Eerlijkheid laat de liefde spreken. Fijn dat je er weer bent, want ik heb naar  je uitgekeken. We hebben het de afgelopen twee dagen over de liefde gehad. Over de vraag of er echte liefde bestaat. Samen hebben we ontdekt dat om de liefde te vinden, je eerlijk moet kunnen zijn naar jezelf. Je alle onwaarheden binnen in jou (als het pellen van een uitje) loslaat. Eerlijkheid legt alle onwaarheden bloot. Wanneer alle onwaarheden uit je systeem zijn, kom je vanzelf terug bij de eerlijkheid. Een van de belangrijkste eigenschappen waaraan je de liefde kunt herkennen, is eerlijkheid. Onder de paraplu van de liefde vallen namelijk veel meer eigenschappen dan mensen in eerste instantie bedenken en die samen de liefde vormen. Liefde is geen naam voor allerlei zoetsappige, wollige zaken. Maar goed, jij en ik zijn dus gemaakt uit liefde en die liefde is er altijd al geweest. We waren het alleen vergeten. Dit omdat we vanaf onze prille levensjaren zijn geconditioneerd. We zijn gaan leven naar de wensen, overtuigingen, angsten en pijnlichamen van anderen. Hierdoor zijn we steeds verder weg komen te staan van onze kern. Eigenlijk weten we soms niet meer wie we echt zijn en wat liefde is.

Houden van jezelf houden is je eerste liefde.

Houden van jezelf is je eerste liefde en zonder deze liefde kun je andere ‘liefdes’ niet voluit ervaren. Zonder deze liefde is het heel lastig om een leven te leiden dat bij jou past. Het is belangrijk dat jij en ik van onszelf houden en de conditionering loslaten, zodat we vanuit de liefde in de breedste zin van het woord kunnen leven. Vanuit deze liefde kunnen we gestalte geven aan onze wensen en dromen. Aangezien je hebt besloten om vandaag met mij verder in gesprek te gaan ga ik je dan ook een lastige vraag stellen: hou jij van jezelf? Is je antwoord een volmondig ‘ja’. Dan betekent dit dat jij hebt ervaren dat eerlijkheid je naar de liefde heeft geleid en naar jouw kern. Is je antwoord ‘nee’ dan zit je waarschijnlijk nog vast in een geconditioneerd leven.

Een leven leiden dat bij je past is een proces

De liefde voor jezelf weer hervinden en een leven kunnen leiden dat bij jou past, is een proces. Maak je dus niet druk als het uitje pellen niet zo snel gaat als je zou willen. Vertrouw op het proces en op het feit dat je alle lessen krijgt die ervoor zorgen dat jij weer vanuit je kern, vanuit de eerlijkheid en jouw liefde gaat leven. Neem de tijd en doe het stapje voor stapje. Ik kan je in ieder geval vast een aantal voorbeelden geven waardoor je weet dat je steeds meer van jezelf gaat houden. Voorbeelden die je vertellen dat je op de goede weg naar de liefde zit.

Hoe weet je dat je de liefde hebt gevonden?

Je merk dat je meer van jezelf bent gaan houden en op de goede weg naar de liefde zit, wanneer je bijvoorbeeld bent gestopt om op je tong te bijten. Wanneer anderen onrechtvaardig naar jou handelen, geef je jezelf de gezonde permissie om voor jezelf op te komen. Ongeacht of men je nu aardig vindt of niet. Hiermee heb jij bereikt dat je niet langer bang bent om te vragen waar je behoefte aan hebt. Je toont de liefde voor jezelf, door zonder te blikken of blozen ‘nee’ te zeggen tegen de dingen in je leven die je niet verder brengen. Mensen die je niet respecteren, waarderen of misbruik van je goedheid maken, krijgen geen kans om dit opnieuw te doen. Rechtvaardig kunnen zijn, zowel voor jezelf als voor anderen, is dus ook vaardigheid die getuigt van de liefde.

Relaties

Wat je ook hebt geleerd, is relaties waarin jij werd gekleineerd of uitgebuit, voorgoed gedag te zeggen. Dit heb je ook gedaan met alle andere relaties die je energie leeggezogen hebben en die niet oprecht van je hielden. Aan de andere kant heb je ook geleerd om geen relaties aan te gaan die jou of de ander schaden of je naar beneden halen. Relaties waarin van liefde geen sprake was, maar die je ooit bent aangegaan uit angst om de liefde mis te lopen. Je kunt jezelf en anderen vergeven, want ach, we doen allemaal wel eens ondoordachte dingen. Sorry zeggen, is voor jou niet langer meer een probleem. Uit alle levenslessen haal je het positieve, pakt de draad weer op en gaat verder. Je kunt het verleden achter je laten en gaat voor een verse start met mogelijkheden. Dit is een keuze die je bewust hebt gemaakt, want je wilde verder in het leven. Je leert in de eerste plaats jezelf te respecteren en je aan je eigen gemaakte afspraken te houden. Liefde laat zich in dit stuk zien in de vaardigheden krachtig, zelfstandig en zelfbewust in het leven staan.

