Doorzetten, volharden, niet opgeven en slagen!

Welkom terug op de laatste dag van deze vijfdaagse minicursus: “Hoe realiseer ik mijn dromen en wensen?” Ik ga beginnen met jou te feliciteren met je doorzettingsvermogen. Je bent op dag vijf aangekomen en dit vertelt mij dat jij werkelijk achter je wens staat. Je bent er en je hebt bereidheid getoond om de stappen te nemen die nodig zijn voor jouw wens. Waarschijnlijk heb je nog niet alle stappen gedaan. Misschien heb je alleen de artikelen gelezen en je gedachten erover laten gaan. Dit is ook al een prima begin. Toch wens ik jou wat jij voor jezelf wenst, en dat is dat jouw wens, droom of doel gerealiseerd kan worden. Aarzel dus niet langer meer en zet je gedachten en overpeinzingen om in actie. Het is een kwestie van doorzetten, volharden, niet opgeven en slagen!

Je doet het wel zelf, maar je hoeft het niet allemaal alleen te doen

Toen ik na heel veel jaren toch mijn eigen bedrijf wilde starten, wist ik dat ik er hulp bij nodig zou hebben. Ik vond dit lastig, want het liefst deed ik alles in mijn leven zelf. Om hulp vragen en deze ook durven aannemen was een van de lessen die ik heb moeten leren. Als je iets wilt in het leven, dan moet je er ook alles voor over hebben, te beginnen met het opzij zetten van je ego. Besef dat je altijd anderen in het leven nodig zult hebben ook al denk je soms van niet. Je kunt namelijk niet alles alleen, want dat zou betekenen dat je alle verbindingen mist voor jouw ontwikkeling. Natuurlijk moet je het zelf doen, maar gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Ik ben echt dankbaar voor alle hulp, motivatie en tijd die mijn achterban mij heeft gegeven.

Verzamel jouw team mensen

In je persoonlijk journaal heb je veel dingen opgeschreven die jij nodig zult hebben om te komen waar je heen wilt. Veel is er misschien wat je zelf kunt oppakken, maar er zullen zaken zijn waarbij je hulp nodig hebt. Het is goed te kijken welke mensen jij aan je team kunt toevoegen. Mensen met vaardigheden of talenten die jou verder kunnen helpen. Mensen die in jou en je wens geloven en achter je staan. Wees hierin eerlijk tegenover jezelf, maar ook tegen de ander en durf te vragen. Toon ook jouw enthousiasme en bereidwilligheid naar hen die er voor jou willen zijn. Geef een stukje positieve energie en hulp terug aan anderen die ook hun wensen willen realiseren. Wees dankbaar voor jouw team, voor het feit dat  zij jou hebben gemotiveerd, gesteund of werk uit handen hebben genomen. Zo wordt het een mooie gelijkwaardige samenwerking en bouw je aan mooie relaties.

En nu op naar je plan

Nu we zo’n beetje alle stappen hebben genomen is het tijd voor een plan van aanpak. Een plan waarbij je dus stapje voor stapje gaat doen wat er nodig is om te slagen. Eerst stond het nog op papier, maar nu gaan we voor het echte werk. Maak elke stap die nodig is en doe dit heel bewust. Weet dat jouw plan en de uitvoering ervan bepalend is voor het slagen van je wens. Eenmaal op het pad van echte actie zou het zomaar kunnen zijn dat er veranderingen komen die je niet verwacht. Probeer hier flexibel mee om te gaan en kijk altijd naar andere opties of mogelijkheden. Ik kan je vertellen dat ik op mijn reis vaak het roer heb moeten omgooien. Lastig vond ik het en soms wilde ik de handdoek wel eens in de ring gooien.

Geef nooit op!

Ja dit brengt mij op het volgende: Geef nooit op! Je komt voor beren te staan, maar probeer deze te zien als uitdagingen die jou wat leren. Loop er niet voor weg, maar ga eromheen, eronderdoor, eroverheen en als het moet er dwars doorheen. Angsten en onzekerheden te lijf gaan, maakt dat ze oplossen. Je hebt een beslissing gemaakt, want jij gaat jouw wens realiseren en je zult slagen! Geniet daarom ook van de kleine successen die je onderweg al hebt weten te behalen, want deze werken motiverend. Neem ook de tijd om ervan te genieten, erken ze voor jezelf en ventileer ze naar je achterban.

En toen…

Waren we aan het einde gekomen van deze vijfdaagse minicursus:”Hoe realiseer ik mijn dromen en wensen?”Je hebt veel tips en tools gekregen en ik hoop dat ik jou hiermee een eind op weg heb kunnen helpen. Het leven is in mijn ogen te waardevol om niet te leven of om je dromen en wensen zomaar op te geven. Je bent hier niet voor niets en doe vooral wat jou gelukkig maakt! Loop je vast en zou je hulp kunnen gebruiken, mail mij dan gerust en wie weet wat ik voor jou kan betekenen.

Ik wens je succes, maar ook veel plezier op weg naar jouw wens.

Liefs van mij,

Grace Louise

P.S. Ik zou het overigens super vinden om van jou te horen, dus laat gerust een comment achter. 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *