Over het algemeen ben ik een positief en goed gehumeurd mens. Toch zijn er periodes in mijn leven geweest, waarin ik gevoelens had die het mij knap lastig hebben gemaakt. Omdat ik gewend was de lat voor mijzelf heel hoog te leggen, hield ik mijn gevoelens het liefst voor mij alleen. Met een glimlach van hier tot Timboektoe liep ik door het leven. Dit terwijl ik diep van binnen wel eens snakte naar een luisterend oor of een schouder om eens even lekker op uit te janken! Gevoelens delen en liefde ontvangen was iets waar ik hard voor wegrende!

Mijn uitdaging

Het delen van wat ik echt voelde en liefde durven te ontvangen waren twee enorme uitdagingen voor ondergetekende. Toch wilde ik leren hoe ik mezelf vrij kon uiten, mijn gevoelens kon delen en liefde van anderen durfde te ontvangen. Een confronterende reis waarbij ik veel over mijn angsten en onzekerheden heb geleerd.

Als kind heb ik namelijk met de paplepel ingegoten gekregen dat je het allemaal zelf moest oplossen. Deed je dit niet, dan was het een teken van zwakte en telde je niet mee. De vuile was buiten hangen? No way! In mijn leven heb ik veel zelf opgelost waar ik wel blij om ben en wat mij absoluut sterker heeft gemaakt. Toch aan de andere kant, had het mij zoveel ellende, verdriet en heel veel gepieker gescheeld als ik destijds open had kunnen staan voor hulp en liefde van anderen.

Aandacht voor je gevoelens

Het luisteren naar de stem van je hart is een gezonde aangelegenheid. Er gebeuren veel dingen in een mensenleven. Gelukkig heel veel leuke dingen, maar soms ook minder leuke. Toch verdienen de minder leuke gevoelens het ook om liefdevolle aandacht te krijgen. Deze gevoelens zijn er ook niet zomaar. Ze zijn er om jou te laten zien dat je uit balans bent en een handje hulp geen overbodige luxe zou zijn.

Wees als het stripfiguurtje Jerommeke en durf dapper te zijn

Echt durven kijken naar je gevoelens, ze delen en om hulp durven vragen is een dappere aangelegenheid. Dit kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar om hulp vragen is geen schande. Het getuigt eerder van kracht dan van zwakheid. Daarnaast weten twee vaak meer dan één en kan het je helpen om alles weer helder te zien. Elke levenservaring waar je bewust doorheen gaat maakt je sterker, weerbaarder, geeft je meer inzichten en maakt dat je anderen beter kunt begrijpen en helpen.

Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen

Als mensen zijn we geneigd om alles onder het vloerkleed te stoppen of te doen alsof er geen vuiltje aan de lucht is. We zijn bang om te laten zien wat er echt achter die grote glimlach schuil gaat.

Je kwetsbaar durven opstellen kan lastig zijn, maar toch kan het delen van je zorgen en gevoelens je helpen om orde op zaken te stellen. Anderen weten wat er in jou leeft en het geeft ze de gelegenheid om er voor jou te zijn en je te helpen. Niemand is ermee gebaat wanneer we onszelf en anderen om de tuin leiden en doen alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Het kost je eerder energie dan dat je er energie van krijgt.

Juist door het delen en het durven vragen om hulp genereer je niet alleen nieuwe energie en oplossingen, maar ontwikkelt je ook diepere en stabielere relaties. Relaties die zijn gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. De mensen die van jou houden willen er juist voor je zijn, dus beroof ze niet van de gelegenheid om dat ook te doen. Je doet het wel zelf, maar je hoeft het gelukkig niet alleen te doen.

Weer in contact met je ware ‘ik’ 

Door ruimte te maken en eerlijk en oprecht te luisteren naar de stem van je hart, kom je weer in contact met je ‘ware’ ik. Je krijgt na het ervaren en loslaten van gevoelens een duidelijker inzicht in hoe het ook anders kan. Daarnaast zorgt het ervoor dat je beter in staat bent om op een bewuste manier dat wat niet meer bijdraagt tot jouw groei los te laten. Je lichaam laat vervolgens ook de opgeslagen spanning los, waardoor je weer ontspannen door het leven heen kunt wandelen.

Balans in je leven is soms lastig te behouden. Besef dat anderen het juist fijn vinden om jou daarmee te helpen. Door mensen in je leven toe te laten geef je anderen de kans om ook open en kwetsbaar te zijn naar jou. Durf te ontvangen en weet dat het je is gegund en dat je het meer dan waard bent! Iedereen heeft in het leven wat te bieden en wanneer we anderen kunnen helpen voelen wij onszelf daar goed bij.

Alle beetjes helpen

Maak positief gebruik van elkaars goede, mooie en sterke kwaliteiten. Van de wetenschap dat we allemaal mensen zijn die eigenlijk hetzelfde willen. We willen allemaal liefde, gezondheid en geluk en we kunnen elkaar helpen door het samen te doen.

Er zijn mensen om jou heen die bepaalde talenten, inzichten of ervaringen hebben. De een kan goed luisteren, de ander is oplossingsgericht. Weer een ander heeft misschien wel net voor jou de juiste connecties. Het kan een win- winsituatie zijn die positieve energie oplevert! Alle reden om je gevoelens het licht te laten zien en zeker niet bang te zijn om hulp te vragen. Alles wat immers het licht ziet vertoeft niet meer in het donker. Zo krijgt het de kans om op te lossen.

Maar ik durf die stap naar bekenden niet te nemen…

Nu kan het zomaar zo zijn dat jij het toch lastig vindt om met bekenden over je gevoelens en problemen te praten. Dan is een life coach een prima oplossing voor jou. Coaching kan jou verder op weg helpen met het oplossen van jouw beren op de weg! Wacht niet langer en blijf niet rondlopen met bagage die jou tegenhoudt! Bel mij voor een intakegesprek en laten we samen kijken waar jouw mogelijkheden liggen! Gun jezelf een leven met meer plezier, geluk en liefde!

P.S. Wil jij weten hoe jij jezelf kunt leren zijn en wat bij jou hoort? Surf dan nog even verder op mijn site !

Met warme groet,

Grace Louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *