‘Rijk’ worden vanuit denken in overvloed, op dag 18, van de reis “Meer energie en flow in het leven”. Bij het woord rijk worden, denk je misschien aan een dikke, vette bankrekening. De meeste mensen zouden hier een gat voor in de lucht springen. Plotseling rijk worden, kan voor iemand misschien de oplossing zijn voor een aantal financiële problemen. Echter wint niet iedereen bijvoorbeeld een zak met geld door bijvoorbeeld een winnend lot.

Heel veel geld hebben, is ook niet altijd de oplossing voor de uitdagingen op andere levensgebieden. De ‘problemen’ die er waren voor iemand rijk werd, zijn er namelijk niet mee opgelost. Rijk worden is heel leuk en met geld kun je inderdaad veel doen. Echter betekent dit lang niet altijd, dat je je van binnen ook een rijk en tevreden mens voelt. Het betekent ook niet, dat er op alle levensgebieden balans is. Als het van binnen op bepaalde levensgebieden niet lekker zit, dan is geld slechts een pleister op de ‘wond’.

‘Rijk’ worden vanuit tevredenheid

Rijk worden leek mij vroeger als jong meisje geweldig. Ik bedacht mij honderd-en-één dingen die ik dan zou kunnen doen en die ik zou willen hebben. Toch, als je het mij nu zou vragen, of ik rijk zou willen worden, dan zeg ik: “Nou, niet per se”. Dit omdat ik mijn persoonlijke ware rijkdom, op de meeste gebieden heb gevonden. Voor mij is rijk zijn, rijkdom van binnenuit, wat ik kan terugzien aan buitenkant. Het is rijkdom, omdat ik blij ben met wie ik ben en met wat ik doe. Ik tel al mijn zegeningen en heb voor mijn zegeningen waardering. Zegeningen die financiële rijkdom alleen, mij nooit had kunnen brengen.

Ineens rijk worden, zou niet zo heel veel meer toevoegen, aangezien ik alles al ‘bezit’ wat ik nodig heb. Sterker nog: ik denk dat alleen financieel rijker worden juist voor onrust zou zorgen. De belastingdienst, is nu de eerste gedachte die bij mij binnenkomt. Al mijn rijkdommen zijn ontstaan door tevreden- en dankbaarheid. Maar ook zeker vanuit denken in overvloed. Wat ik geleerd heb, is dat alle rijkdom voortkomt uit de gedachte:”Ik ben genoeg en er is genoeg”. Hierdoor gaat alles in het leven gemakkelijker en stopt het harde werken en ploeteren.

Een hekel aan geld heb ik niet, aangezien ik er een gezonde relatie mee heb leren opbouwen. Geld moet net als water stromen. Wanneer je het vasthoudt, stagneert niet alleen je financiële flow, maar ook de energie op alle andere levensgebieden. Levensgebieden die ook in verbinding staan met de energie van geld.

Rijk worden door denken in overvloed

Rijk worden van binnen naar buiten, begint met houden van jezelf. Met blij zijn met wie je bent en jezelf en anderen een mooi leven gunnen. Het is denken vanuit overvloed en weten dat jij genoeg bent. Er namelijk nergens een tekort aan is. Ervaar je een tekort, dan heeft dit vaak te maken met het denken dat er ergens een tekort aan is. Denken dat er niet genoeg is, is vanuit schaarste denken. Dit komt helaas voort uit het feit dat wij onszelf niet genoeg vinden. We denken dat we geen overvloed verdienen.

Dit is voor heel veel mensen nog best een dingetje, omdat we zijn gebrainwasht om te denken vanuit schaarste. Het is ons aangeleerd om altijd angst te hebben voor tekorten. Niet alleen tekorten op financieel gebied, maar ook tekorten op andere levensgebieden, zoals bijvoorbeeld relaties, gezondheid, voeding of werk. We hebben geleerd dat er niet genoeg is voor iedereen. Het is vanuit deze gedachte, dat we steeds terugvallen in denken vanuit schaarste. Hiermee houden we juist de schaarste in stand. Wat we zoeken, zal ons uiteindelijk vinden.

Twee redenen voor wel of geen overvloed

Toch is alles wat een mens nodig heeft al aanwezig. Op het moment dat we onze behoefte willen vervullen vanuit onze levensbestemming, is het er al. Er is genoeg geld, genoeg werk en genoeg eten. De kansen die kunnen leiden naar liefde en gezondheid zijn er ruimschoots. De vraag is alleen: durf je te denken vanuit overvloed? Durf je te geven en te delen, of ben je bang dat je dan zelf tekort komt? Waar wil jij in geloven? Wil je openstaan voor de gedachte dat er ook voor jou op alle gebieden in je leven overvloed kan zijn? Zou je nu de deur wagenwijd voor overvloed opengooien of twijfel je nog?

Er zijn maar namelijk maar twee redenen, waarom bijvoorbeeld geld komt, gaat of in balans blijft. De ene reden, is dat je op een positieve manier overvloed op financieel gebied ervaart. Je bent tevreden met je financiën waardoor er een rustige constante flow blijft. Doordat het een constante flow is en jij tevreden bent, kun je je aandacht zonder zorgen aan andere dingen geven. Stagneert je financiële flow, dan heb je naar alle waarschijnlijkheid, precies de tegenovergestelde gedachten over geld gehad. Dit resulteert in de gedachte, dat er voor jou niet genoeg geld is. Het is precies deze gedachte die de stroom van geld blokkeert.

De uitdaging van ‘rijk’ worden

De uitdaging ‘rijk’ worden vanuit denken in overvloed, is je bewust worden van je basisgedachten over geld. Misschien wil je graag meer financiële flow, maar ben je je bewust vanuit welke gedachtengang je vertrek? Ga je ervan uit dat er genoeg geld is, of maak je je zorgen dat er niet voldoende geld is? Door te denken vanuit deze laatste gedachte, ontstaat er een energie van weerstand in jou. Weerstand waardoor het lastig wordt, om geld op een ontspannen manier naar je toe te trekken. Als dit je basisovertuiging is, blokkeer je alle wegen die kunnen leiden naar manieren die jou geld kunnen brengen.

Waar ligt je focus?

Hoe je weet of je focus ligt op denken in schaarste of in overvloed? Dit kun je merken aan je gevoelens. Je zit op het juiste spoor, voor bijvoorbeeld het levensgebied geld, wanneer je goede gedachten en positieve gevoelens over geld hebt. Het voelt goed, geld mag er zijn. Je staat open voor alle mogelijkheden die geld naar je toe kunnen brengen. Er zijn geen vooroordelen en er is geen weerstand of verzet. Op de momenten dat je namelijk vertrekt vanuit gedachten van overvloed, creëer je in het heden, een werkende energie. Een positieve energie die alle bronnen, kansen en mogelijkheden die jou geld zouden kunnen opleveren, op jouw pad brengt. Dit kan van alles zijn: een nieuwe baan, een voordeel wat op je pad komt of nieuwe cliënten. Misschien is het wel een winnend lot of een erfenis. Je weet het maar nooit.

Positieve of negatieve gedachten

Wanneer je graag jouw financiële status positief zou willen draaien, maar jouw gedachten en gevoel over geld zijn het tegenovergestelde. Dan zit je aan het verkeerde eind van het stokje. Het is denken vanuit schaarste en angst. Veel mensen hebben aangeleerde belemmerende gedachten en uitgangspunten over geld. Aannames die in het teken staan van:”Geld is slecht, geld is een zonde en rijk zijn is egoïstisch. Voor geld moet je hard werken en ploeteren. Of er is niet genoeg geld en ik verdien het niet om geld te hebben”, etc, etc. Geen wonder dat er zoveel narigheid omtrent geld is.

Kun je je voorstellen, dat wanneer we bezig zijn met negatieve gedachten over geld en hier onze aandacht aan geven. Het lastig wordt om de flow van geld naar ons toe te trekken? Wat belangrijk is, is jouw gevoel over geld en waar jij je focus op plaatst. Kijk, wanneer je ineens rijk wordt, maar je vervolgens als een Dagobert Duck op je geld gaat zitten. Je bang bent, dat je het weer gaat verliezen. Dan kun je er donder op zeggen, dat dit uiteindelijk ook gebeurt.

Bewust worden van je gedachten

Rijk worden op alle fronten en niet alleen op financieel gebied, is je bewust worden van je gedachten en gevoelens. Over dat wat je graag zou willen in jouw leven. Nu is het zo, dat we allemaal van tijd tot tijd emoties ervaren van angst. We maken ons allemaal wel eens zorgen over wat we nodig hebben of zouden willen. Dit is volkomen menselijk. Wanneer je dit ervaart, zijn het je emoties. Emoties zoals angst, stress, frustratie, jaloezie, boosheid, verdriet, ongerust of teleurgesteld zijn die je tijdelijk uit balans brengen. Je emoties wegdrukken helpt niet. Je emotie als een waardevolle informatie zien helpt wel. Informatie die vertelt, dat je de hoofdweg uit het oog verloren bent.

Wat blokkeert nu precies de overvloed?

Waar wordt ‘rijk’ worden vanuit overvloed nu precies door geblokkeerd? Hoe komt het dat de toekomst die je zo graag anders zou willen zien op zich laat wachten? Het is het voelen en denken aan de situatie zoals je denkt dat deze is. Wat je gelooft, is dat het huidige moment de enige realiteit is die er voor jou mogelijk is. Door hier al je aandacht aan te geven, ga je helemaal mee in het gevoel en de gedachten van schaarste. Je gaat erin op, wat het positieve gevoel en de positieve energie beïnvloed. Het lukt je minder goed om dan open te staan voor andere mogelijkheden en oplossingen. Je ‘negatieve’ gedachten en gevoelens vanuit angst, blokkeren jouw ware levensbestemming.

Hoe kom je terug in de flow van overvloed?

Hoe kom je terug bij jouw flow? Terug bij jouw levensbestemming, zodat je ‘rijk’ kunt worden op al jouw levensgebieden? Door je emoties als ‘vrienden’ te zien en je bewust te worden van je denken en voelen. Het is terugkomen in het heden, je niet focussen op wat er in het verleden was. Of het heden als enige realiteit te zien. Maar open te staan en meewerkend te worden in het creatieproces. Zo kun je denken vanuit overvloed toestaan.

Maak wat er nu is, niet het allerbelangrijkste. Verplaats je prioriteit van denken, naar wat je graag zou willen denken. Stel je denken, voelen, reageren en doen, hier op af. Weet dat denken aan wat je niet wilt denken, je niet gaat helpen. Wat wel helpt, is aan heel iets anders denken en iets anders gaan doen. Alles is er al en diep in je hart weet je dit ook. Alle componenten die je nodig hebt om jouw realiteit te realiseren, staan te trappelen om te mogen verschijnen. Om de weerstand te verzachten, kun je bijvoorbeeld aan iets anders denken. Iets waarbij je geen weerstand, stress, boosheid, jaloezie of angst ervaart.

Breng je gedachten naar gebieden met flow

Maak een bewuste keuze, om je niet langer te focussen op het gebied waar je ‘rijk’ wilt worden. Stop met alles maar onder controle te willen houden. Verplaats je gedachten naar een ander levensgebied, waar het wel goed gaat. Door je gedachten te verplaatsen naar een gebied waar je plezier beleeft, een gebied waar wel de flow aanwezig is, stop je met het blokkeren van het creatieproces.

Het proces kan dan op een natuurlijke manier plaatsvinden. Dit, omdat jij jouw gedachten, jouw focus, weghaalt van dat wat je niet wilt. In de tussentijd blijf je gewoon de actieve stappen doen die leiden naar flow op financieel gebied. Je blijft solliciteren of gaat studeren. Wellicht neem je tijdelijk een baan, totdat je iets op je pad krijgt wat een match vormt met jouw levensbestemming.

Zo maak je de weg vrij voor alle mogelijkheden en kansen die met ‘rijk’ worden vanuit denken in overvloed te maken hebben. Nogmaals, wanneer we proberen om niet te denken aan wat we niet willen denken, komen er juist meer gedachten bij, over dat waar we niet over willen denken. Dit patroon verbreek je dus, door van onderwerp te veranderen. Door met iets anders aan de slag te gaan. Of aan iets te denken waar je vanuit inspiratie een plezierig gevoel van krijgt. Al ga je maar een rondje om, of geniet je even van een lekker broodje of een kopje thee. Het is de switch van 0,5%.

Het omslagpunt naar ‘rijk’ worden

Neem op jouw reis naar leven in overvloed met je mee, dat het omslagpunt ligt, op het aandacht geven aan de levensgebieden in jouw leven die wel goed gaan. Geef je aandacht aan deze levensgebieden, dan verander je direct je negatieve gedachten. Je haalt de aandacht weg van het levensgebied waar je je zorgen over maakt. De weerstand ebt weg. Doordat je aandacht geeft aan de gebieden die wel goed gaan, genereer je positieve energie. Deze energie stroomt automatisch door, naar alle andere gebieden. Alle levensgebieden in ons leven, zijn namelijk onderling verbonden. Vanuit plezier aandacht geven aan dat wat wel goed gaat, brengt je weer in je natuurlijke flowstaat. Het is ‘rijk’ worden vanuit denken in overvloed. Tel je zegeningen op alle levensgebieden en het worden er vanzelf meer.

Groetekes en tot morgen voor dag 19.

PS. Hoe is het verzamelen gegaan voor jouw vision board of bullet journal?

rijk worden

Blog foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *