Als het leven niet meezit, wat kun je dan doen?

Heb  jij je ook wel eens van die tijden waarbij je je leeggezogen voelt? Periodes in je leven die loodzwaar zijn en waarbij je de neiging hebt om het op te geven? Ik ken het gevoel wel degelijk en ook ik heb wel eens een tijd lang in een energiestroom gezeten waarvan ik dacht: Wanneer ben ik hier nu eens klaar mee? Vertel mij het nut van al deze shizzle en wat moet ik er in hemelsnaam mee? Luidkeels riep ik dan wel eens in mijn uppie:” Hallo daar, anybody home? I need some help down here!” Afijn jij hebt ze waarschijnlijk ook wel eens deze tijden en misschien vraag jij je dan ook af: Als het leven niet meezit, wat kun je dan doen?

Remise

Ooit heb je als ziel besloten om een mensenleven aan te nemen en naar de aarde te vertrekken. Je koos voor een doel waarbij jij al jouw gekozen talenten zou gaan benutten. Een uitdaging waarbij je ging leren hoe je de beste versie van jezelf kon worden om daarna weer naar ‘huis’ terug te keren. Dus ben je de uitdaging aangegaan en vaak zit je op het goede pad en soms zit je er gigantisch naast. Dit is zo’n moment waarop je in de remise terecht komt. Een moment waar het leven even niet meezit, maar wat jou wel tot bezinning kan brengen. Soms maken we er namelijk een zooitje van. We denken dat we van onze leermomenten af kunnen komen door alles te omzeilen, te ontwijken en mooie geloofwaardige verhalen te creëren. Maar hoe ongelooflijk het ook klinkt, het universum staat aan jouw kant staat. Jouw wens is ook de wens van het universum. Alles wat nodig is om jou de beste versie van jezelf te laten worden zal uit de kast worden gehaald. Alle mooie en de minder prettige leerstof die je nodig hebt om te groeien. De momenten waarop het leven even niet meezit. De remise.

Tijdelijke in de remise

Maar goed, af en toe zit het gewoon even helemaal niet mee. Je bent doodop en twijfelt aan van alles en nog wat. We hebben allemaal zo onze uitdagingen. Relatiebreuken, ziekte, ruzies, problemen op het werk, vervelende familie  en nog meer aanverwante zaken. Dingen die het allemaal gecompliceerd maken. Eigenlijk beseffen we ook wel wanneer we het anders hadden moeten aanpakken. Betere keuzes hadden kunnen maken die een passende aansluiting waren geweest op de persoon die we in werkelijkheid zijn. Maar ja, we zijn mensen en wanneer dingen lastig worden is het moeilijk je te herinneren waar je ook weer naartoe wilde en wie je in feite echt bent. Toch lukt het ons vaak wel om weer om op het juiste pad te komen en beseffen we achteraf waarom het ging zoals het ging.

Wijzer, beter en sterker uit de remise ( als het goed is)

Wat ik zelf heb geleerd, is dat je (meestal ) wijzer, beter en sterker uit die tijdelijke remise komt. Het is lastig, maar ik zie mijn remise momenten tegenwoordig maar als groeipijnen. Als het goed is leer je van de lessen die jij zelf bewust of onbewust hebt gekozen. Zo niet, dan is de remise een plek die je wellicht iets vaker nodig zult hebben. Wees je dus bewust van de keuzes die je wilt gaan maken in het leven. Neem geen beslissingen uit angst, maar uit liefde en toon geduld. Het scheelt je namelijk veel remise momenten.

Hulpeloos, slachtoffer? Echt niet!

Vergeet de slachtofferrol wanneer je in die tijdelijke remise tot bezinning komt. Yep, het leven kan echt een bitch zijn en ja soms lijkt het allemaal vreselijk oneerlijk. Toch mag je nimmer vergeten dat jij net als ik je eigen verhaal steeds opnieuw kunt schrijven. Jij bent de maker van je eigen boek. Het maakt niet uit hoe vaak je wilt herschrijven, je bent er vrij in dus leef je uit. Voel je nooit hulpeloos, noch het slachtoffer, want dit belemmert je groei en jouw geluk. Zorg ervoor dat je hoe dan ook stappen onderneemt waardoor je groeit en jij los kunt laten wat niet langer bruikbaar is of bij jou past.

Je hebt niet gefaald, maar je hebt geleerd

Wel eens om je heen gekeken of je geschiedenisboek erop nageslagen hoe vaak de groten der aarde op hun gezicht zijn gegaan? Ik kan je vertellen dat ook zij heel vaak in die tijdelijke remise hebben gezeten, ik trouwens ook. De groten der aarde zijn onze leermeesters dus pluk de vruchten die ze hebben achtergelaten. Het woord falen, mag je wat mij betreft regelrecht in de prullenbak gooien, want je hebt er niets aan. Observeer, leer, oefen, wees eerlijk, oprecht, overwin, en besluit dat je het de volgende keer anders gaat doen. That’s all.

Ergens een deur potdicht dan gaat er ergens een andere deur open

Soms heb je een bepaalde wens en doe je er alles aan om die wens in vervulling te laten gaan, maar wil het niet lukken. Ik weet uit ervaring dat dit kan gebeuren. Een van mijn dromen is nooit uit de verf gekomen, terwijl ik wel aan de benodigde voorwaarden voldeed. Achteraf gezien, begreep ik wel waarom hetgeen wat ik zo graag wilde, buiten mijn bereik bleef. Er kwam iets anders, iets dat beter bij mij paste en waar ik ook veel meer voldoening van kreeg. Daarom ben ik nu life coach en is mijn zangcarrière niets geworden, whaha. Weet dat er vele deuren zijn en wanneer er een dicht blijft, dan gaat er een andere deur open. Stel je positief op en omarm het idee dat het vaak allemaal met een goede reden gebeurt en in jouw voordeel.

Veranderingen in je leven? Begin bij jezelf

Mopperen en klagen over alles dat je anders in je leven zou willen zien heeft geen zin. Je wordt er nog gefrustreerder en bozer van en je omgeving zit er niet op te wachten. Wil je verandering zien, begin dan met de verandering bij jezelf. Wat je denkt en waar jij in gelooft zul je manifesteren in je leven. Geloof je dat de wereld om je heen een vreselijke plek is en mensen niet te vertrouwen zijn?  Weet dan dat dit ook je ervaringen zullen worden. Denk je dat je niet geboren bent voor geluk, liefde en gezondheid? Dan zet je deze energie in werking. Begin dus bij jezelf en geef geen aandacht aan wat je niet wilt, maar geef aandacht aan wat je nodig hebt om de dingen te realiseren die je wel zou willen. Vraag je steeds opnieuw af wat jou helpt om bij je doel te komen.

Alles is mogelijk en er gebeuren nog elke dag wonderen

Ik zou als ik jou was bovenstaande zin  gewoon nooit meer vergeten, want het is echt zo. Uit eigen ervaring heb ik zo vaak meegemaakt dat er nog steeds mooie dingen gebeuren. Grote en kleine wonderen en ik ben zo dankbaar dat ik ze heb mogen meemaken. Wonderen waarvan ik veel heb geleerd en die mij een dankbaar mens hebben gemaakt. Een positieve energie die als uit het niets, lastige en soms levensbedreigende situaties een totaal andere draai heeft gegeven. Weet dat als iets echt voor jou bestemd is, het naar je toe zal komen. Het enige wat jij hoeft te doen, is de eerste stap. Ga lopen en zet je ene been voor de andere en kijk wat er gebeurt.

 De positieve energie van het universum is beschikbaar voor jou

Een liefdevolle ouder zal zijn uiterste best doen om zijn kind zo lang mogelijk te begeleiden. Toch komt er een moment dat een ouder moet loslaten.  Alleen dan kan een kind zijn eigen leven gaan oppakken. Op de achtergrond echter, blijft een ouder aanwezig om een helpende hand te bieden. Geen enkele ouder kan  het leven van zijn kind bepalen ook al neemt het beslissingen waar het misschien niet blij mee is. Iedere kind heeft als ziel een eigen vrije wil gekregen. Zo is de positieve energie van het universum beschikbaar voor jou om kracht uit te putten, maar zal het jou nergens toe dwingen. Het zal niet ingrijpen of je koers ongevraagd veranderen. Op het moment dat je die liefdevolle energie nodig hebt, kun je er gewoon om vragen en het zal er zijn. Niet altijd op een manier die je zou verwachten, maar op een wijze die jou helpt om het doel te bereiken waarvoor jij hebt gekozen. Alles wat je zou willen weten zal jou worden getoond op het moment dat jij er echt klaar voor bent.

Heb vertrouwen in jezelf

Ik hoop dat je wat aan deze weetjes hebt gehad en dat jij ze kunt inzetten wanneer je  in zo’n tijdelijke remise zit. Zo’n moment dat het leven niet meezit. Heb het vertrouwen dat het universum er alles aan doet om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het geluk is je gegund en pak het met beide handen aan. Geloof in het positieve en heb vertrouwen in jezelf en dan ben je al een heel eind op weg. Behandel jezelf met compassie en geef jezelf een schouderklopje als je weer uit die remise bent. Dat verdien je namelijk.  Alle stapjes hoe klein ze ook zijn leiden naar je doel. Je hoeft er geen hardloopwedstrijd van te maken. Je mag ook gewoon wandelen en genieten van het uitzicht. Kies altijd voor keuzes die liefde als basis hebben. Liefde voor jezelf en liefde voor alles in je leven.

Ik zie je de volgende keer.

Warme groet,

Grace Louise

Blog Photo made by Photo by Alex Jones on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *