21 tips voor meer geluk in je leven. Wie zegt er ‘nee’ tegen? Wie zou er niet elke dag opgewekt door het leven willen gaan? Een positieve constante, energiestroom door z’n lijf willen ervaren? Een tevreden gevoel op meerdere momenten van de dag? Zou dat mogelijk zijn en zo ja. Hoe doe je dIt dan? Hoe ervaar je meer geluk van binnenuit? Met deze 21 tips voor meer geluk in jouw leven kom je al een heel eind.

Alle geluk begint in jou

Laat ik beginnen met het feit, dat voor ieder mens geluk een andere betekenis heeft, een andere waarde en invulling. Geen enkel geluk is met elkaar te vergelijken noch te meten. Geluk komt namelijk vanuit jou en niet van buitenaf. De 21 tips van vandaag hebben zeker een meerwaarde, maar de echte wortels voor jouw persoonlijk geluk, bevinden zich in jou en daar ligt dan ook het antwoord. Alle geluk begint echt in jou. Bij de manier waarop jij jezelf (maar ook anderen) beziet, ervaart, accepteert en liefhebt. Het klink misschien raar en waarschijnlijk voor velen nog zoiets waarbij men denk:”Van mezelf houden? Is dat niet een beetje gek? Een beetje geitenwollensokken idee?”. Nee, allerminst kan ik je vertellen. Van jezelf leren houden, is de sleutel tot jouw persoonlijk geluk. Daarom vandaag een steuntje in de rug met deze 21 tips. 

Als ik…..

Wanneer mensen mij vragen hoe ze nog meer geluk kunnen genereren, blijf ik altijd even stil. Daarna vraag ik meestal:”Wat betekent geluk of gelukkig zijn voor jou?” Daarop krijg ik vele antwoorden en de meeste wijzen erop dat de persoon in kwestie ervan overtuigd is, dat alle geluk van buiten komt. Dat je voor je persoonlijk geluk keihard moet zwoegen voordat je dit kunt ervaren. Hele waslijsten aan condities, waarvan men denk dat deze ten grondslag liggen aan het geluk. ‘Als ik lekker ben afgevallen en weer in mijn spijkerbroek pas. Als mijn sixpack mij toelacht in de spiegel. Wanneer ik van baan verander of de loterij win, dan zal ik gelukkig zijn!’

Externe ‘gelukskoekjes’ zijn tijdelijk

Weer anderen zoeken naar het geluk in anderen. In de perfecte situatie, in relaties en in de verliefdheid. In externe ‘instant gelukskoekjes’ zoals drank, rokenen of eten. We kopen ons suf aan de nieuwste zoethouders, om zo maar te ontsnappen aan onszelf. We kopen geen spullen, maar kopen eigenlijk een gevoel. Yep, ook al duurt dit gevoel maar een korte tijd. We kopen het en het maakt niet uit wat het kost. Men legt de verantwoording voor het persoonlijk geluk vaak bij anderen. Schieten anderen tekort in het verschaffen van ons persoonlijk geluk, dan ontstaat er een groot probleem.

Relaties worden veel gebruikt om het geluk te vinden en men stelt elkaar ook voor dit ‘geluk’ verantwoordelijk. Want als die ander nu eens… Als mijn kind nou gewoon….We worden pleasers die hunkeren naar de goedkeuring en acceptatie  van anderen, van de maatschappij. Wat anderen van ons wensen en wat anderen van ons vinden, speelt een grote rol in ons leven en daar ontlenen we het bestaansrecht aan. Externe factoren waarvan we hopen dat het ons het ultieme geluk brengt.

Als de euforie verdwenen is

Helaas werken deze oplossingen maar tijdelijk, want is eenmaal de euforie verdwenen, dan begint het nare gevoel weer aan je te knagen. Weg geluk, weg lekker gevoel, blehhh. Je gaat weer hongerig op zoek naar geluk, maar je honger blijkt niet te stillen, wat je ook doet. Steeds is er dat lege gevoel, dat jou maar niet met rust laat. Helaas was het niet die baan en heb je nu een manager die je wel kunt schieten. Je nieuwe relatie? Mm, die bleek ook niet wat je hoopte.

Dat mooie huis blijkt achteraf veel te duur en je voelt je er eigenlijk helemaal niet thuis. Je girorekening laat te wensen over en je hebt spijt van alle overtollige aankopen die je hebt gedaan. Dan niet te vergeten, dat al je pogingen om het ‘perfecte’ lijf te krijgen, jou eigenlijk alleen maar meer frustraties opleveren. Vervolgens stort jij je met enige teleurstelling dan toch maar op een pak met koekjes en mens, wat was het lekker, wat een opluchting, wat een geluk!

Alle toeters en bellen blijken dus op de lange duur niet te helpen. Je wordt weer geconfronteerd met jezelf en ook al kijk je niet in de spiegel, dan zijn er nog die hersenspinsels. Yep, en daar zijn we weer aan het begin van de vraag: Hoe zit het nu met geluk?

Een blik naar binnen

Helaas zijn deze confrontaties nodig en blijven ze net zo lang om je heen draaien, tot je besluit om eens een blik naar binnen te werpen. Jouw persoonlijk geluk begint niet met veranderingen aan de buitenkant, maar met veranderingen aan de binnenkant. Veranderingen in jouw manier van denken en dan in het bijzonder de manier van denken die over jezelf gaan. Het is lastig en het kan vreselijk eng en confronterend zijn, I know. Wat zul je aantreffen aan de binnenkant, waar ben je bang voor? Waar loop je nu al zo lang voor weg?

Geluk is een staat van ‘zijn, die niet valt en staat met de buitenkant. Zou het niet geweldig zijn wanneer jouw geluk groeit zonder dat er eigenlijk een reden voor is? Wanneer jij je vaker ontspannen zou kunnen voelen en externe instant ‘gelukskoekjes’ voor jou steeds minder belangrijk worden?

Is het niet een waar geluk wanneer jij jezelf zou kunnen accepteren precies zoals je bent? Elke centimeter van je lijf zou kunnen omarmen en er oprecht dankbaar voor kunt zijn? Jij niet meer als een dolle stier achter die rode ‘gelukskoekjes’ aan hoeft te rennen? Je meer en meer kunt genieten van jezelf, van anderen en van alles om je heen? Gewoon genieten zonder dat hier een speciale reden voor is? Je simpelweg gewoon lekker in je velletje en je op alle levensgebieden een ‘rijk‘ mens voelen?

Op weg naar jezelf

Aan jezelf werken is eigenlijk een echte ontdekkingsreis. Een reis die jou veel kan opleveren, namelijk jouw persoonlijk geluk. Zelf heb ik deze reis ook gemaakt en ik kan je naar alle eerlijkheid vertellen, dat het bevrijdend werkt. Jezelf zijn is het allergrootste goed dat er bestaat. Immers ben jij jezelf, dan zul je anderen aanraken. Zul je zien en ervaren, dat er door jou vele positieve veranderingen ontstaan. Niet alleen aan de binnenkant, maar ook aan de buitenkant. Wanneer jij jezelf bent en er ook naar leeft, geef je automatisch anderen de gelegenheid om ook zichzelf te zijn. ‘Verander de wereld en begin met jezelf’.

Pak je koffer vandaag nog in, ga op reis en neem deze 21 tips  mee. 

21 tips die jou tijdens deze ontdekkingsreis kunnen helpen en ondersteunen!

 1. Leg je focus op het zoeken van oplossingen en blijf niet te lang stilstaan bij het probleem.
 2. Uit alles wat je meemaakt kun je iets positiefs halen, dus kijk wat je ervan hebt geleerd.
 3. Lach wat vaker om jezelf, humor is namelijk een goede vriend.
 4. Accepteer jezelf zoals jij bent en besef dat het gras echt niet groener is aan de andere kant.
 5. Vraag je af, of alles wat jij denkt wel berust op de waarheid. Is het jouw waarheid of die van een ander?
 6. Zijn er negatieve gedachten en overtuigingen die jouw groei blokkeren? Laat ze los en plaats er positieve tegenover die jou verder brengen.
 7. Wees oprecht blij en richt je gedachten op dat waar je dankbaar voor kunt zijn. De natuur om je heen, je gezin, je baan, je familie en je gezondheid. Het dak boven je hoofd of je eten op je bord en het heerlijke kopje koffie of thee van vanochtend. Dankbaarheid brengt vreugde en vreugde is innerlijk geluk.
 8. Zet je boosheid en wrok om in vergeving. Dit doe je niet voor de ander, maar voor jezelf. Rondlopen met boosheid en wrok stagneert  jE groei en is alles behalve oplossingsgericht. Het zijn energievreters die nadelig kunnen zijn voor je gezondheid.
 9. Het spreekwoord:’Wie goed doet, goed ontmoet’, is er niet voor niets. Oefen in het onbaatzuchtig kunnen zijn wanneer je iets voor een ander doet. Geen tweede agenda, geen verwachtingen, maar gewoon recht uit het hart. Draag je steentje bij aan het grotere geheel.
 10. Wees goed voor je lijf en leden. Zorg voor natuurlijk voedsel. Geef je lichaam de broodnodige beweging die zorgt voor de aanmaak van gelukshormonen.
 11. Je zorgen maken om zaken die buiten jouw bereik liggen of waar jij geen verantwoordelijkheid voor hoeft te dragen creëert stress. Wees je bewust van wat bij jou hoort en wat niet. Piekeren en je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren.
 12. Geef jezelf dagelijks een energieboost, door een lekkere wandeling te maken op het strand of het bos. Pak de fiets in plaats van de auto. Geniet onderweg van de kleine dingen. Sporten in de gym is lekker, maar sporten in de buitenlucht geeft je nét dat extra stukje meer.
 13. Adem. Yep en dan niet de oppervlakkige ademhaling die de meesten onder ons hanteren. Adem diep in en goed uit, zodat je longen tot in het onderste puntje aan het werk worden gezet.
 14. Luister naar je lijf want geloof mij, het praat tegen jou. Ga niet over je eigen grenzen heen en neem gepaste rust wanneer nodig.
 15. Meditatie doet wonderen. Dit betekent niet dat je als een Buddha met gekruiste benen op de nullijn moet zitten. Dagelijks de tijd nemen om je gedachten te ordenen, je lijf tot rust te brengen is een goed begin. Dit kan overal, zelfs op het toilet.
 16. Gaat het even niet, vraag om hulp. Je doet het wel zelf in het leven, maar je hoeft het niet alleen te doen. Schaam je hier nooit voor, want anderen helpen graag. Een luisterend oor, is vaak genoeg om een rustpuntje te creëren.
 17. Durf te vertrouwen op het feit dat iedereen zijn eigen tijd, plaats en niveau van ontwikkelen heeft. Alles zal op het juiste moment tot jou komen. Wanneer jij er klaar voor bent. Haast je dus niet en stoor je in geen geval aan het geduw en getrek van de omgeving.
 18. Maak een lijstje van drie dingen waar jij intens blij van wordt. Welk doel of wens je te behalen? Wat tovert een grote glimlach op je gezicht? Schrijf ze in volgorde van belangrijkheid op en start met de eerste stap richting jouw belangrijkste doel.
 19. Volg de energie die zich in jou bevindt en overal om jou heen. Richt je op deze energie en maak er gebruik van. Sta in het leven en weet dat je hier niet voor niets bent. Het Universum heeft voor iedereen een bestemming. Vraag jouw innerlijke gids deze drie dingen: wat wil ik doen, waar wil ik heen en wat heb ik daarvoor nodig? Je zult zien dat verderop je dag de antwoorden vanzelf binnenkomen.
 20. Omring jezelf met mensen die jouw visie delen en steunen. Laat hen die negatief zijn, ver achter jou. Geef aandacht aan de mensen die belangrijk voor jou zijn. De mensen die altijd voor je klaar staan en die van jou houden en andersom. Neem niets ‘for granted’ maar bevestig hoe jij over de ander denkt, hoe waardevol die ander voor jou is. Erken iemand zijn kwaliteiten en geef eens een oprecht compliment.
 21. Last but not least. Vergeet niet dat we er met zijn allen op deze aardbol het beste van willen maken. Jij niet meer of minder bent dan een ander. Uiteindelijk  doen we het allemaal samen. Zodra je de ander ziet in dit licht, vallen er een hoop vooroordelen weg en is er meer rust en geluk in jou.

Samen

Het is een mooie uitdaging om oude ingesleten denkpatronen te vervangen met nieuwe positieve en liefdevolle uitgangspunten. Het vergt oefening en oefening baart kunst. Het gaat niet van de een op de andere dag, dus wees aardig voor jezelf. Dat lekkere gebakje, een wijntje op zijn tijd of jezelf in het zonnetje zetten? Daar hoef jij absoluut niet mee te stoppen. Werk aan je lijf zodat jij er gelukkig en tevreden mee bent en geniet gerust van je sixpack. Het mag en voel je daar geen seconde schuldig over, als het maar vanuit jou komt. Alles met mate, in balans en vooral met vreugde. Geluk is voor iedereen bereikbaar. Het is alleen een kwestie van durven vertrouwen, ontvangen en delen. Jouw geluk zit in jou en begint met jou.

Nogmaals, je doet het zelf maar je hoeft het niet alleen te doen. Lukt het je niet om oude patronen die jou belemmeren te doorbreken? Blijven deze patronen jou belemmeren in het realiseren van jouw persoonlijk geluk? Schakel dan hulptroepen in want je bent het waard. Ik zou je daar graag in willen begeleiden. Heb je vragen neem dan gerust contact op met mij voor een oriënterend gesprek. Laten we samen kijken wat jij nodig hebt voor meer geluk in jouw leven.

Veel succes met deze 21 tips en last but not least:

‘Onderzoek alles en behoudt het goede’

Warme groet Grace Louise

21 tips voor meer geluk in je leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *