‘Eerst geloven en dan zien!’ zijn woorden die voor mij niet meer dan normaal zijn geworden. Ook voor Desiree van Leeuwen kregen ze betekenis. ‘In een bootje naar nieuwe plekken en ik reis mee naar de plek waar mijn dromen realiteit worden.’ De reis van een bijzondere powervrouw die ook een prachtig voorbeeld is van hoe het allemaal in het leven kan. Want een droom of wens is er niet zomaar en als die droom of wens er is, dan is er ook een antwoord, een oplossing, een weg of een manier om deze te realiseren.

Het grootste en belangrijkste ingrediënt om jouw droom te realiseren is er al, want dat ben jij. Dan nog een dosis inspiratie, wilskracht, positieve energie en vertrouwen en je komt er. Vandaag dus het woord aan Desiree van Leeuwen. Laat je door haar verhaal inspireren. Put er kracht, moed en vertrouwen uit en gebruik het voor alle dromen en wensen die jij hebt!

In de kringloop

Grace Louise biedt mij de mogelijkheid mezelf voor te stellen bij haar volgers. Wat zij ervoor terug wil krijgen? Helemaal niets. Dat is Grace. Zij geeft zonder verwachtingen. Hoe schitterend is dat! Ik heb haar ontmoet bij de kringloopwinkel waar ik sinds enige tijd op vrijwillige basis meubeltjes restyle. Heel kort vertelde ik haar mijn verhaal en gelijk zette zij haar deur voor mij open.
“Schrijf maar een stukje voor op mijn Facebookpagina. Breng je webshop Verprojecten.nl maar onder de aandacht. Ik geef je een podium voor mijn trouwe volgers”. Zo lief van haar en toch heeft het een hele tijd geduurd voordat ik daadwerkelijk met een tekst kwam. Waarom dan? Nou, dat zal ik vertellen. Ik was even in een storm beland.

In een bootje op een rustig vaarwater.

In 2016 werd er abrupt een einde gemaakt aan een 30 jarig dienstverband aan één en dezelfde werkgever. Mijn eerste baan waar ik me elke dag weer met ziel, zaligheid en loyaliteit voor heb ingezet. Ik was werkzaam in de bankwereld en daar zijn tijden sinds de automatisering drastisch veranderd. Net als vele anderen met mij kon ik dus vertrekken. Ik besloot om in plaats van mij boos, verdrietig en afgedankt te voelen dat moment te gebruiken om nieuwe mogelijkheden en kansen te onderzoeken. En dan….

Ineens vaar je op open wateren

De muren van het kantoorpand zijn verdwenen, De grote wereld staat nu ineens weer helemaal voor je open. Veel is mogelijk.
In een notendop mijn keuzes voor mijn nieuwe toekomst: Zelfstandig ondernemerschap en eigenaar van mijn eigen webshop. Distributeur in Nederland van een mooi merk decoratie-verf. Het is echt waar. Daar waar deuren sluiten gaan andere echt weer open. Ze lijken zo uit het niets op je pad te komen,

Deining op het anders zo rustige water

Mondelinge afspraken gemaakt met de importeur. Afspraken gemaakt met de kringloop. In gesprek met resellers. Werkruimte en opslagruimte huren. Zo spannend! Ik moet het nu allemaal echt zelf doen. Geen back-up meer van een werkgever. De werkgever ben ik immers zelf. Gelukkig nog wel gedeeltelijk steun van het UWV. Zij (het systeem) maken een nieuwe toekomst tijdelijk uitproberen mogelijk. Ook heel veel steun van mij lieve man. Die mij de hele wereld gunt.

Bijna weer in de flow

Ik moet investeren. In geld maar ook in tijd. De klanten beginnen te bestellen en te kopen. Mooie ontmoetingen, mooie belevenissen. Het lijkt te gaan lukken. De aanloopperiode duurt lang, dat is bekend. Als anderen slagen, waarom ik niet? Volhouden is het toverwoord. Volhouden en focus houd ik mijzelf dan ook steeds voor. Het gaat lukken!

Storm op komst

Vertrouwen is ernstig beschaamd door de importeur waarmee ik mondelinge afspraken heb gemaakt. Gevolg: stagnatie van leveringen…… Afhankelijkheid. Lijkt toch weer een soort van schijn-werkgever zo. Weer pijn, teleurstelling en weer boosheid. Negativiteit in plaats van positiviteit. Ik wil dit niet. Ik pas, ik doe hier niet aan mee.

Overboord geslagen maar wel snel terug geklommen in het reddingsbootje

Maar ik ben toch een zelfstandige? Nu pas dringt de betekenis van dat woord tot mij door. Ik was het weer niet! Weer liet ik mijn stroom bepalen door een ander. Ik herken dit nu. Dit gaan we dus niet meer doen. Gewoon maar weer opnieuw beginnen?

Het bootje laat zich meevoeren naar nieuwe plekken en ik reis mee.

Ik krabbel weer op en regel mijn zaakjes nu anders. Ik kijk terug en maak weer een soort nieuwe start.
Weer afhankelijk? Ja, toch weer een beetje en nu wel met extra gereedschap (persoonlijke groei) in mijn rugzak.

Af en toe stuur ik wat bij

We leven natuurlijk in een samenleving en niet helemaal alleen op de wereld. Gelukkig niet zeg. Het lukt me eigenlijk niet zonder afhankelijkheid. Samen en samenwerken hoort erbij. Ik wil wel zelf bewust keuzes maken. Zelf regie houden over hoe ik mijn leven wil leven. Dat is voor mij nieuw en ook best spannend, laat dat duidelijk zijn. Maar ik leer dus ik leef!
Benieuwd geworden naar mijn webshop?
Check www.verfprojecten.nl
Bedankt lieve Grace, mooi mens. ????
Graag gedaan Desiree en ik weet zeker dat het allemaal goed komt!
Liefs Grace Louise. XXX
'Eerst geloven en dan zien!'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *