‘Wie denkt zij wel niet dat ze is?’ Een mooie titel voor mijn blog vind ik zelf. Over deze titel heb ik niet hoeven nadenken. De aanleiding voor deze titel, is het feit dat nog teveel vrouwen in hun schaduw blijven staan. Ooit was ik ook één van die vrouwen. Met name zijn het vrouwen die zich laten tegenhouden en beïnvloeden door onzekere en jaloerse mensen. Mannen hebben namelijk veel vaker poep aan alles en ik benijd ze hierom. Waarschijnlijk één van de redenen waarom ik graag met mannen praat en omga.

Mannen motiveren mij op meerdere gebieden en ze dagen mij uit om alles aan mezelf te omarmen en om van mezelf te houden. Dus bedankt heren. P.S De beste vent heb ik natuurlijk en die ligt vanavond gelukkig weer lekker naast mij, yep. Maar goed, dit even terzijde. Ook ik heb me jaren laten tegenhouden. Eigenlijk niet eens door deze groep, maar door het binnenlaten van hun jaloezie, angsten, oordelen en vooroordelen. De angst om mezelf compleet te laten zien en gebruik te maken van alles wat ik in huis heb maakte mij toch wel onzeker.

Woorden die mij ooit raakten

Woorden die mij ooit raakten, maar die mij tegenwoordig alleen maar motiveren. ‘Wie denkt zij wel niet dat ze is?’ zijn woorden die ervoor zorgen dat ik steeds opnieuw kies voor mijn persoonlijke groei, geluk en gezondheid. Ik kan je uit ervaring vertellen, dat altijd in je eigen schaduw staan je gezondheid ernstig in gevaar kan brengen. Het vanuit een geconditioneerde mindset denken, voelen en reageren, brengt geen vooruitgang, maar achteruitgang. Het is denken vanuit gebrek. Pak je je achteruitgang echter bij de horens vast, dan kan dit ook weer je vooruitgang zijn. Het is maar wat je wenst te ervaren.

Je steeds afvragen of wat je zegt en doet in de ogen van anderen wel toelaatbaar is, of men je dan nog wel leuk of aardig vindt, brengt alleen maar stress. Jezelf alsmaar verdedigen voor wat jij in je leven wil en voor wie jij bent, is jezelf tegenwerken. Je verliest er levensenergie door. Je wordt er doodongelukkig van en je verspeelt hierdoor de beste jaren van je leven. Daarbij negeer je de unieke mens die jij bent en wat je ontkent sterft uiteindelijk af. Het is vorm naar functie. Weet dat er niets is waarover jij je hoeft te schamen, verantwoorden of te verdedigen. Het is jouw leven en ook jouw verantwoordelijkheid.

‘Wie denkt zij wel niet dat ze is? Nou,

Grace Louise Kamp-Broekhuijsen is mijn naam en ik weet dondersgoed wie ik ben, wat ik kan en ik kom hier ook eerlijk voor uit. Was ik ooit bang om mijn mond open te doen, te schrijven over wat mij interesseert, te doen wat mij gelukkig maakt, fouten te maken, op mijn gezicht gaan en weer opstaan. Nu doe ik dit allemaal en het maakt mij nog gedrevener en gepassioneerder dan ooit. Uiteraard zijn er nog wel eens momenten dat ik voor zo’n valkuil sta, maar de zin ‘Wie denkt zij wel niet dat ze is?’ herinnert mij aan mijn doel en waar ik voor sta.

Het is namelijk zo waanzinnig lekker om jezelf te zijn en te werken met alles wat je in je gereedschapskoffertje hebt zitten. Gereedschap wat je hebt meegekregen en gereedschap wat je zelf hebt verzameld in je leven. Ik pluk er de vruchten van en die vruchten smaken uiteindelijk zoet. Ze moesten alleen wat langer rijpen, zeg ik maar. Wat je te vroeg plukt heeft namelijk weinig smaak en is niet sappig genoeg. Ik moest dus ‘rijper’ worden en uiteindelijk is dit ook gebeurd en ben ik nu mijn ‘zaadjes’ voor nog meer ‘zoet en sappig fruit’ aan het planten.

Doei, doei!

Ik laat achter mij wat niet meer bijdraagt aan mijn doelen. Tja, die jaloerse, oordelende en veroordelende mensen hebben een functie zoals ik wel eens eerder heb geschreven. In mijn geval hebben zij mij geleerd om uit de conditionering te stappen waarin we elkaar vasthouden. Wanneer je uit de conditionering stapt gebeurt het volgende: Doordat jij kiest voor jezelf, je doelen scherp stelt en gedachten gaat verbinden aan een positieve emotie, ontstaat er een energie. Een energie die ervoor zorgt dat jij actie onderneemt.

Het zijn triggers die anderen op plekken plaatst waar ze liever niet over nadenken. Je prikkelt hen door te laten zien wat ze diep in hun hart verlangen, maar waar men soms ook bang en onzeker over kan zijn. Jij stapt uit het cirkeltje en bewijst dat er ook nog een open ruimte bestaat, waar alles mogelijk is. Als individu stop je met gedragingen die niet werken en omarm jij wie jij bent. Jij maakt mensen bewust over zichzelf, over hun wensen, verlangens, angsten en leerpunten.

Uit de comfort zone

Natuurlijk is niet iedereen hier blij mee, want dit kan behoorlijk confronterend zijn. Je haalt mensen, maar ook jezelf uit de comfort zone. Toch is het goed voor anderen en voor jou om doei te zeggen, tegen alles wat niet de beste versie van jezelf naar boven brengt. Jaloezie kun je zien als een compliment. Je doet of hebt iets wat anderen kennelijk ook graag willen. Je mag trots zijn op jezelf, want je motiveert, je zet anderen aan het denken en hopelijk ook in beweging.

De mensen die zeggen: Wie denkt zij wel niet dat ze is?’ mag je dankbaar zijn. Ik ben ze namelijk ook oprecht dankbaar en zie hen als levenslessen. Zij geven je een schop onder je kont, zodat jij je dit gaat afvragen. Doe je dit niet, dan zullen deze mensen te pas en te onpas op je pad verschijnen. Dit gebeurt net zolang totdat jij weet wie jij bent en jij gaat leven naar jouw eigen ‘waarheid’.

‘Wie denkt zij wel niet dat ze is?’ Tja..

Een dijk van een vrouw die uit de ‘veiligheid’ is gestapt en een feestje viert met zichzelf en anderen die oprecht blij zijn met het leven. Een vrouw die geen stap meer opzij doet, zodat anderen zich maar goed en comfortabel kunnen voelen. Dit is namelijk niet mijn verantwoordelijkheid en alle Jezus nog aan toe, wat heb ik lang gedaan om dit onder de knie te krijgen. Het leven ga ik niet uit de weg en hierdoor komt het leven dat bij mij past naar mij toe en hoef ik hier eigenlijk niet veel voor te doen.

In de flow, mijn flow en die flow sluit aan op alles en iedereen die in deze flow thuishoort. Ik ben liefde, ziel, mens, vrouw, moeder, vriendin, familielid en een medemens. Wat ik ook wel eens kan zijn is ‘a pain in the ass’, maar ook een goede coach als ik mijn cliënten mag geloven. En nee, ik loop niet naast mijn schoenen, die heb ik gewoon aan. Echter ben ik mij door schade en schande wel bewust geworden van wat ik te bieden heb. Dit is overigens ook gezond, want niemand heeft iets aan een coach die constant aan zichzelf twijfelt. Wanneer ik twijfel dan omarm ik dit echter wel met open armen, want ik zie het als een leermoment waardoor ik groei en mijn cliënten het beste kan geven van mezelf.

Thanks ‘Universiteit van het leven!’

De ‘Universiteit van het leven’ heeft mij veel geleerd en ik ben dan blij met wat ik aan ‘cijfertjes’ heb behaald. De ‘Universiteit van het leven’ heeft mij behoorlijk gemangeld aan alle kanten waar het dat maar kon doen. Lichamelijk en geestelijk en geloof mij dat het gehele circus is op visite geweest. Alles wat ik aan geconditioneerde leerstof heb gehad, haalt het absoluut niet bij deze ‘universiteit’. Toch ben ik dankbaar voor de scholing die het ‘Universiteit van het leven’ mij heeft geschonken, want ik doe er mijn voordeel mee en deel dit met iedereen die er voordeel van wenst te ervaren.

De andere papiertjes die ik heb verzameld, dienen alleen maar als zichtbaar bewijs voor hen die hun zekerheid putten uit papiertjes. Maar goed, soms ben ik verlegen en soms heb ik zoals ze het op zijn Haags zeggen: een grote bek. Ik ben introvert en extravert op hetzelfde moment. Nuchter, praktisch, verbaal, mondig, duidelijk en een geboren begeleider. Aan de andere kant ben ik ook een heel non-verbaal gevoelsmens, wat zich kan laten begeleiden en liefdevol betrokken kan zijn. Bang? Ja dat ben ik ook wel eens, maar mijn rebelse aard wint het van mijn angst en onzekerheid.

Soms sexy en ook lekker ma Flodder

Ik ben een vrouw die zich vrouw voelt op haar manier. Soms sexy, euforisch, goedlachs, op hakken en bijzonder energetisch. Andere keren kan ik ook ma Flodder zijn. Ingetogen, zonder lipstick, huilogen, zalig in mijn joggingpak, lopende op afgetrapte gympies met het hondje in het park. Als moeder? Tja, dit zou je onze kinderen moeten vragen, maar voor wat ik van ze heb begrepen zit dit wel goed. Als vrouw? Ook dit is weer een vraag die ik niet alleen kan beantwoorden. Manlief is nog steeds bij mij en wil ook zijn kunstgebit wanneer we oud zijn, in hetzelfde bakje water plaatsen. Mocht hij ooit andere wensen hebben, dan weet manlief dat ik hem in goede orde zijn vrijheid terug zal geven. Manlief is namelijk niet mijn bezit en is nooit mijn bezit geweest.

Mijn grote liefde en passie: werken als coach

Naast mijn gezin is mijn werk als coach mijn tweede passie. In mijn ‘werk’ als coach ben ik mezelf en niet anders. Ik wind er geen doekjes om en zal het niet nalaten om alles te doen, wat jou brengt waar jij wil wezen. Dit uiteraard met alle liefde en met respect voor jou als ziel. Jouw hulpvraag zal ik op de beste manier samen met jou neerzetten. Jouw wens is mijn wens en het behalen van deze wens kan op vele manieren. Dit doe ik door vooral door te luisteren, te kijken, je te prikkelen, de juiste vragen te stellen, je uit te dagen, mijn mond open te trekken en je aan het werk te zetten. Je hebt mij namelijk niet voor niets ingehuurd en dus krijg je bij mij waar voor je geld.

Vroeger werkte ik nog wel eens gratis, omdat ik het iedereen gunde om verder te komen in het leven. Nu doe ik dit niet meer, alhoewel ik altijd ruimte bied voor opties, voor de gunfactor. Die gunfactor is namelijk één van mijn uitgangspunten en deze wil ik graag behouden. Ik spreek uit vele jaren ervaring wanneer ik zeg dat gratis werken niet werkt. Daarnaast wil ik net als iedereen mijn kosten betalen en een stukje van het leven genieten, want dit ben ik waard.

‘Wie denkt zij wel niet dat ze is?’ Woorden die mij hebben gebracht waar ik wil zijn op dit moment in mijn leven en ik hoop dat deze woorden jou als vrouw motiveren. Jou helpen om uit je schaduw te stappen en te laten zien wie jij bent. Het is goed wanneer  vrouwen elkaar steunen, respecteren en het beste in elkaar naar boven brengen. Laten we het mooie, bijzondere en het goede in elkaar erkennen, benoemen en elkaar helpen met het bereiken van onze dromen en wensen.

Jaloezie is een boodschap

Veel vrouwen benijden elkaar en soms zijn we stiekem jaloers op het succes van een andere vrouw. Wanneer je deze gevoelens ervaart, wees dan mild voor jezelf en besef dat ook jaloezie een boodschap is. Een boodschap die jou vertelt dat er dromen en wensen in jou verstopt zitten die je kunt ontdekken en realiseren. Ga dus eens te rade bij jezelf en kijk welke kwaliteiten jij in die andere vrouw herkent en zou willen toepassen in jouw eigen leven. Wat zou je willen leren aan nieuwe vaardigheden? Welke onderliggende wens verstopt zich onder jouw jaloezie?

Ben je erachter gekomen en wil jij ook aan de slag met jezelf en je wensen? Wil jij ook die vrouw worden waarvan ze zeggen:” Wie denkt zij wel niet dat ze is?’ Dan ben je welkom en ga ik graag samen met jou aan de slag. Alles mag en niets moet!

Warme groet,

Grace Louise Kamp.

http://87.236.103.22/~adm15inglk/maak-een-afspraak/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *