Groeien richting jouw wens.

Vandaag de tweede dag van de gratis minicursus: “Hoe realiseer ik mijn dromen en wensen?” Wanneer je net bent aangekomen op mijn website, surf dan nog even snel terug naar dag 1 van deze gratis minicursus. Je hebt jezelf een doel gesteld en weet nu bijna zeker wat je zou willen bereiken. Als het goed is heb je dit ook opgeschreven in je persoonlijk journaal. Had je meerdere wensen, dan heb jij de wens die het dichts aan jouw hart ligt eruit gefilterd. Intussen heb je allerlei materiaal verzameld om jouw persoonlijk moodboard te maken. Je journaal is bijgewerkt of je hebt ze misschien allebei gedaan. In het laatste geval krijg je van mij een compliment, want deze twee leveren in combinatie met elkaar het meeste rendement op.

Hoe weet ik of ik de juiste wens te pakken heb?

“Nou Grace, ik heb mijn wens gevonden, maar gaat het mij lukken om deze te laten groeien en is het de juiste?” Ik ga eerlijk tegen je zijn. Niet alle wensen zijn realiseerbaar. Als iets bij jou hoort, voel je het met hart en ziel. De positieve energie steekt er met kop en kont bovenuit. Je kunt er bijna niet omheen en je wens is verweven met jouw vaardigheden en talenten. Je bent er super enthousiast over en in elke cel van je lijf ervaar jij dat je wens leeft! Op een bewuste manier weet jij dat jouw wens niet alleen een bijdrage levert aan jouw geluk, maar ook aan dat van anderen. Wanneer deze wens je persoonlijke ontwikkeling op een hoger plan brengt, dan zit je helemaal goed. Jouw wens is er een waarin jij wilt investeren en soms speelt geld hierin een rol. Helaas gaat alleen de zon voor niets op. Je bezit dus de bereidheid om te investeren en weet dat dit essentiel is. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten van een wens en zo kom je erachter of jouw wens de juiste keuze is.

Inzet, vertrouwen, actie ondernemen en groeien

Het is goed jezelf af te vragen in hoeverre jij achter je wens staat. Is het 100% of is het een magere 60%? Het realiseren van jouw wens valt en staat namelijk met jouw inzet en vertrouwen. Dit betekent dat jij er elke dag mee bezig bent, anders is van groeien nauwelijks sprake. Ik zeg altijd maar zo:” Zet één stap in de goede richting en het universum doet er vijf naar jou.” Ik geloof hier heilig in en het heeft mij veel opgeleverd. Vertrouwen en geloven in jouw wens is mooi, maar helaas niet genoeg. Wat nog belangrijker is, is dat jij ook actie gaat ondernemen. Het kan zijn dat jij op je weg naar jouw wens beren tegenkomt. Dit kunnen kleine en grote beren zijn, maar die laten we niet op de weg staan. We sturen ze terug naar het bos waar ze vandaan kwamen. Het aangaan van je angsten is dan een ook de volgende stap. ‘Fouten’ maken mag, sterker nog, je moet. Van je ‘fouten’ leer je en zo doe je ervaringen op. Ervaringen die je meer inzichten geven, je sterker maken en je leren niet op te geven!

Lief zijn voor jezelf mag

Wanneer jij de afgelopen dagen bewust bezig bent geweest met deze minicursus en je ‘huiswerk’ hebt gedaan, dan zit het met jouw wens, inzet en groei wel goed. Zou het niet de juiste wens zijn, dan was je nooit aan deze cursus begonnen. Realiseren gaat in stappen en elk klein stapje, ieder succes is een bevestiging dat je op de goede weg bent. Kleine stappen maken uiteindelijk een grote stap. Wees dus geduldig en lief voor jezelf en neem de tijd om na te denken over de volgende stap. Geniet van alles wat goed gaat en geef jezelf zo nu en dan een schouderklopje. Ga vandaag lekker brainstormen over jouw wens, neem je journaal op schoot en schrijf de ideeën die je hebt op. Kijk elke dag naar je moodboard, visualiseer en fantaseer er op los en groei steeds een stukje verder richting jouw wens!

Ik zie je morgen.

Warme groet,

Grace Louise

groeien

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *