lentekriebels

Lentekriebels, heerlijk en nog eens heerlijk!

Lentekriebels, heerlijk en nog eens heerlijk! Keek jij er ook zo reikhalzend naar uit? Naar een nieuwe start met lentekriebels? Toen ik vanochtend wakker werd, realiseerde ik mij dat vandaag de lente officieel is begonnen. Ik heb zo naar de lente toegeleefd, want ik vind de lente het mooiste seizoen van het jaar. Alles ziet er weer heerlijk fris uit, alles bloeit en overal zie je het groen opduiken. Mensen komen hun huis weer uit en iedereen lijkt te zijn vervuld van een vredig en gelukzalig gevoel. Heerlijk en het lijkt erop dat iedereen een verse, nieuwe start maakt. Ik ga in ieder geval volop genieten van mijn lentekriebels!

Een welverdiend schouderklopje

Vandaag zijn we aangekomen bij de laatste dag van deze cursus en heb je 28 dagen aan jezelf gewerkt. Je mag jezelf een schouderklopje geven, want jij hebt een nieuwe start gemaakt. Een start waarmee jij je verworven inzichten kunt gebruiken om een stapje verder te komen in je eigen persoonlijke ontwikkeling. Je bent ook niet zomaar aan deze cursus begonnen, want jij wilde kennelijk een verandering in je leven. Een verandering die zou kunnen bijdragen aan het realiseren van je wensen en dromen. Ik wil je dan ook feliciteren en je complimenteren met je doorzettingsvermogen en je intrinsieke motivatie. Super gedaan en je hebt karakter mag ik wel zeggen.

Jouw grote voorjaarsschoonmaak

De afgelopen vier weken heb jij je hart opengesteld voor verandering. Je hebt niet alleen goede voornemens gemaakt, maar je maakt ook daadwerkelijk stappen om deze voornemens te realiseren. We zijn met de bezem door je huis gegaan om te kijken waar jij nu eigenlijk onnodig lang aan vast hebt gehouden. Je bent erachter gekomen wat nu echt bij jou hoort en je hebt losgelaten wat jou hinderde om verder te komen in je groei. Je bent gaan beseffen dat je verleden niet je toekomst is en dat jij elke dag een nieuwe koers kunt uitzetten.

Een nieuwe weg

Om een nieuwe weg in te slaan is het nodig dat jij je tijd wijs gebruikt en inzet. Je neemt geen genoegen meer met het nutteloos verspillen van energie en kostbare tijd aan zaken en mensen die je niet kunt veranderen. Meer dan ooit weet jij je lichaam te waarderen, maar ook oprecht lief te hebben. Jouw lijf dat jou elke dag weer van dienst is. Een lichaam dat je accepteert en waar je goed voor zorgt, omdat het dit gewoon verdient! Je neemt de rust die nodig is om je lichaam te voorzien van nieuwe energie, zodat al je lichaamscellen zich kunnen vernieuwen. Bewegen is een deel van je dagelijkse bezigheden geworden en daarnaast zet jij jezelf zo nu en dan in het zonnetje en heb je hier geen schuldgevoel meer over.

Levenslessen

De levenslessen die op je pad zijn gekomen zijn niet langer meer negatief, maar je hebt geleerd dat deze lessen hebben bijgedragen tot de persoon die jij nu bent. Je kijkt op een liefdevolle manier naar jezelf, maar kunt dit ook steeds beter naar anderen. Meer en meer begrijp jij dat dankbaarheid voor alles in je leven ervoor zorgt dat al wat je nodig hebt naar je toe zal komen. In het nu leven is belangrijker geworden dan leven in het verleden, want dit heeft je niets opgeleverd. Leven in het nu heeft ervoor gezorgd dat je kunt genieten van alles wat er op dit moment is. De toekomst is nooit zeker, maar dit is ook niet langer meer je doel. Nu leven en  nu genieten is wat telt en wat er echt toe doet.

Loslaten

Loslaten kan alleen maar als je weet waar je aan vast hebt gehouden. Relaties die niet langer meer een gedeelde energie genereerden en je hebben beroofd van je positieve inzet, heb je op een liefdevolle manier gedag gezegd. Ook oude angsten die je zijn aangepraat of aangeleerd heb je achter je gelaten. Ze vormen geen bedreiging meer omdat jij ze in het licht hebt gezet. Je bent ze onder ogen gekomen en hebt ze vrij gelaten. Jij bent nu vrij, maar eigenlijk ben je dit altijd al geweest, je wist het alleen niet meer.

Alles aan jou is mooi

Omdat je nu weet dat alles aan jou mooi is, kun jij met alle vertrouwen aan het creëren van jouw wensen en dromen beginnen. Alle facetten waaruit jij bestaat mogen er zijn en zullen bijdragen aan jouw unieke levensmissie. Blij zijn met jezelf was altijd al een van je wensen en nu weet jij dat alles aan jou mooi is. Het mag er allemaal zijn, want dat wat met liefde wordt omringd kan nooit onwenselijk zijn.

Je hebt leren geven en delen omdat je daar nu de voordelen van hebt leren kennen. Jij en de ander kunnen er samen de vruchten van plukken. Geven en delen zonder angst want er is genoeg voor iedereen. Jouw werkelijkheid creëren is een plezierige uitdaging geworden waar jij met alle liefde aan wilt werken

Mensen ontwikkelen op hun eigen manier en in hun eigen tempo en dat is oké. Er zullen wellicht dagen komen waarbij je weer even een dipje ervaart, maar dat mag. We zijn gelukkig allemaal in de eerste plaats mens. Begin gewoon opnieuw want elke dag heeft weer nieuwe kansen en mogelijkheden die je kunt benutten!

Jij hebt met vlag en wimpel ‘De grote voorjaarsschoonmaak’ doorlopen!

Gefeliciteerd en ik wens jou een sprankelende lente vol lentekriebels, verse kansen en ongekende mogelijkheden.

Mijn dank aan alle deelnemers die deze cursus hebben gedeeld of een ‘like’ hebben gegeven.

Een warme lentegroet en wie weet tot een volgende keer.
Grace Louise

Thanks for my blog photo by James Pritchett on Unsplash

Add A Comment