Zorgen voor je lijf

Als je meer van jezelf gaat houden en meer in de liefde komt, ga je ook beter zorgen voor je lijf. Je begrijpt dat je lijf beweging nodig heeft en dus ga je zoeken naar een vorm van beweging die jou blij en energiek maakt. Beweging die bij jou past. Dit besluit je voor jezelf, omdat jij het wilt. Je doet het niet om de goedkeuring te krijgen van anderen of om te voldoen aan het beeld van de maatschappij. Je weet dat je een prachtig lijf hebt dat er elke dag weer voor je is. Iets waar je waardering voor hebt, omdat jij je bewust bent van het feit dat jouw lijf er mede voor zorgt, dat jij je doelen op een gezonde en verantwoorde manier kunt behalen. Vroeger reageerde je misschien je stress af op voedsel of drank wat je lijf niet ten goede kwam. Echter maak je nu betere, liefdevollere, bewuste en gezonde keuzes. Liefde toont je hier de vaardigheden: de juiste keuzes kunnen maken en verantwoordelijkheid oppakken voor je lijf, leven en gezondheid.

Zelfvertrouwen

Omdat je steeds meer van jezelf gaat houden neemt je zelfvertrouwen enorm toe, wat ook een heel belangrijke vaardigheid is die onder de paraplu van de liefde valt. Je gelooft in jezelf en voelt dat je als mens oké bent. Vroeger vond je alleen zijn best lastig. Nu kun je echter ook genieten van je eigen gezelschap. Het negatieve praten over jezelf is gestopt en je begrijpt dat jij best die eerste plaats in je leven mag claimen. Voor jezelf ben je heel wat vriendelijker geworden, waardoor het contact met anderen ook veel leuker is. Als mens ben je zo gegroeid, dat je authentiek bent in alles wat je doet of zegt.  Dit valt anderen op, waardoor je de juiste mensen naar je toetrekt. Mensen waar je wat van kunt leren en die je positief inspireren.

Je schat jezelf in op de juiste waarde

Hoe verder jij op je reis naar de eerlijkheid en de liefde komt, des te meer jij je bewust zult worden van je talenten en mogelijkheden. Diep in je hart weet je wat je wilt en bent niet bang om hier gehoor aan te geven. Je bent geïnspireerd, durft je talenten en vaardigheden in te zetten en laat je stem horen. Was je vroeger een twijfelaar en vond je beslissingen maken lastig? Dan is dit nu verleden tijd. Besluitvaardiger dan ooit sta je in je leven en komt eerlijk uit voor je gevoelens. Wanneer anderen om jou heen succes hebben ben jij daar oprecht blij voor. Daarnaast kun je ook genieten van je eigen successen, vergelijk jij jezelf niet langer meer met anderen en ben je je bewust van al je goede kanten. Aan de andere kant, weet je ook waar je grenzen liggen en bent hier realistisch in. Dit omdat je weet wat je waard bent. Mooi hé, hoeveel meer prachtige vaardigheden je in de liefde kunt vinden, zoals realistisch, besluitvaardig, weloverwogen en enthousiast kunnen zijn.

In het dagelijks leven

In het dagelijks leven neem je alles wat vaker met een korreltje zout en weet dat niet alles persoonlijk bedoeld is. Je lost dingen eerder met een stukje humor op en lacht zo nu en dan om je eigen acties. Het leven lacht je toe en als nooit tevoren geniet je van alles en iedereen om je heen. Jij houdt nu van jezelf, kunt onvoorwaardelijk liefde geven, maar ook ontvangen. Op zielsniveau groei jij naar je eigen spiritualiteit en schroom je niet om op ontdekkingsreis te gaan. Liefde laat zich hier zien in de vaardigheid humor, maar ook vertrouwen hebben in het leven en er het mooiste uithalen. Leven in plaats van alleen te overleven. Waar je mee gestopt bent, is je druk maken om kleine, onbelangrijke dingen. Je houdt van het leven en hebt er waardering voor.

De toekomst

De toekomst zie je positief tegemoet want je ziet in plaats van problemen eerder uitdagingen en kansen. Met passie en hartstocht doe je de dingen waar je blij van wordt. Genieten is voor jou niet meer dan normaal en met volle teugen laat je het leven binnen. Het lukt je steeds beter om elke dag met een positieve energie te beginnen. Jouw optimisme raakt de mensen om je heen. Je familie, vrienden en collega’s vertoeven graag in je buurt. Jezelf blijven ontwikkelen, is iets waar je plezier uithaalt. Gretig en nieuwsgierig sta je te popelen om de lessen van het leven te leren. Als je de eerlijkheid en dus de liefde steeds meer in jezelf gaat voelen, dan besef jij dat je het verdient om alles te ontvangen wat het leven jou te bieden heeft.

Nu heb ik mijn eerste liefde gevonden, maar  waar zal het mij brengen?

Hier gaan we het in ons laatste gesprek over hebben. Ik kijk weer naar je uit en misschien zijn er anderen met wie je onze gesprekken zou willen delen. Doe dit gerust, want hoe meer zielen hoe meer vreugde en des te meer liefde.

Ik zie je morgen,

Warme groet Grace Louise

Thanks for the pfoto  S.Hermann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *