Het beste voor je kind

Verrijk het leven van je kind of het gehele gezin. Samen gaan wij op zoek naar de juiste tips en tools, zodat jouw kind optimaal kan genieten van zijn jeugd. Ook aan het gezin werken? Goed plan, wij gaan ervoor zorgen dat iedereen.

Ik wil zelf mijn kind begeleiden

Het is de wens van iedere ouder dat je kind in het leven gelukkig, gezond en succesvol is. Toch kunnen kinderen wel eens vastlopen in allerlei situaties en zich ongelukkig voelen. Dit is iets wat jouw hart als ouder behoorlijk kan raken.

Als ouder ken je je kind het beste, dus het allermooiste zou zijn dat jij als ouder je kind zelf kunt begeleiden wanneer het een handje hulp nodig heeft.

Wat jouw kind, jij als ouder en ik als kindercoach samen kunnen realiseren.

Kindercoaching kan een goede hulp zijn, waardoor jij als ouder of verzorger zelf aan de slag kunt met bruikbare inzichten. Inzichten die ervoor kunnen zorgen dat er positieve veranderingen of verbeteringen gerealiseerd kunnen worden.

Op deze manier lukt het jou als ouder altijd om vanuit je eigen kracht en vaardigheden jouw kind te begeleiden wanneer het een steuntje in de rug nodig heeft.

kindercoach

Mijn uitgangspunten

Ik ga ervan uit dat ieder kind en dus ook jouw kind, uniek is. Dat jouw kind het van nature in zich heeft om alles uit het leven te halen. Soms heeft het gewoon net even een steuntje in de rug of wat aanmoediging in het zelfvertrouwen nodig.

Zo kan ieder kind uiteindelijk zijn eigen unieke vaardigheden ontwikkelen, waardoor het besluitvaardig en veerkrachtig wordt, maar ook emotioneel in balans. Het is toch een hele zorg minder wanneer je kind om kan gaan met de uitdagingen van het leven.

Mijn expertise 

Hoog sensitiviteit of gevoeligheid, stoornis in het autistisch spectrum, ADHD of kinderen die

 • Weinig zelfvertrouwen, verantwoordelijkheidsgevoel of motivatie hebben;
 • een scheiding doormaken of doorgemaakt hebben;
 • een trauma hebben opgelopen;
 • zich in de klas of op school door welke reden dan ook niet op hun plekje voelen.

Wat kan ik als kinder- en gezinscoach voor jou en je kind betekenen?

In samenwerking met jou als ouder, je kind en ik als kinder- en gezinscoach, kan jouw kind vaardigheden leren ontwikkelen waardoor het kind meer:

 •  Zelfvertrouwen, een goede motivatie en een positiever zelfbeeld ontwikkeld;
 • meer plezier en voldoening haalt uit zijn eigen behaalde resultaten;
 • zichzelf en anderen accepteert en respecteert;
 • betere schoolprestaties kan behalen;
 • zelfstandigheid heeft in het plannen en gebruik maken van de tijd;
 • gezondheid op lichamelijk en geestelijk vlak ervaart.

Een aantal van mijn werkvormen:

 • Creatieve werkvormen (tekenen, schilderen, schrijven of bijvoorbeeld rollenspel)
 • Kids Skills (zelf leren om van probleem naar  oplossing te komen)
 • Gespreksvormen met kinderen/jong volwassenen.
 • “Ik ben wie ik ben en dat is oké” ( training voor gevoelige of hoog sensitieve kinderen)
 • “Je bibbers de baas” (faalangsttraining voor kinderen)

Contact

Als kindercoach zal ik de persoonlijke omstandigheden van jouw kind observeren en daar het juiste programma met tips en tools op aanpassen. Het is mijn wens erachter te komen wat het is dat jouw kind nodig heeft en de beste manier om dit te realiseren. Wanneer je kind niet lekker in zijn velletje zit en jij als ouder er even niet meer uitkomt, is een kindercoach wellicht wel de juiste persoon om advies aan te vragen.

Heb jij naar aanleiding van deze informatie nog vragen of wil je de tarieven weten omtrent jouw investering, neem dan gerust contact met mij op zodat we kunnen kijken waar jouw kind mee geholpen is.

Met warme groet,

Grace Louise Kamp

Als ik je een cijfer zou mogen geven over je coachvaardigheden en toegepaste werkvormen zou ik je een oprechte dikke 10 geven!