen uit de minicursus ‘ In 28 dagen meer energie en flow’. Ik hoop je hier morgen weer te treffen. Gisteren gemist? Geen probleem en bij deze nog even de link.

Voor jou een verse post-it memo reminder en een vrolijke groet van mij,

Grace Louise

Afbeelding blog https://pixabay.com/nl/users/pasja1000-6355831/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *