Thuiskomen in de liefde

Thuiskomen in de liefde, is als een weldadig warm bad. Echte liefde bestaat en dat kan ik beamen, want ik ervaar deze dagelijks. Elke dag groeit die liefde en er komt een dag, dat ik niets anders meer voel dan alleen maar liefde. Oprechte liefde voor alles wie ik ben. Voor het wenselijke, maar ook voor mijn schaduwkanten. Liefde voor anderen en voor het gehele leven in zijn totaliteit. Soms ben ik nog aan het poedelen en dat is oké, maar steeds vaker zwem ik krachtig in de zee van de liefde. Over de liefde praten en dan met name de liefde voor jezelf, vinden vele mensen lastig en soms ook raar. “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”, is vaak het motto. Van jezelf houden is vreemd, onnozel en lastig. Ondanks dat mensen niet zo graag over de liefde voor zichzelf spreken of nadenken, willen we wel graag van anderen die onvoorwaardelijke liefde ontvangen en daar een bewijs van hebben.

Wat je niet hebt kun je niet ontvangen of geven

In het leven zoekt de mens naar geborgenheid en liefde. Maar wanneer je niet van jezelf houdt, kun je de liefde van anderen ook niet goed herkennen of ontvangen. Je zult twijfelen aan de echtheid van die liefde, want als je niet van jezelf houdt, hoe kan het dan dat anderen van jou houden? Hoe vaak komt het in relaties niet voor, dat men jaloers en afgunstig is? Tekenen die vertellen dat het met je dosis eerlijkheid en liefde karig is gesteld. Er is onrust in jou, wat zorgt dat jij de verantwoordelijkheid voor de liefde in je leven in de handen van anderen legt. Zolang men je vertelt en bewijst dat die liefde er is, heb je enige mate van rust. Op onbewaakte momenten echter, sluipt de onzekerheid er weer in en voel jij je angstig. Steeds opnieuw zul je daarom bewijzen willen van iedereen om je heen. Bewijzen die jou verzekeren van het feit dat je het waard bent om van te houden. Bewijzen dat de liefde er is en deze jou niet zal verlaten.

Jouw pijnlichaam en blokkades

Zoals ik in onze drie eerdere gesprekken al schreef; heeft iedereen een pijnlichaam. Het is een oude baksteen van woede, pijn, frustraties en angsten die jou kan beletten om van jezelf te houden. Deze heb je opgedaan vanaf het prille begin van je leven hier op aarde. Je hebt jezelf een beeld gevormd van de werkelijkheid door je ervaringen. De conditioneringen en pijnlichamen van anderen hebben bijgedragen aan jouw visie van de wereld, de liefde en het leven. Op deze manier hebben zich in jou blokkades gevormd, die je weghouden van je kern. Van de echte liefde waaruit jij bestaat.

Eerlijk zijn naar jezelf en je ‘uitje pellen’, is een manier om de blokkades die zich in jouw onderbewustzijn bevinden, aan het oppervlak te brengen en op te ruimen. Je leert bewust te leven zonder de leugens en het rollenspel. Zodra eerlijkheid je beste maatje wordt, zul je steeds meer helderheid krijgen over wie jij nu bent. Over wat belangrijk is voor jou, waar jouw talenten en vaardigheden liggen en waar je vleugels van krijgt. De dromen en verlangens in jouw leven, waar je elke dag vol enthousiasme je bed voor uit zou willen komen en zou willen delen met de wereld. Een eerlijk leven waar je waarlijk bent wie je echt wilt zijn, in plaats van wie je probeert te zijn in de ogen van de wereld. Dit alles manifesteert zich het beste vanuit bewust denken. Bewust je ‘uitje’ pellen, zodat je in overeenstemming leert leven jouw ware kern. Dit is thuiskomen in de liefde.

Thuiskomen

Van jezelf houden voelt als thuiskomen. Je leeft in het verlengde van je eigen waarden en kunt hier ook voor de volle 100% achter staan. Niet langer ben je een speelbal van de wensen of meningen van anderen en krachtig genoeg om je eigen indentiteit te bepalen. De koers die je wilt inzetten bepaal je zelf, zonder daarbij afbreuk te doen aan anderen. Je hebt jezelf geaccepteerd en hierdoor bereikt, dat je standvastig, vol vertrouwen en dapper in de wereld staat. Wat je ook hebt geleerd, is dat jij niet alleen kunt vertrouwen op de relatie met jezelf, maar ook op de relatie met het universum waar jij een deel van bent en waar alle overvloed te vinden is.

Ik hou van mezelf en sta open voor alle overvloed

Toen ik de eerste tekenen van liefde voor mezelf begon te ervaren, heb ik wel een traantjes gelaten. De oude geconditioneerde Grace werd langzaamaan de authentieke Grace. Net als jij was ik ook geconditioneerd en belagen door pijnlichamen. Pijnlichamen van mezelf en van anderen. Ik heb een traantje gelaten omdat ik mijn passie en liefde weer zag en deze durfde te omarmen. Ik ging steeds meer mijn hart volgen en werd mijn eigen krachtbron. De liefde voor mezelf groeide en zo kon ik ook steeds meer liefde in anderen herkennen, ontvangen, maar ook geven. Een universele liefde die niets nodig heeft en niet gebonden is aan allerlei voorwaarden. Het voelde voor mij als een bevrijding en elke dag merk ik dat mijn kern nog meer van zich laat horen. Thuiskomen in mijn kern, houden van mezelf, is de vrijheid waar ik naar verlangde en die ik nu met beide armen koester en nooit meer zal loslaten.

Ik nodig je uit om thuis te komen

Zou jij ook een leven willen leiden waarin jij in eerste plaats van jezelf houdt? Een leven waarin je anderen niet meer verantwoordelijk stelt voor de aanwezigheid van liefde in je leven? Hoe mooi en bevrijdend zou het zijn, wanneer jij ook deze vrijheid, het thuiskomen in jouw kern en de liefde kan ervaren. Nooit meer bang zijn dat je niet voldoet aan alle etiketten, wensen, meningen en conditioneringen. Wat een bevrijding zou het zijn wanneer jij jouw pijnlichaam en de pijnlichamen van anderen liefdevol kan loslaten. Jouw liefde leert omarmen, zodat je altijd een plek hebt die je ’thuis’ kunt noemen. Een eigen plekje waar jij altijd welkom bent.

Maak de eerlijkheid je beste maatje

Ik hoop dat ik je de echte liefde een beetje heb kunnen laten ervaren en dat je dorst hebt naar meer. Het is niet altijd gemakkelijk om de eerlijkheid je beste maatje te laten zijn. Toch zul je zien, dat wanneer je maatjes wordt met de eerlijkheid, jij en de eerlijkheid niet meer zonder elkaar willen. De eerlijkheid brengt je namelijk terug naar de universele, liefdevolle energie die je bent. Al is het op dit moment nog in fysieke vorm. Een liefde waarvan je dacht dat deze niet bestond. Waar je blij om zult zijn, is dat je ervaren mag dat je ongelijk had.

Blij ben ik dan ook, dat ik mocht ervaren dat ik ongelijk had. Ik wens jou een leven met liefde, passie en hartstocht. Een leven met voldoening, waar ook jouw maatje jou leidt naar de liefde en het succes in je leven. Maak de eerlijkheid je beste vriend, pel je ‘uitje’ en je zult de liefde hervinden. Het was mij een genoegen om met jou een gesprek over de liefde te hebben en wie weet spreken we elkaar eens in het echt.

Voor nu groet ik jou en wellicht tot een volgende keer.

Mocht je het vorige gesprek hebben gemist, dan hierbij nog even de link.

Warme groet,

Grace Louise

Ik wens je alle liefde.

Thanks for the photo by Scott Webb on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *