Investeren in succes, hoe doe je het en wat betekent succes voor jou? Dit kan natuurlijk van alles zijn. Het is in ieder geval de beste versie van jezelf creëren op welk gebied dan ook. Zo heeft ieder mens talenten, gaven en mogelijkheden in zich die men kan benutten om de beste versie van zichzelf te realiseren.

De beste versie van jezelf waarbij je plezier, passie, liefde, uitdaging, voldoening en geluk ervaart. Of dit nu in je ouderschap is, in je relatie, je baan als hovenier, je functie als directeur, je praktijk als coach of in je eigen bedrijf als nagelstyliste. Het maakt niet uit, het gaat om jouw persoonlijk succes en dit is een bewuste keuze.

Kleine en grote successen

Investeren in jouw persoonlijk succes doe je door je ook bewust te zijn van je kleinere successen. Vaak leggen we de klemtoon op het behalen van ons einddoel. Toch liggen aan grote successen vaak kleinere successen ten grondslag. Successen die we mogen erkennen en waar we ook van mogen genieten. Deze kleinere successen begeleiden ons immers naar ons werkelijke einddoel.

Misschien wil je een studie volgen of zanglessen nemen, van baan veranderen of wellicht werken aan en optimale lichaamsconditie. Deze kleinere doelen behalen, kunnen jouw voortraject zijn voor het behalen van andere persoonlijke successen. Maar wat maakt dat de één zijn persoonlijk succes wel weet te behalen en de ander niet? Wat heb je nodig om jouw persoonlijke succes gestalte te geven?

Succes is persoonlijk

Mensen die hun eigen persoonlijke succes behalen zijn niet vies van die extra honderd meter verder lopen. Zij staan voor dag en dauw op en zijn bereidwillig om te investeren in hetgeen zij willen bereiken. Deze mensen hebben een visie waarbij zij elke minuut van de dag als belangrijk ervaren en er dus maximaal profijt uit willen halen. Zij weten dat weggegooide tijd, verloren kansen zijn. Succes is overigens persoonlijk en iets wat absoluut niet te vergelijken is met het succes van een ander.

Het vergelijken van jouw succes met dat van anderen, maakt dat jij  jouw persoonlijke unieke succes uit het oog verliest. Jezelf constant vergelijken zorgt ervoor dat jij je soms ten koste van jezelf wilt bewijzen. Hierdoor kom je in de valkuil van perfectionisme terecht. Depressieve gevoelens, een laag zelfvertrouwen en uit je flow geraken, zijn dan de eventuele gevolgen. Uiteraard is het prima om mensen die al succesvol zijn op het gebied waar jij heen wilt, als inspiratiebron te zien. Met motivatie is natuurlijk niets mis en maak hier ook zeker op een gezonde manier gebruik van.

Prioriteiten stellen

Mensen die aan hun persoonlijk succes werken nemen hun visie bloedserieus, bezitten een sterke focus en staan 100% achter het behalen van de door hen gestelde doelen. Geen ellenlange to-do lijstjes, maar meteen daad bij woord voegen. Daarnaast weten deze groep mensen ook heel goed wanneer het tijd is om de dag te eindigen en grenzen te stellen, zodat lichaam en geest ook weer kunnen opladen.

Succesvol betekent dat jij in elke vezel van je lijf voelt waar je ‘ja’ en ‘nee’ op moet zeggen. Je voelt perfect aan wat jou als persoon dichter bij je doel brengt en laat je dan ook niet in met zaken die je alleen maar verder van je doel af brengen. Mensen die hun persoonlijk succes behalen zeggen dus eigenlijk vaker ‘nee’ dan ‘ja’.

Delegeren

Denken dat je het allemaal alleen kunt is een veel gemaakte fout die je meer stagnatie oplevert dan groei. Je persoonlijk succes zal dan ook in grote stappen toenemen wanneer je weet te delegeren op een goede manier. Mensen die werken aan hun persoonlijke successen schromen niet om hulp van buitenaf te vragen. Zij zijn bereidwillig om hun ontwikkeling door coaching of andere vormen van begeleiding op een hoger plan te brengen.

Ontwikkeling staat immers nooit stil en een succesvolle mensen weten dat het een must is om die ontwikkeling op peil te houden. Ben je een control freak en denk je alles zelf te kunnen, dan zal dit meer in je nadeel dan in je voordeel werken.

Een ritme

Jouw persoonlijk succes wordt mede gevormd door een ritme, zoals het bewust werken en behouden van een gezond en veerkrachtig lijf. Beweging, meditatie, goede voeding en ontspanning zijn daarbij heel belangrijke factoren. Alles is energie en ook het behalen van jouw persoonlijk succes valt en staat met jouw energiehuishouding. Succesvolle mensen nemen de tijd om goede voeding tot zich te nemen. Zij lassen pauzes in op hun werkdag om bij te tanken en weer energie op te doen. Zij slaan geen maaltijden over om toch nog even een e-mail te checken of een telefoontje te plegen.

Succesvolle mensen weten dat op tijd naar bed gaan en aan je slaapuren toekomen een must is. Tot laat in de nacht doorwerken is dus not done. Jouw persoonlijk succes hangt namelijk af van jouw gezonde en goed functionerende lichamelijke en geestelijke gesteldheid.

Last but not least:

Persoonlijk succes behaal je door je angsten en onzekerheden aan te gaan. Investeren in succes doe je door je aan je eigen afspraken te houden en geen excuses te verzinnen die jou weerhouden om de beste versie van jezelf te worden.

Met warme groet,

Grace Louise

Photo by Nikola Jovanovic on Unsplash

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *