Oudersupport

oudercoaching

Welkom op de pagina oudercoaching. Ik denk dat het niet voor niets is dat je op deze pagina hebt gevonden. Waarschijnlijk ben je schoorvoetend op zoek gegaan naar hulp, omdat je als ouder in je gezin tegen wat zaken aanloopt en je kent het vast wel:” Wie zoekt zal vinden”.

Misschien loopje tegen vraagstukken aan, waar je op dit moment nog geen goede oplossingen voor hebt gevonden. Het mooie van het feit dat je hier als ouder of opvoeder terecht bent gekomen, is dat jij het ouderschap heel serieus neemt en er ook 100% verantwoordelijkheid voor wilt nemen. Anders was je immers niet op zoek gegaan naar oudercoaching.

Maar wees gerust, want heel veel ouders bezitten niet alle antwoorden op vraagstukken in het ouderschap en hoewel het ouderschap heel veel mooie kanten heeft, is het tevens een behoorlijke uitdaging.

Geen voorbereiding op het ouderschap

We zitten jarenlang op school en volgen studies die ons klaarstomen voor de carrières die we in het leven willen vervullen. Echter worden we niet voorbereid op het vader- en moederschap. Eigenlijk kun je je hier ook niet volledig op voorbereiden, want het ouderschap is een ontwikkeling op zich. Ieder kind komt met een eigen nog niet ontwikkelde identiteit en gelukkig zonder ‘gebruiksaanwijzing’.

Wat je dus als ouder soms echt kunt gebruiken zijn tips, tools, manieren, strategieën en strategieën, die je helpen in het begeleiden van je kinderen. Als coach, maar ook als ouder van drie inmiddels volwassen kinderen ga ik ervan uit, dat jij als ouder jouw kind het beste kunt begeleiden naar de volwassenheid. Jij als ouder bent de beste coach.

Soms heeft een coach ook een coach nodig

Toch hebben ook de beste coaches soms ook een coach nodig om verder te groeien. Een neutrale coach die je helpt met de beste versie van jezelf in het ouderschap te ontwikkelen. Soms heb je gewoon wat aanmoediging, steun en handvaten nodig die jou helpen om de doelen in je gezin te realiseren. Iemand die jou je kracht weer laat zien waarmee jij de uitdagingen weer kunt overwinnen. Het is goed om andere vaardigheden te ontwikkelen die het beste in jou en in je ouderschap naar bovenbrengen.

Want laten we eerlijk zijn, we houden van onze kinderen en dit is zeker onvoorwaardelijk, maar soms brengen ze het slechtste in ons boven. Je bent namelijk buiten het feit dat je ouders bent, in de allereerste plaats ook een mens. Wat we als ouders graag willen is niet onze kinderen perfect maken, maar wel de relatie met onze kinderen, zover we dit kunnen.

oudercoachingBlije ouders hebben vaak ook blije kinderen

Kinderen hebben de onbewuste gewoonte om hun ouders te observeren. Dit om te kijken hoe zij ons kunnen overtuigen, overhalen of beïnvloeden, om dat te kunnen doen of goed te laten vinden waar zij als kind behoefte aan hebben. Het is het aard van het beestje en hier is op zich niets mis mee. Allemaal heel natuurlijk gedrag wat we herkennen uit onze eigen jeugd. Dit gegeven is echter  wel eens een struikelblok dat voor botsingen kan zorgen.

Wat ook een gegeven is, is dat gelukkige en blije kinderen, vaak ouders hebben die ook blij en gelukkig zijn met zichzelf, met het leven, met elkaar en duidelijkheid hebben over hun doelen, waarden en overtuigingen. Het werkt een beetje als een spiegel.

Wat kan ik als coach voor jou betekenen?

Als coach ga ik een samenwerking met jou aan, waarin we gaan werken aan het realiseren van jouw doelen, wensen en dromen als ouder. Samen gaan we kijken waar je vastloopt en laat ik jou manieren zien en ervaren die jou en je kind weer terugbrengen in jullie flow.

We doen het in kleine stappen zodat je kunt oefenen met de tips en tools, zodat je positieve bevestiging kunt ervaren. Heb je naast je sessie steun en advies nodig, dan maken we hier ruimte voor. Als coach weet ik uit ervaring, dat er niet één bepaalde manier is om op te voeden, maar dat er meerdere wegen naar Rome leiden.

Wat het ene kind nodig heeft, is bijvoorbeeld niet hetzelfde als een ander kind. Wat voor de ene ouder werkt is niet altijd handig voor een andere ouder. We zijn allemaal gelukkig verschillende individuen, hebben verschillende verlangens en dat is maar goed ook!

Er is veel mogelijk en ik heb een ruime ervaring. Zou je graag meer willen weten? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek en laten we samen gaan kijken wat jij als ouder nodig hebt om de beste coach voor je kind te worden.

Ik zie je graag tegemoet en met vriendelijke groet,

Grace Louise Kamp

Image by badski007 from Pixabay

Als ik je een cijfer zou mogen geven over je coachvaardigheden en toegepaste werkvormen zou ik je een oprechte dikke 10 geven!